Субота, 20.04.2024, 06:51















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Листопад » 6 » Підсумки тижня в освіті: головні події
09:17
Підсумки тижня в освіті: головні події

    Профспілка обіцяє вивести освітян на вулицю. Профспілка працівників освіти планує участь у Всеукраїнській акції протесту, що ініційована ФПУ. В освітянській профспілці вже сформували галузеві вимоги до влади. Проведення акції заплановане на 14 листопада.

Школи отримали дані про деталі ЗНО своїх випускників. УЦОЯО підготував дані про виконання тестів випускниками шкіл. Використовуючи цю інформацію учителі матимуть можливість проаналізувати, як виконали те чи інше завдання тесту з кожного предмета їхні учні.

Міністр: наша ціль привести дітей до оволодіння мовою. Лілія Гриневич відповіла на запитання експертів Венеційської комісії, що стосувались різних підходів до навчання дітей з різних меншин, а також строків та інструментів імплементації мовної статті закону «Про освіту».

Конкурс директоратів МОН: свої обрали своїх. У відомстві підбили підсумки конкурсу з обрання керівників директоратів, які реалізовуватимуть реформи. Майже всі нові посади фахівців, заробітна плата яких складатиме більше 50 тисяч, отримали чиновники МОН.

МОН просить не порушувати прав мешканців гуртожитків. Міністерство освіти, за ініціативи ГО «Українська асоціація студентів» звернулось до керівників вишів з проханням не встановлювати часові обмеження доступу до гуртожитків студентів, які мешкають у них.

Київські освітяни протестували проти скорочення зарплат. У профспілці повідомляють, що обсяги освітньої субвенції з бюджету на 2018 рік для Києва передбачені у сумі 2,7 млрд грн при потребі в 3,9 млрд. Чиновники МОН запевняють, що зарплата освітян не зменшиться.

Існує міф, що батьки фінансують освіту, - Гриневич. Міністр освіти наголошує, що школи мають оприлюднити звітність щодо надходжень та витрат навчального закладу. За її словами, це допоможе оцінити скільки коштів зараз суспільство вкладає у шкільну освіту.

Областям виділять 1 млрд для обладнання шкіл. У бюджеті 2018 року передбачать кошти на створення нового освітнього простору в школах. Виділений ресурс мають використати на обладнання перших класів, оскільки вони навчатимуться у Новій українській школі.

Надбавка за престижність стане обов’язковою, - МОН. Підвищення зарплати педагогів на 2018 рік передбачатиме просування оплати праці на 1 тарифний розряд єдиною тарифною сіткою та фіксування надбавки за престижність на рівні 20% для всіх вчителів.

Переглядів: 480 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024