Субота, 20.04.2024, 02:59















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Грудень » 5 » Районний семінар учителів музичного мистецтва
12:17
Районний семінар учителів музичного мистецтва

      3 грудня 2014 року на базі Грушівському НВК відбувся районний семінар вчителів музичного мистецтва "Розвиток творчої компетентності на уроках музичного мистецтва".

Вчителі відвідали відкритий урок музики у 4 класі на тему: «Календарно-обрядові пісні зимового циклу: колядки та щедрівки», метою якого  було ознайомлення учнів зі змістом та художніми особливостями календарно-обрядових пісень зимового циклу, розвиваток навичок  сприймання пісень, коментування їхнього змісту,  виховання поваги до прадавніх традицій народу, доброти, щирості, бажання дарувати радість іншим, прищеплювати гордість за свій талановитий народ. Вчитель музики Дякону В.М. використав різноманітні  цікаві методи роботи та сучасні засоби навчання: робота з поняттями, робота в групах, дидактичну гру, міні-вікторину та насамперед вокально-хорову роботу. Учні виконали відомі їм з дитинства  колядки на румунській рідній мові, а також продемонстрували знання колядок українських, англійських. На урок  вчитель запросив Мінтенко М.П. – заслуженого вчителя України та Дякону М.П. - заслуженого працівника культури України, які виконали для учнів давню румунську колядку «Hristos s-a născut!».Учитель Коровійської ЗОШ Когут А. А.виконав польську колядку. Урок завершився виконанням всіма присутніми на уроці коляди «Ой радуйся , земле…».

Відбулась і презентація талановитих учнів закладу «А у нас на Буковині, діти всі співучі», яку підготували педагог-організатор Мудрак М.Г. та вчитель музики Дякону В.М.  Учні співали українською і румунською мовами, продемонстрували досягнення хореографічного гуртка. Заключним акордом став  мюзикл «Білосніжка та семеро гномів».

За круглим столом учасники семінару обговорили нові тенденції у викладанні предмету, обмінялись власним  досвідом роботи з викладання  музичного мистецтва.

Методист РМЦ Кришмару О.М. зупинилась  на особливостях використання на уроках музичного мистецтва творчої компетентності та нових освітніх технологій для успішного розвитку у дітей музичних навичок, здатності до творчості, самовираження і спілкування в ході спільної діяльності вчителя і учнів.

 Підводячи підсумки, вчителі висловили думку, що привабливим для учнів є урок з використанням інтерактивних форм роботи, застосуванням сучасних засобів навчання, живої музики.

Вироблено методичні рекомендації щодо удосконалення викладання музичного мистецтва в школах району.

 

Переглядів: 603 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024