П'ятниця, 19.04.2024, 01:32















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Квітень » 20 » "Живи без шкоди для природи"
14:24
"Живи без шкоди для природи"

    Ми прийшли на цю землю, щоб жити, працювати, розвиватися, творити. Але ніколи не забуваймо про те, що кожен із нас і всі ми разом узяті — невід’ємна частинка матінки — природи. Без неї ми ніщо, бо обійтися ніхто з нас не може ані без води, ані без повітря, ані без Сонця, ані без її щедрих дарів, якими вона нас годує. І не можемо ми протистояти її силі, особливо коли вирують природні стихії. Можливо саме тоді людина і відчуває свою слабкість і нестримну силу природи. Та світ навколо нас такий чарівний, такий квітучий і радісний, що людині тільки б захоплюватись ним та берегти цю чудову і неповторну красу, та життя нас заставляє замислитись, бо не все так добре, якби хотілося.

Над цим важливим питанням цього тижня (16.04.18-20.04.18) задумалися і учні Волоківської ЗОШ І-ІІІ ст. Протягом 5 днів вони брали активну участь в різних виховних заходах пов’язаних зі збереженням навколишнього середовища.

З учнями 7-х класів був проведений круглий стіл на тему: «Наш голос у захист природи», під час якого учнями були обговорені важливі питання збереження природи, забруднення навколишнього середовища. Учні були зацікавленими в даному питанні, активно обговорювали актуальні екологічні проблеми. Для них також був організований перегляд відеофільмів про природну красу українських земель, про забруднення людьми навколишнього середовища.

На протязі цього тижня в школі була проведена акція по озелененню шкільного подвір’я «Мій внесок у благо природи» у якій взяли участь учні 5-го класу. Дівчатка садили розсаду квітів петуній, чорнобривець, та братиків, таким чином створюючи прекрасну, квітучу клумбу, за якою вони доглядатимуть до кінця навчального року.

Учні 7-го класу підготували реферати,гербарії та презентацію стосовно представників флори та фауни, включених до Червоної Книги України. Були підняті питання зменшення кількості представників видів. Які знаходяться в стадії зникнення. Крім того, були названі основні державні документи які відображають збереження та відновлення фондів біосферних та природніх заповідників, зокрема Закон України «Про збереження довкілля » та Конституція України.

Найбільш емоційним для учнів була участь у фотоконкурсі: «Природа моїми очима». З великої кількості фотографій були відібрані найкращі та нагороджені переможці. Це Поклітар Анна –Крістіна – 8 клас, Цуркан Олександр – 8 клас, Пентелейчук Максим – 7 клас та Попович Юстініан 7 клас.

Людська діяльність багато знищує природних ресурсів, нищить бездумно свою Землю і може настати незабаром такий час, коли природа стане проти людей, щоб людство задумалось, що наша Земля жива, що вона вимагає до себе кращого ставлення і накаже людей. То щоб цього не сталося, треба вже сьогодні задуматись над своєю діяльність і навчитися жити на планеті в гармонії з природою, не тільки споглядати її красу і користуватись її благами, але й дбати про її цілісність і непорушність. Відчувати її потреби, прислухатись про що співає Земля.

 

Підготувала заступник директора

з виховної роботи Загарчук Є.Г.

 

Переглядів: 429 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024