Субота, 20.04.2024, 12:38















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Листопад » 26 » Підсумки тижня в освіті: головні події
09:31
Підсумки тижня в освіті: головні події

    Україна пропонує Норвегії співпрацю в сфері освіті. Лілія Гриневич запропонувала своєму норвезькому колезі укласти угоду про співпрацю у сфері освіти між Україною та Норвегією, оскільки сьогодні уся співпраця відбувається без визначених пріоритетів.

Екс-голову студорганізації звинувачують у зловживаннях. Колишньому голові Української асоціації студентського самоврядування, який зараз обіймає посаду керівника одного з підрозділів Міністерства освіти, повідомлено про підозру у привласненні 2 млн грн.

В Україні з'явиться сімейна освіта та педпатронаж. Міністерством освіти розроблений проект наказу «Про внесення змін до Положення про індивідуальну форму навчання в загальноосвітніх навчальних закладах». Документ визначає нові форми та порядок індивідуального здобуття середньої освіти.

Уряд звільнив з посади першого заступника міністра освіти. Володимир Ковтунець звільнений з посади першого заступника міністра освіти і науки. Відповідне розпорядження підписане Володимиром Гройсманом. Офіційною причиною звільнення є подана заява.

Google розробив курс для школярів з безпеки в Інтернеті. Школярі та вчителі мають можливість пройти безкоштовний «Онлайн-курс з мережевого етикету та безпеки», що допоможе навчитись безпечно і комфортно користуватись Інтернетом.

Держпремію України в галузі науки отримали 14 проектів. 14 робіт з усього спектру напрямів науки отримали Державну премію України в галузі науки і техніки 2017 року. Лауреатами Державної премії стали 109 осіб, серед яких 78 докторів наук та 20 кандидатів наук.

Уряд ініціює програму захисту дітей на дорогах. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству інфраструктури опрацювати програму забезпечення дітей дошкільного та шкільного віку спеціальними світловідбиваючими наборами, що дозволять бачити малюків на дорозі.

Уряд заснував наукові стипендії на честь Героїв Небесної Сотні. Кабмін визначив, як призначатимуть іменні стипендії для найкращих молодих вчених, встановлені для вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні. Стипендії призначатимуться щороку 21 листопада.

МОН: в Україні продовжать роботу санаторні школи. Згідно з рішенням Кабінету Міністрів, в Україні продовжать роботу санаторні школи, де можуть отримувати загальну середню освіту діти, які потребують тривалого лікування.

Вага шкільного підручника не може перевищувати 600 грамів. Міністерством освіти визначено максимальну вагу шкільних підручників для учнів 6 та 11 класів, які видаватимуться за кошти державного бюджету у 2019 році.

Google допоможе МОН впроваджувати технології в освіту. Компанія Google допоможе Міністерству освіти впроваджувати цифрові технології в освіту. Також Google розгляне можливість експертної допомоги під час впровадження сертифікації українських вчителів.

Порошенко отримає з бюджету 1 млрд на освітні програми. Державний бюджет на 2019 рік передбачає виділення 1 млрд грн на спеціальний «Фонд Президента України», з якого планується фінансувати освітні та наукові програми для молоді.

МОН планує підвищити прозорість доставки підручників. Міносвіти має намір організувати прозорий процес доставки підручників, що видаються за кошти бюджету в 2018 році, до закладів освіти. Для досягнення цієї мети буде розроблений окремий програмний продукт.

МОН розробило положення про сертифікацію вчителів. Документ, після його затвердження, встановить засади функціонування системи сертифікації педагогічних працівників та порядок її проведення. Передбачається, що сертифікація складатиметься з двох етапів: ЗНО і експертної оцінки.

Переглядів: 377 | Додав: diskigor | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024