П'ятниця, 19.04.2024, 12:42















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 17 » «Подорож до казки»
16:20
«Подорож до казки»

   Львів – одне з найпрекрасніших міст Європи, в якому органічно переплелись минуле і сучасне. Львів – це перлина України, столиця Галичини, місто, яке зуміло зберегти своє давнє обличчя понад сім століть. Львів – це також місто храмів, пам’яток архітектури. Це немов музей під відкритим небом. Вузенькі вулички, величні храми створюють відчуття застиглого часу. А зимовий Львів по особливому передає атмосферу наближення новорічних свят.

15 грудня 2018 року учні Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ст. Глибоцького району здійснили поїздку до Львова. Цю чудову подорож до казки подарували нашим вихованцям представники влади Волоківської ОТГ та Валякузьминського старостату. Окрема подяка – депутатові Глибоцької районної ради, нашому односельчанину, Сергієві Михайловичу Тодосану, який допоміг здійснити цю мрію.

Знайомство з містом розпочалося з поїздки на трамвайчику. Екскурсія розпочалась із виконання гімну України біля пам’ятника Т.Г. Шевченка, що є живим символ віри та незламного духу нашого народу. Учні мали змогу прогулятись по території Середньовічного Львова, яка входить до списку Світової Спадщини ЮНЕСКО. Тут знаходяться найцінніші пам'ятки середньовіччя: ансамбль площі Ринок, де 45 будівель і всі вони пам'ятки архітектури (шедеври Ренесансу - "Чорна кам'яниця" та будинок Корнякта з італійським подвір'ям, палаци Роберто Бандінеллі, Шольц-Вольфовичів та сім'ї Любомирських, Массарівська кам'яниця, резиденція венеціанських послів); Вірменський квартал - квартал богеми, людей мистецтва і найбільшої кількості кав'ярень (ансамбль Вірменського собору, будинок "Пори року".Львівський Оперний Театр що є направду найбільш впізнаваною будівлею Львова, так би мовити – візитною карточкою міста. Вразила школярів прогулянка площею «Ринок», на якій епіцентром зимових святкувань стає традиційний Різдвяний ярмарок! Це місце зустрічі мешканців та гостей міста. Дуже сподобалося учням відвідування львівської майстерні шоколаду, де вони могли не тільки посмакувати, а й побачити як виготовляється шоколад. Також були проведені екскурсії до музею ліків, львівської копальні кави- кав'ярні де учні спуститися до шахти і подивились, як видобувають каву під землею, дому легенд– казкового будиночку, де живе сажотрус і оживають чудеса, криївки– секретного місця у центрі Львова, куди потрапити можна тільки знаючи пароль .

Не можна уявити Львова без головної святині – Греко-католицького архикатедрального собору Святого Юри, що домінує на високому узгір'ї над містом, велич якого вражає.

Гора «Високий Замок» 413 метрів над рівнем моря. Найвища точка Львова, яку штучно насипали наприкінці ХІХ століття на честь річниці Люблінської унії. Таким чином, Львів отримав незрівнянний оглядовий майданчик, звідки діти могли побачити всю красу міста з висоти пташиного польоту.

Звичайно, один день подорожі – це дуже мало, щоб побачити все в такому великому історичному місті, але і те, що ми встигли побачити, дуже сподобалося і запам’ятається нам надовго.

Ми вдячні всім, хто долучився до організації цікавої екскурсії.

К.Т. Мельничук

учитель географії

Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ст.

Глибоцького району

Переглядів: 375 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024