П'ятниця, 29.03.2024, 09:17















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 12 » Превентивна зустріч школярів Волоківськї ЗОШ І-ІІІ ст. з працівниками поліції та ювенальної превенції
09:17
Превентивна зустріч школярів Волоківськї ЗОШ І-ІІІ ст. з працівниками поліції та ювенальної превенції

    Ризикована і протиправна поведінка дітей та підлітків – проблема, з якою стикалися в усі часи всі суспільства. З досвіду відомо: краще попередити розвиток певної проблеми, ніж мати справу із її наслідками. У профілактиці ризикованої та протиправної поведінки важливу роль відіграє просвітницько – профілактична діяльність, що спрямована саме на попередження негативних явищ через формування у дітей та підлітків знань, умінь та навичок, які сприяють відповідальній, адаптивній, безпечній поведінці.

Відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» (ст. 23) до профілактики правопорушень серед дітей та підлітків мають залучатись працівники поліції. Співпраця поліції та школи у громаді – це відхід від традиційних методів роботи поліції. Іншими словами, це підхід з орієнтацією на попередження проблеми, а не на інцидент, який уже відбувся. При такому партнерстві школа і правоохоронний орган – це одна команда, а роль працівника правоохоронного органу розширюється і передбачає профілактику та втручання на ранній стадії. Цінною є комунікація, і вона має неперервний та високоякісний характер. Важливо пам’ятати, що при співпраці поліції та школи присутність правоохоронця у навчальних закладах розглядається як показник того, що відбуваються певні заходи, що гарантують безпеку у школі та формують середовище, сприятливе для навчання.

В нашій школі систематично проводяться профілактичні бесіди з працівниками поліції. Чергова така профілактична бесіда відбулась сьогодні, 11 грудня 2018 р. Старший інспектор ювенальної превенції Глибоцького ВП Сторожинецького ВП ГУНП в Чернівецькій області прочитав профілактичну лекцію для учнів 9-11-х класів, присвячену кримінальній і адміністративній відповідальності неповнолітніх за вчинення злочинів та відповідальності батьків за невиконання батьківських обов’язків, також окремо поспілкувався з дітьми, які раніше вже потрапляли в поле зору правоохоронців. Разом з ним до нас приїхав також дільничний офіцер поліції Бойчук Сергій Георгійович. Працівники поліції докладно ознайомили підлітків з поняттями кримінального та адміністративного правопорушення та відповідальності за їх вчинення, роз’яснили їм негативні наслідки вживання спиртних напоїв, наркотичних засобів та тютюнопаління, звернули увагу на поведінку у громадських місцях та навчальному закладі, недопущенні пропусків уроків без поважних на те причин. Хочеться, щоб кожна дитина перед тим, як зробити крок у доросле життя добре засвоїла свої права та обов’язки і завжди змогла знайти правильний вихід у складній життєвій ситуації.

Ми дякуємо працівникам поліції за цікаву та корисну зустріч.

Переглядів: 319 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024