Середа, 24.04.2024, 03:39















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Лютий » 24 » Тиждень румунської мови у Грушівському НВК
12:45
Тиждень румунської мови у Грушівському НВК

   Найбільше й найдорожче добро в кожного народу — це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, у яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід.

Мова — не просто основний засіб спілкування, а перш за все — невичерпне джерело мудрості, в якому зібрані кращі надбання народу.

Рідна мова - це мова дитинства, це мова на якій спілкуються батьки, багато родичів. Рідна мова починається з маминої колискової, з батьківського мудрого слова-поради, з пісні, з жарту, з любові. Вона вміщує в собі весь світ, який, сповнений дива, незвичайних почуттів та краси.

Для того, щоб наблизити учнів ще більше до рідної мови, щоб виховувати у них любов до неї, у Грушівському НВК є традиція організовувати у лютому «Тиждень румунської мови». Цього року тиждень румунської мови провели з

20-24 лютого. Головною метою було залучити учнів до пізнання джерел і витоків рідної мови, до визначення мови у житті людини; виховувати любов до рідного слова та почуття гордості за свій народ.

У перший день тижня учні разом з вчителем румунської мови та літератури Галушкою Ж.І. із задоволенням декламували вірші відомих класиків румунської літератури. Слід відмітити учнів 8 класу які продемонстрували свої акторські здібності у інсценізації вірша Д.Болінтіняну « Штефан Великий біля замку Нямц».

Свято рідної мови співпало з проведенням другого дня Тижня румунської мови. Учні активно долучились до всіх заходів запланованих закладом. Під час шкільної лінійки учениця 8кл. Пагон Едера проінформувала школярів щодо румунського свята кохання «Dragobete», яке зберігає традицією ще з часів Дакії.

Також учні 9-го класу долучилися до написання «Диктанту єдності» Ucraina –pământul nostru – patria noastră.

У середу 22 лютого були проведені відкриті єдині уроки присвячені М.Емінеску - неповторному митцю румунської поезії.

Наприкінці тижня учні 5-7 класів працювали над своїми улюбленими героями румунських творів. Свою креативність школярі відображали по різному: п'ятикласники намалювали малюнки своїх героїв, учні шостого класу намагалися своє натхнення відобразити у листах до улюблених героїв, а семикласники проявили свою творчу винахідливість у поезії, написавши авторського вірша.

Також цього тижня були проведені тематичні вікторини, які допомогли зрозуміти, що рідна мова є найціннішим скарбом та надбанням кожного народу.

Давайте цінувати рідну мову, тому що вона супроводжуватиме в усіх твоїх думках та пригодах, стане твоїм уявним другом, який знайде правильне слово в потрібний момент.

 

 

 

Переглядів: 441 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024