Четвер, 25.04.2024, 20:51















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Квітень » 27 » «Згадувати боляче, забути неможливо».
08:17
«Згадувати боляче, забути неможливо».

«Згадувати боляче, забути неможливо».26 квітня – День Чорнобильської трагедії.
У Глибоцькому ліцеї пройшли заплановані заходи, приурочені до 30-річниці трагедії на Чорнобильській АЕС. Всі учасники навчально-виховного процесу мали можливість згадати історію аварії на Чорнобильській АЕС; навчитися сприймати чужу біду, чужий біль, як свої власні; виховати особисту стурбованість кожного за все, що відбувається навколо; виховати у собі милосердя, екологічну культуру, повагу до людей, здатних на героїчні вчинки.

Робочий тиждень розпочали з планової лінійки на яку був запрошений один з ліквідаторів катастрофи на Чорнобильської АЕС житель нашого селища Ванзуряк Костянтин Тодорович.Який розповів дітям, як люди ризикуючи життям, кинулися до реактора, аби перестерегти трагедію, вони рятували станцію і людей, не думаючи про себе, хоча добре усвідомлювали небезпеку. Проходять роки і десятиліття після катастрофи, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних із скорботним часом ядерного апокаліпсиса.
Чорнобильська біда назавжди залишиться в пам’яті народу. Ще довго українці будуть відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимуть її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям. “Мирний атом” став для України і прилеглих земель пеклом. Збитки від аварії на ЧАЕС доведеться відшкодувати ще не одному поколінню…
«Згадувати боляче, забути неможливо».
На єдиному уроці « Чорнобиль – трагедія, що не забувається» діти отримали змістовну інформацію про катастрофічну подію та її причини, а також про страшні наслідки. Учні старших класів організували виступ лекторської групи, метою якого було донести інформацію про наслідки аварії на ЧАЕС. У вестибюлі організована інформаційна виставка «Біль, що не вилікувати», на якій представлені світлини, фото, реферати про події із зони відчуження та історію міста Прип'ять. Учні 5-8 класів подивилися документальний фільм про вибух на атомній станції та героїв-ліквідаторів.

Переглядів: 558 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024