Субота, 20.04.2024, 11:55















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Лютий » 23 » Тиждень румунської мови у Купському НВК № 2
13:18
Тиждень румунської мови у Купському НВК № 2

     Уже традиційно у лютому в нашій школі урочисто проходить Тиждень румунської мови, приурочений до Міжнародного Дня рідної мови, який всі люди світу відзначають 21 лютого.
Найрізноманітніші заходи присвячені рідній мові тривали упродовж тижня. Це і конкурси, виставки, концертні програми, змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні лінійки, класні години. 
Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної мови, вшанувати пам'яті видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є. 
Метою всіх проведених заходів було: 
- донести до учнів красу і багатство румунської мови;

- формувати відчуття краси рідної мови;

- розвивати мовленнєві здібності учнів;

- збагачувати словниковий запас;

- виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

Учителі румунської мови і літератури  Попеску О.Г., Скутарь В.І. та Бічер О.Ф. не тільки бездоганно підготувалися до Тижня, але й проявили творчу ініціативу та заохочували учнів всіх класів до участі у виховних заходах.

      14 лютого бібліотекар Ганна Овачук оформила тематичну виставку  художньої, наукової, публіцистичної літератури присвячену 80-ої річниці від дня народження видатного румунського поета Гр. Вієру.

      16  лютого  пройшла загальношкільна лінійка, на якій заступник директора з виховної роботи  Скутарь В.І. урочисто оголосила про відкриття Тижня румунської мови, ознайомила з основними заходами, закликала брати активну участь як учнів, так і вчителів. А також, учні 5-11-х класів прочитали власні твори та ессе   присвячені  рідній мові.

      17 лютого проводився конкурс декламаторів творів письменників класиків М.Ємінеску, В. Александрі, І. Крянге, а також віршів про рідну мову. У цьому конкурсі відзначились учні:  Дулгер Анна-Рената – 5 класу, Петрюк Діана-6 класу, Тарица Маріана- 7 класу, Дуган Аліса - 11 класу, а також  Цибуляк Роберт- 3 класу.

    18 лютого класний керівник 4-ого класу Тарица С.Л. проводила відкриту виховну годину «Зима- чарівна, прощавай!». Вчителька румунської мови Попеску О.Г. провела  мовознавчу вікторину   між учнями 8 - 10 -их класів «Хто знає – перемагає». Перемогу отримала команда 8 класу показавши гарні та грунтовні знання з предмету.

  19 лютого вчитель Скутарь В.І. провела відкритий урок з румунської літератури у 7 класі на тему: «Алексей Матеевич – співак рідної мови», а учні першого класу під керівництвом вчительки Богданюк М.Р. презентували неймовірно цікаву виставу «Прощавай, Букварику!». Присутні отримали приємні враження та гарний настрій.

   20 лютого учні 5-7 класів презентували літературно-музичну композицію «Рідна мова солов’їна!», присвячену Міжнародному  Дню рідної мови, а також , цього дня у рамках закриття Тижня румунської  мови на черговій лінійці відбулася й церемонія нагородження переможців різних конкурсів та  змагань.  Грамоти і подарунки отримали найактивніші учасники та переможці.

  Бічер О.Ф. наголосила на тому, що мова – це душа нації, у її глибинах народилося багато того, чим може пишатися наш народ. Вона закликала учнів пишатися тим, що ми розмовляємо румунською мовою, але з повагою і любові відносимося і вивчаємо нашу державну  українську мову. Ми повинні  берегти, плекати її і передати у спадок своїм нащадкам цінний скарб – рідну мову.

                                 Заступник з виховної роботи :   Скутарь В.І.

Переглядів: 436 | Додав: Ulia_RMC | Теги: Тиждень румунської мови у Купському | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024