Субота, 20.04.2024, 05:18















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Квітень » 19 » Весняні старти орієнтувальників
08:17
Весняні старти орієнтувальників

   Весняної пори щороку виходять спортсмени-орієнтувальники Глибоччини, щоб позмагатись на лісових трасах. Цьогоріч під час канікул на околицях села Опришени свої навики та спритність демонстрували близько 250 школярів з 26 загальноосвітніх навчальних закладів району.

Фахівці Глибоцького центру туризму, майстри спорту України Дмитро Сандул та Наталя Шелепюк поставили цікаві дистанції в залежності від вікової категорії учасників. Традиційно перед змаганнями відбулось урочисте підняття прапора України та виконання усіма учасниками державного гімну. Цю місію виконали капітани команд переможців минулорічного чемпіонату: Гушул Анастасія із Червоної Діброви та Флюндра Ірина з Коровійської ЗОШ.

Незалежно від профілю гуртка, спортивне орієнтування є у програмі всіх туристсько-краєзнавчих гуртків Глибоцького центру туризму, які працюють на базі більшості загальноосвітніх навчальних закладів району. Це військово-прикладний вид спорту і його значення важко переоцінити для підготовки до служби в армії майбутніх воїнів, захисників Батьківщини.

На урочистій лінійці були вручені грамоти педагогам центру туризму, які керували туристськими групами, що перемогли в обласному Чемпіонаті з туристських спортивних походів. Шарму заходу додало вітання для іменинниці Мар’яні Воробець, учениці Камянської ЗОШ, яка у свій день народження вийшла на старт. За традицією її нагородили пам’ятним сувеніром. Погода сприяла спортсменам тож і результати були досить високими. Звання чемпіонів Глибоцького району вибороли: у групі до 12 років – Нагерняк Анатолій (Старововчинецький ліцей) та Патравчан Мірабела (Станівецький НВК); у групі до 14 років - Адабека Володимир та Адабека Мар’яна (Червонодібровський НВК); у групі до 16 років – Качуляк Олександра (Старововчинецький ліцей) та Кирчу Валентин (Карапчівський ліцей); у групі до 18 років – Чиківчук Аліна (Корчівецька ЗОШ) та Адамчук Віктор (Глибоцька гімназія).

Спортивне орієнтування є заліковим видом за вибором у спартакіаді школярів Глибоцького району. Тож за командні результати йшла напружена боротьба за кожну секунду. У командному заліку перемогу здобули команди Червонодібровського НВК (тренер Баранюк В.А.) та Старововчинецького ліцею (тренер Качуляк В.М.). срібними призерами стали ього річьними Глибоцького ліцею (тренер Сандул Д.В.) та Слобідського НВК (тренер Нітушка Ю.Г.). Третє місце неочікувано виборола амбітна команда з Турятського НВК (тренер Троєцька Н.І.) та вихованці тренера-початківця Божеску А.Г. з Йорданештської ЗОШ І-Ііст.

Цьогоріч відбулась зміна лідерів серед старших шкіл, але Червонодібровських орієнтувальників не перевершила жодна команда, навіть з навчальних закладів І-ІІІ ступенів. По сумі залікових результатів «малеча» упродовж багатьох років впевнено перемагає.

Вже в останні дні канікул збірна команда району змагалась у дводенному Чемпіонаті Чернівецької області зі спортивного орієнтування «Підсніжник». Основу команди складали, як годиться, переможці районного чемпіонату – вихованці гуртка Глибоцького центру туризму і краєзнавства «Спортивне орієнтування», який працює на базі Червонодібровського НВК.

Першого дня ього річьними змагались у лісовому масиві неподалік села Глибочок Сторожинецького району. На подив багатьох фахівців глибочани виграли ці старти. Другого дня дистанції проклали на схилах гори Цецино під Чернівцями. Всі учасники відзначали їх силовий характер. А фізичні кондиції у наших спортсменів, на жаль, виявились слабшими. Інтрига зберігалась до фінішу останнього спортсмена, та все ж збірна Чернівців виграла чемпіонат. Срібними призерами в командному заліку стали Адабека Мар’яна, Гушул Анастасія, Білик Іван, Чоботарь Роксолана, Адабека Володимир, Солом’ян Анастасія, Кравченко Олександр, Коба Наталія та Рожок Іван з Червонодібровського НВК (тренер Баранюк В.А.), Дудка Павло з Глибоцького ліцею (тренер Меленко О.В.), Качуляк Олександра зі Старововчинецького ліцею (тренер Качуляк В.М.), Бабій Георгій з Коровійської ЗОШ (тренер Шелепюк Н.В.) Чемпіонське звання в особистому заліку і цьогоріч виборола Адабека Мар’яна, яка упродовж декількох років є найкращою орієнтувальницею в Чернівецькій області у своїй групі.

Слід відзначити хорошу організацію та проведення обласного чемпіонату Чернівецьким центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді та роботу головного судді Омельченка Ігоря. У них взяли участь більше 200 спортсменів

На глибоке переконання багатьох фахівців фізичного виховання спортивне орієнтування варто включити в залік обласної спартакіади школярів як заліковий вид за вибором.

Анатолій Дудка,

директор Глибоцького ЦТКСЕУМ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 498 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024