Вівторок, 23.04.2024, 09:44















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Квітень » 27 » Тижня безпеки в Молодійському ДНЗ
13:30
Тижня безпеки в Молодійському ДНЗ

            Формування у дітей стійких навичок правильної поведінки в незвичних небезпечних обставинах, усвідомлення цінності їх життя та здоров’я, навчання способів регулювання власної поведінки у довкіллі, серед людей та предметів починається з дошкільного віку. 

     Метою  «Тижня  безпеки», який був проведений з 18.04.по 22.01.2016 року в Молодійському ДНЗ, є поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, пожежної безпеки, пропаганда безпечного способу життя серед дітей дошкільного віку та їх батьків, вироблення у них умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров’я під час надзвичайних ситуацій.

   Вихователі кожної вікової групи розробили план заходів щодо навчання дітей правилам поведінки при виникненні надзвичайних подій, пожеж, травматизму у формі пізнавальних ігор, вікторин, конкурсів малюнків, бесід. Також щоденно проводились спостереження, дидактичні ігри, бесіди, заняття, обговорення ситуацій, ігри-тренінги, ігри-драматизації, сюжетно-рольові ігри, дослідницька та практичні діяльність. Наприкінці тижня була проведена цільова прогулянка до сільської медичної установи з метою ознайомлення дітей з роботою медперсоналу, що турбуються про здоровя людей.

                     Також діти мали нагоду засвоїти правила безпеки через проведення спортивних розваг в групах старшого дошкільного віку «Правила пожежної безпеки», «Червоний, жовтий, зелений». Діти з задоволенням  відгадували загадки, вирішували складні ситуації, приймали участь в естафетах.

   Практику ж залишили на останній день, в  який пройшла евакуація через пожежу. Тренування проводили для вихованців дошкільного віку та працівників закладу .  Саме такі заходи допомагають виховати у дітей навички безпечної поведінки, де на прикладах роз’яснюють, які дії можуть спричинити біду.

     Діти, які  приймали участь під час проведення «Тижня безпеки» отримали не тільки теоретичні знання, а й практичні, що для них було дуже цікавим. 

     Тема безпеки життєдіяльності дитини невичерпна, вона не обмежена "Тижнем безпеки", а повинна звучати постійно. І ті зерна знань, умінь, навичок, які закладаються дітям сьогодні, обов’язково знадобляться їм в майбутньому.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 444 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024