П'ятниця, 19.04.2024, 12:10















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Травень » 12 » Підсумки тижня в освіті: головні події
10:57
Підсумки тижня в освіті: головні події

    Деякі учасники ЗНО зможуть змінити місце тестування. Окремі учасники зовнішнього оцінювання, у яких можуть виникнути незручності під час доїзду до пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання, зможуть змінити місце проходження тестування.

Великі лекційні потоки у вишах будуть неможливі, - Шаров. За словами директора директорату вищої освіти МОН, у майбутньому зберегти лекційні заняття в теперішньому вигляді для закладів вищої освіти буде проблематичним.

Вчителям, залученим до ЗНО, відкорегують графік відпустки. Для вчителів, які долучені до проведення ЗНО, графік відпусток має бути відкоригований. Якщо педагоги не використають дні відпустки під час канікул, вони можуть скористатись іншим канікулярним часом або отримати компенсацію.

Як провести оцінювання учнів, з якими немає зв’язку. За словами в.о. міністра освіти Любомири Мандзій, якщо учень немає інших технологій для дистанційної освіти, то звичайний телефонний зв’язок може слугувати інструментом для взаємодії між учителем та учнем.

Директори шкіл можуть вимагати звіт за дистанційне навчання. Директор школи має право вимагати від вчителя звіт про організацію дистанційного навчання. Таке право виникає у керівника школи, оскільки він відповідає за організацію освітнього процесу в закладі.

Курс «Основи сім’ї» повернеться до шкіл. Курс «Основи сім’ї», схвалення якого було призупинено в 2019 році, отримав дозвіл на використання у закладах освіти. Умовою відновлення курсу у школах є перевидання відповідних посібників, які були схвалені у 2018 році.

В Україні проведуть додаткову реєстрацію на ЗНО. Через запровадження всеукраїнського карантину до моменту завершення реєстрації на тестування, МОН розширило перелік осіб, які мають можливість зареєструватися для участі в додатковій сесії ЗНО.

В Україні затвердять новий професійний стандарт вчителя. Професійний стандарт вчителя містить опис основних педагогічних функцій, встановлює єдині вимоги до загальних та фахових компетентностей вчителів шкіл, допуску вчителів до роботи та умов праці.

У МОН розповіли, як оцінити учнів з фізкультури та праці. Виставити учням підсумкові оцінки з фізкультури, трудового навчання та музики учителі можуть за результатами І семестру та за оцінками, отриманими до 12 березня. Учителям не варто вимагати запису виконання завдань із цих дисциплін.

Військово-польові збори у школах рекомендовано перенести. Школи, які передбачили проведення військово-польових зборів учнів після 10 класу, можуть організувати їх восени. В 11 класі рекомендовано провести оцінювання за підсумками оцінок впродовж року.

Українські школи перейдуть на електронні щоденники. За словами голови Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака, в Україні планують запровадити електронну систему з даними про уроки, успішність та відвідування дітей.

Для вчителів створили підручник з дистанційного навчання. Посібник містить огляд основних інструментів для організації навчання, рекомендації щодо того, як скласти розклад, налаштувати режим роботи вчителя та зворотній зв’язок з учнями, а також про особливості оцінювання.

Заклади освіти відкриються 1 вересня, - головний санлікар. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, заклади освіти не відкриються цього навчального року, лише в деяких з них буде проведено зовнішнє незалежне оцінювання.

У Києві працюватимуть літні шкільні табори. Районним державним адміністраціям столиці доручено організувати на базі комунальних закладів загальної середньої освіти роботу таборів відпочинку з денним перебуванням дітей.

Уряд послабив заходи. Освіта залишається на карантині. Кабінет Міністрів оприлюднив постанову про послаблення карантинних обмежень з 11 травня. Університети, школи та дитячі садки залишаються на карантині.

Депутати закликали уряд запустити роботу дитсадків. Народні депутати звернулись до Кабінету Міністрів з проханням розглянути можливість відкриття закладів дошкільної освіти, в т.ч. приватних, з 1 червня 2020 року.

Вступна кампанія розпочнеться 1 серпня. Вступна кампанія для абітурієнтів, які вступатимуть до вишів на основі повної загальної середньої освіти, розпочнеться 1 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет відбуватиметься не пізніше 27 серпня.

Освіта.ua

Переглядів: 294 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024