Четвер, 25.04.2024, 15:05















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Листопад » 13 » Підсумки тижня в освіті: головні події
11:15
Підсумки тижня в освіті: головні події

    Усіх директорів шкіл переведуть на строкові угоди. Під час впровадження закону «Про освіту» всіх директорів, які працюють на безстрокових трудових угодах, планується перевести на строкові трудові угоди на найбільший передбачений термін – 6 років.

Атестація вчителів себе дуже дискредитувала, - Гриневич. МОН має намір зробити сертифікацію вчителів альтернативою атестації. Сертифікація передбачатиме два етапи: перший - це зовнішнє тестування, другий – моніторинг роботи вчителя в класі.

МОН планує моніторити початкову освіту постійно. Завдання досліджень будуть спрямовані на перевірку читацької та математичної компетентності учнів. Моніторинг буде проведений навесні 2018 року. Аналогічні дослідження відбудуться у 2020, 2022 і 2024 роках.

Гриневич: кожна дитина має володіти державною мовою. За словами міністра, Україна готова до діалогу щодо мовної статті закону «Про освіту», однак головна ідея повинна бути збережена: кожна дитина має володіти державною мовою – це межа компромісу.

Cередня зарплата молодого вчителя в Україні - 4345 грн. Міністр освіти повідомила, що середня заробітна плата молодих вчителів без стажу роботи у загальноосвітній школі, як правило, нижча, ніж у гімназіях, ліцеях чи спеціальних загальноосвітніх закладах.

Студентські стипендії підвищать на 18%. Кабінет Міністрів в рамках програм підвищення соціальних стандартів опрацював та ухвалив рішення про підвищення академічних та соціальних стипендій. Підвищені стипендії будуть виплачуватись з 1 листопада.

Українські вчителі найбідніші в Європі, - профспілка. Не дивлячись на підвищення окладів впродовж останніх років, українські вчителі залишаються найбіднішими в Європі, а «престижна» освітянська праця так і не має пошанування у фінансовому еквіваленті.

Якими будуть тести ЗНО у 2018 році. УЦОЯО затвердив характеристики сертифікаційних робіт, критерії оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю та схеми нарахування балів за виконання завдань тестів зовнішнього оцінювання у 2018 році.

ЗНО з іноземних мов: що нового очікує випускників? Починаючи з 2018 року, зміст тестів з англійської, іспанської, німецької та французької мов зазнає суттєвих змін. Усі тести міститимуть нову частину - «Аудіювання», на виконання завдань якої буде відведено 30 хвилин.

У Києві відбудуться освітні виставки для випускників. 16-18 листопада в «Українському домі» відбудуться традиційні щорічні міжнародні виставки «Освіта та кар’єра – 2017» та «Освіта за кордоном». Організатори виставки запрошують старшокласників, студентів і їх батьків.

У столиці хочуть заборонити політичну агітацію в школах. Київрада у першому читанні підтримала проект рішення про недопущення політичної діяльності та агітації в школах. Планується, що політикам заборонять відвідувати школи і рекламувати себе.

Випускникам педвишів виплатять адресну допомогу. 754 випускники, які цього року здобули освіту за спеціальностями педагогічного профілю та уклали договори про роботу у школах та професійно-технічних закладах, отримають одноразову грошову допомогу розміром 7 720 грн.

Переглядів: 463 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024