Вівторок, 21.05.2024, 01:00















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Вересень » 24 » Чудовий і незбутній похід Українськими Карпатами
13:39
Чудовий і незбутній похід Українськими Карпатами

     Гори… На них не можливо дивитись без захвату. Вони починаються тут, під самісінькими нашими ногами, а вершини ховаються у десь там, у хмарах. Тому гуртківці ЦТКСЕУМ, а саме учні Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. та Глибоцької гімназії, із захватом пройшли похід 3 ступеня складності Українськими Карпатами.

Було по справжньому круто! Група сформувалася у профільному пересувному туристсько-виховному оздоровчому наметовому таборі «Райдуга». Учасниками групи були керівники Шелепюк Н.В., Москалеску Г.В та 13 вихованців.

Маршрут було прокладено по масиву Східні Горгани. Перша частина походу проходила по трав'янистих хребтах, а друга вже - по кам'янистих. До складу групи входили переважно новачки, тому основні перешкоди були заплановані аж на 5-6 день.

Наш похід розпочався із с.Микуличин. Перший день був досить легким, але йшли в основному під гору. Першою вершиною, яку ми підкорили, була г.Рокита Велика (1111 м). Наступного дня рухались по хребту і милувалися чудовими краєвидами. Тішила і погода. То траверсуючи, то підіймаючись на невеликі вершини, навіть не помітили, як швидко дісталися місця ночівлі. Ще більш насиченішим був наступний день. До нас приєдналася група Троєцької Н.І. і ми продовжили рух вже всі разом. Четвертого дня ми спустилися у с.Татарів, де р. Женець впадає у р. Прут. Саме тут дібрали частину продуктів, щоб впевнено продовжувати подорож. Особливо сподобалось переправа підвісним мостом через р.Прут. Незабутні враження пов'язані й з вдсп. Женецький Гук: по-перше, подорожували без рюкзаків, по-друге, досхочу наніжились у свіжій водичці, а по-третє, придбали чимало цікавих сувенірів. На полонині Хом'яків у нас було заплановане днювання (день відпочинку). В цей день піднялися на г. Хом'як (1541 м.), де зробимо славнозвісну туристську посвяту та фото. Підкорили юні туристи кам'янистий хребет - г. Синяк (1665 м) та г.Малий Горган ( 1592 м).На сьомий день перейшли через перевал Переслоп та по р. Жонка спустилися у м. Яремче. Завітали і до оповитого легендами та повір'ями вдсп. Дівочі Сльози. Пройдені нами 98 км, вечори біля багаття, дивовижні мальовничі пейзажі, підкорення найвищих вершин нашого походу залишуться в наших спогадах на все життя. Водночас ми розширили свої знання про природу Українських Карпат, про потребу берегти, охороняти та любити її.

Керівник гуртка «Спортивне орієнтування» Глибоцького ЦТКСЕУМ

на базі шкіл Глибоцької гімназії та Коровійської ЗОШ І-ІІІст.

Шелепюк Н.В.

Переглядів: 453 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024