Четвер, 25.04.2024, 07:35















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Квітень » 19 » Тиждень початкових класів у Червонодібровському НВК
10:43
Тиждень початкових класів у Червонодібровському НВК

     Одним із найважливіших завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове. Збільшення навчального навантаження на уроках примушує вчителя замислитись над тим, як підтримувати інтерес молодших школярів до навчання.

Одним з найбільш дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення предметних тижнів у початковій школі.

З 03 по 20 квітня у Червонодібровському НВК проходив тиждень початкових класів. У його проведенні активну участь взяли учні 1-4 класів. Відкриття відбулося на загальношкільній лінійці, де учнів та всіх присутніх ознайомили із планом його проведення. План містив багато цікавих та змістовних заходів, в яких взяли участь учні 1-4 класів. І вже по завершенню тижня можна сказати, що сподівання учасників на отримання позитивних емоцій справдилися.

Кожен день тижня мав певне спрямування:

  1. День відкриття - 03 квітня;
  2. День природознавства - 04 квітня;
  3. День математики - 05 квітня;
  4. День здоров'я та спорту - 06 квітня;
  5. День довкілля - 07 квітня;
  6. День української мови та читання - 20 квітня.

 

Навіть самі назви днів тижня говорять про широку палітру цікавих заходів, які відбулися в учнівських колективах. Їх режисерами-постановниками виступали класні керівники. Їх ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити декаду початкової школи справжнім святом як для дітей, так і для дорослих.

Перший день тижня - 3 квітня відкривала урочиста лінійка, на якій учнів НВК познайомили з планом проведення.

Другий день тижня 4 квітня - День природознавства, в рамках якого класний керівник 2 класу, Шевченко Тетяна Василівна, провела відкритий урок з природознавства на тему: «Які рослини зростають на луках та поблизу водойм?». Учні здійснили подорож луками разом із Сонечком Семикрапочкою познайомилися з рослинами, які ростуть на сухих луках та поблизу водойм. Учитель формував навички самоконтролю, розвивав уміння спостерігати, аналізувати, порівнювати; учні вчилися будувати зв’язні висловлювання.

В рамках дня природознавства учні 3 класу Маник Вадим, Чоботарь Катерина, Кравченко Дар'я та Заморська Еделіна розповіли своїм друзям в 1 та 4 класах легенди про рослини та тварини.

Вчитель 2 класу Шевченко Тетяна Василівна загадала дітям загадки про природу весною. Здобув перемогу в цих змаганнях учень 3 класу Маник Вадим.

Учні 2 - 4 класів розв'язали тести з природознавства, де перемогли - Чоботарь Катерина (3 клас), Крайський Андрій, Кузик Олексндра, Костеняк Евеліна (4 клас).

Наступний день тижня 5 квітня був присвячений Королеві усіх наук – математиці. Як показує досвід, засвоєння математики супроводжується значним розумовим напруженням учнів. Для запобігання їхньої перевтоми існує чимало різноманітних методів і прийомів. У молодшому шкільному віці елементи гри є лідируючими: вони підвищують працездатність, сприяють фізичному розвитку дітей, формують в них конкретні уявлення про явища навколишнього світу, полегшують оволодіння абстрактними поняттями.

Щоб зацікавленість учнів до вивчення математики не знижувалася, доречно систематично проводити ігри на уроках математики. Що і постійно роблять вчителі та вихователі на своїх заняттях.

Цього дня вчитель 4 класу Варварич Світлана Василівна провела відкритий урок на тему "Ділення багатоцифрових чисел, що закінчуються нулями. Дії з іменованими числами", метою якого було розширити знання учнів, розвивати пам’ять, мислення, увагу, спостережливість, виховувати цікавість, інтерес до математики.

Також на дошці оголошень були вивішені цікаві математичні завдання, які учні початкових класів з радістю вирішували.

По запалу та активності вихованців, з яким вони розв'язували цікаві математичні задачі, було видно, що вчителі досягли своєї мети - зацікавили дітей до вивчення цієї науки. Переможцями цих змагань стали - Заморська Еделіна (3 клас), Кравченко Дар'я (3 клас), Костеняк Крістіна (2 клас).

Також цього дня учні 2, 3 класів малювали математичний графічний диктант.

«У здоровому тілі – здоровий дух» - говорить народна мудрість. Саме під таким гаслом проходив ще один день тижня - четвер 6 квітня. Цього дня були проведені змагання "Веселі старти", розучувалися цікаві фізкультхвилинки, народні ігри. На цих змаганнях цікавими рухливим іграми діти справді підтримували у своєму організмі здоровий дух. І побувавши на такому святі, будеш певний, що діти будуть завжди дружити зі спортом. А це найголовніше!

І на завершення тижня початкових класів 07 квітня класним керівником 3 класу було проведено виховний захід на тему: «Екологія природи, екологія душі» у ході якого школярі обговорювали екологічні проблем нашого села та країни, висловлювали свої думки щодо забруднення та покращення екологічного стану землі. ще учні 1- 4 класів намалювали малюнки на тему "Бережи природу!"

Урочисте закриття декади початкових класів відбулося на лінійці, під час якої були підведені підсумки, нагороджено переможців.

І на завершення… Ми прагнемо зробити нашу школу острівцем людяності і гуманізму, творчості й постійного пошуку. А допоможуть нам у цьому наші вихованці та їх батьки.

 

Переглядів: 609 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024