П'ятниця, 19.04.2024, 17:08















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Квітень » 15 » Шлях до успіху на уроках української мови
14:48
Шлях до успіху на уроках української мови

« Дати дітям радість праці, радість успіху у навчанні, збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності – це перша заповідь виховання.

У нас не повинно бути нещасливих учнів, душу яких гнітить думка, що вони ні на що не здібні. спіх у навчанні – єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для переборення труднощів, бажання вчитися».

В. О. Сухомлинський

12квітня відбулося методичного об`єднання вчителів української мови у початкових класах шкіл з румунською мовою навчання на тему «Створення ситуації успіху на уроках української мови в початкових класах».

Семінар відкрила методист РМЦ – Є. М. Леонтій , яка акцентувала: « Успіх – це здійснення мрій ,а мрія – це власне бачення бажаного майбутнього успіху в житті .Ситуація успіху – доволі тонкий педагогічний інструмент. Ним мусить володіти кожен учитель, адже він – майстер, який бере участь у творенні найголовнішого – Людини.

Отже, головний зміст діяльності педагога полягає в тому, щоб кожен учень був успішний, це сприяє розвитку впевненості учня в собі, підвищенню самооцінки, розвитку почуття власної значимості. І головне, що необхідно вчителю — створити оптимістичну установку дити­ни, забути на деякий час про її недоліки, побачити тільки перспективні лінії її розвитку».

Продовжувала цю думку психолог Глибоцької гімназії Стрельчук О. В. яка провела з вчителями заняття з елементами тренінгу «Створення ситуації успіху для формування ключових компетентностей молодших школярів».

Слід відмітити активну участь вчителів, а також високий рівень презентування виступів вчителя Нижньосинівецької ЗОШ І- ІІІ ст.- Педурару А. Г.( «Методи створення ситуації успіху на уроці»); досвід вчителів Карапчівського ліцею «Створення ситуації успіху на різних етапах уроку» презентувала – Міхай А. Ч.; своїми напрацюваннями та творчими ідеями (Методичний аукціон «Я роблю це так») - поділились вчителі: Мартинюк В. І. ( Сучевенська ЗОШ І-ІІІст.),Михайлюк Н. В.( ВолоківськаЗОШ І –ІІІст.),Кожокар Н. В. ( Опришенська ЗОШ І-ІІІст.).

Далі відбувся майстер-клас на тему: «Створення ситуації успіху на уроках української мови шляхом формування ключових та предметних компетентностей», який на високому рівні провів керівник МО вчитель Грушівського НВК Оленюк В.О.

Також обговорено питання про проведення ДПА у початковій школі в 2018/2019н.р.

Методист РМЦ Леонтій Є. М. підвела підсумки та надала методичні рекомендації з теми семінару а учасники переконалися, що обмін досвідом - запорука ефективної та успішної роботи вчителя.

 

Переглядів: 338 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
0  
1 О_С_Намака   (15.04.2019 15:25) [Материал]
heart

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024