Середа, 17.04.2024, 00:00















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Березень » 17 » Закриття Шевченківської декади у Глибоцькому ліцеї.
13:01
Закриття Шевченківської декади у Глибоцькому ліцеї.

       Вогонь, запалений Тарасом, у нашім серці не погас –

    Він став над простором і часом, він будить нас, він кличе  нас!!!

    Є дні, що минають  непомітно і зникають  безслідно. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Бо він такий великий і незбагненний, як життєдайний дощ, як весняний вітер, як щедре сонце. Україна у долі своїй має такий день – 9 березня. День, який явив світові Шевченка – великого сина великого народу.

     З нагоди ювілейного дня народження – 200-річчя  Кобзаря -  у  Глибоцькому ліцеї 13 березня відбулося  літературно-музичне свято "Ми тебе не забули, Тарасе!" Разом з тим воно стало підсумком Шевченківської декади, яка тривала у ліцеї протягом двох тижнів.

    У святково припрабраній актовій залі зібралося чимало глядачів – учні 5-х – 11-х класів, учителі, адміністрація ліцею. Розпочав літературну композицію хор шестикласників, який чудово виконав пісню «Реве та стогне Дніпр широкий». Це відразу налаштувало всіх присутніх у залі на урочистий лад. Продовжили свято ліцеїсти 11фіз-мат. класу – Ванзуряк О., котрий читав звернення до Т.Г.Шевченка на тлі презентації про Кобзаря, та ведучі Жижиян Ж. і Мигалатюк А. Учні 6-х та 9-х класів декламували вірші великого поета та твори про нього. Ансамбль п’ятикласниць заспівав пісню «По діброві вітер виє…». Також глядачі подивилися невеликі сценки із життя малого Тарасика у виконанні учнів ліцею, переглянули документальний фільм «Т.Шевченко» із серії «Великі люди», а ще мультфільм, створений на пісню «Садок вишневий коло хати». Дуже сподобалися пісні на слова Кобзаря «Не тополю високую…» та «Бандуристе, орле сизий…» у сучасній обробці, які прекрасно виконала учениця 11фіз.-мат. класу Бабина А. Отож по закінченню свята всі присутні могли сказати: «Ми відчуваємо тебе, Тарасе, своїм сучасником. Ти – наш пророк, духовний батько. Ти подарував вічність українському слову!». Підготували і провели літературно-музичну композицію вчителі-філологи Н.М.Коврик та А.І.Макух, учитель музики Л.В.Богдан.

    Після свята відбулося нагородження кращих читців Шевченкових творів та юних художників, які найяскравіше проілюстрували твори Кобзаря.


 








 

Переглядів: 771 | Додав: Ulia_RMC | Теги: Закриття Шевченківської декади у Гл | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024