Середа, 24.04.2024, 19:03















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Листопад » 14 » Тиждень української мови в Нижньосиньовецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів
09:47
Тиждень української мови в Нижньосиньовецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів

    Слово - то дивний витвір людини. Воно народилося у праці, як пісня. Завдяки слову ми розуміємо один одного, за допомогою мови творяться великі дива на землі. Відберіть у людини мову, і вона здичавіє. А знання мови, відчуття краси є одним із джерел людської культури.

Мова є культурним, інтелектуальним, суспільним надбанням нації. І недаремно, саме мистецтву слова приділяється посилена увага в Нижньосиньовецькій ЗОШ І – ІІІ ступенів. Уже стало традицією в нашій школі щороку проводити науково-предметні тижні. Так, з 5 по 9 листопада пройшов тиждень української мови та літератури. Упродовж тижня відбувалися найрізноманітніші заходи. Усі вони присвячені темі писемності та грамотності. Педагоги провели мовознавчі вікторини, усні журнали, лінгвістичні турніри та ігри. Адже гра – це іскра, яка запалює вогник допитливості та зацікавленості. Саме під час гри відбувається розумовий розвиток наших вихованців. «Гра-це величезне світле вікно, через яке в духовний світ дитини вливається живлющий потік уявлень, понять про навколишній світ», - стверджував В. Сухомлинський.

  9 листопада у День української писемності та мови, учні старших класів написали радіодиктант Національної єдності «Крила України» для піднесення статусу української мови, її престижу, підвищення рівня мовної освіти й культури громадськості, удосконалення навиків майстерного володіння словом. Також у цей день в школі пройшов І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика.

Провідна ідея всіх святкових заходів – повчальність, яка надає нащадкам історичний досвід, виховання національної самосвідомості, патріотичних почуттів в учнів, бажання примножувати родинні традиції, розуміння своєї причетності до подій, які відбувались в історії України. Не забуваймо, що українська мова нас єднає як громадян України. З нею ми неповторні та самобутні.

Переглядів: 364 | Додав: diskigor | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024