Вівторок, 21.05.2024, 23:17















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Листопад » 2 » Цікава подорож до Хотинської фортеці
15:58
Цікава подорож до Хотинської фортеці

    З метою виховання учнівської молоді у дусі патріотизму, поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей та історико-культурної спадщини українського народу, адміністрація Грушівського НВК організувала екскурсійну поїздку до державного історико-архітектурного заповідника „Хотинська фортеця”.

Учні 2-7-их класів на чолі з керівником групи Зінкевич Д.В., супроводжуючими вчителями: Глопіною А.А., Кімчинською М.І., Оленюком В.О. та медичною сестрою закладу Бабюк А.Д. теплими осінніми канікулами, 28 жовтня 2015 року, відвідали історичну пам’ятку, яка входить до складу 7 чудес України – «Хотинську фортецю».

Учням та вчителям пощастило побувати у визначному  історичному місці Буковини, Хотинській фортеці -  одній з найкраще збережених середньовічних фортець 13-18 ст. у Європі.  Хотин (перша письмова згадка 1001р.) розташований на відстані 65 км від Чернівців та 25км від Кам’янця-Подільського. Завдяки міцній твердині та вигідному розташуванню Хотин став центром розвитку ремесел і торгівлі, які сприяли розквіту його культури та економіки. Місто було важливим пунктом у європейсько-азійській торгівлі. Фортеця бачила під своїми мурами полчища воїнів Османської імперії, козаків Дмитра Вишневецького(Байди), Петра Дорошенка. Історія Хотина пов’язана з іменами Данила Галицького, Штефана III Великого (Ștefan cel Mare), Петра Раріша (Petru Rareș), Петра Конашевича Сагайдачного, Міхая Хороброго, Яна Собеського, Богдана Хмельницького.

Всередині XV століття, коли Пониззя входило до складу Молдавського князівства, за часи правління молдавського господаря Стефана ІІІ Великого фортецю істотно перебудовують. Фактично, її будують наново, залишивши лише частину східної стіни і піднявши рівень замкового двору на 8 – 10 метрів. Саме тоді зводять потужні башти і мури, два палаци та замкову каплицю... 

На території фортеці ми оглянули виставку середньовічної зброї та знарядь облоги, галерею середньовічних постатей, картинну галерею, камеру тортур тощо. Пізніше ми прогулялися мальовничою долиною річки Дністер.

Отже, з даної поїздки ми зрозуміли те, що Хотинська фортеця, своїм мальовничим краєвидом, історико-архітектурною будовою та духом середньовічної епохи зачаровує і буде зачаровувати своїх юних туристів крізь століття. А свою історичну цінність не втратить ніколи…

ЗДВР                                                                                     Зінкевич Д.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 556 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024