Четвер, 25.04.2024, 01:35















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 3 » Сезон грипу 2018-2019. Що треба знати, щоб вберегтися?
14:50
Сезон грипу 2018-2019. Що треба знати, щоб вберегтися?

   Як приготувати організм, щоб не захворіти на грип?

Визначають три основні складові, які допомагають організму протистояти вірусу грипу – харчування, загартовування та сезонна вакцинація.
Раціональне харчування та водний баланс. Збалансоване харчування забезпечує організм усіма необхідними мікро-, макроелементами та вітамінами. До цього обов’язково додається достатнє насичення організму водою. Медики називають це «оптимальним режимом наводнення організму». Він корисний тим, що допомагає організму не тільки доставити необхідні елементи, але й промити організм, виводячи з нього, в тому числі, все, що може сприяти розвитку захворюванням.
Загартовування. «Воно добре спрацьовує саме в такий період, як зараз. Фактично загартовуванням ми готуємо організм до осінніх та весняних перепадів температури. Тренована загартовуванням людина набагато стійкіше реагує на різкі сезонні зміни температури і, відповідно, її імунітет набагато ефективніше бореться з вірусами», – пояснює лікар-педіатр Медичного центру Medicover Христина Салюк.
Вакцинація. На сьогодні це доведений ефективний спосіб протистояти грипу. В звичайних умовах вакциновані від грипу ним не хворіють. У випадках епідемії, коли вірусу довкола надто багато, вакциновані в окремих випадках можуть отримати хіба легку форму хвороби з незначними ознаками ГРВІ і без ускладнень, можливих після важкої форми грипу.
Що робити, якщо відчули перші ознаки хвороби?
Звернутися до лікаря. Пам'ятайте, що в кожного можуть бути індивідуальні прояви хвороби і за ними можуть ховатися й інші хвороби або алергії.
Обмежити відвідування людних місць. Плануючи йти на роботу чи ще кудись, відчуваючи ознаки хвороби, ви наражаєте не тільки себе, а й оточуючих на небезпеку. Навіть із незначними проявами ГРВІ людина є потенційно небезпечною, з епідемічної сторони, особливо для вагітних, дітей і людей з важкими захворюваннями (наприклад, серцево-судинної системи, дихальної системи, імунологічними проблемами або онкологічними захворюваннями). Саме у цих людей гострі респіраторні інфекції, грип можуть викликати досить важкі ускладнення.
Використання захисних масок є ефективним лише при короткотривалому їх застосуванні. Час дії захисної маски – 2 години. Після цього її потрібно змінити, щоб не накопичувались частинки видихуваного нами повітря, в яких можуть міститися віруси та бактерії.
Заходи в домашніх умовах. Промивання носових ходів соляними розчинами 5 разів на добу. Промивання ротової порожнини і горла антисептичними розчинами, розсмоктування антисептичних засобів для ротової порожнини та горла. При температурі вище за 38оС варто прийняти жарознижувальні засоби та охолодити делікатно себе фізичними методами (провітрювати приміщення, вживати воду кімнатної температури, вбратися у легкий одяг). Слід приділити значну увагу питному режиму людини. Пийте чим побільше чистої негазованої води, компоту, кисілів, теплого неміцного чаю. Ефективне наводнення допоможе швидше й ефективніше впоратися з виведенням вірусів та інших шкідливих мікроорганізмів із вашого організму.
Як відрізнити застуду від грипу?
Сезон грипу 2018-2019. Що треба знати, щоб вберегтися?
 
Переглядів: 348 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024