Вівторок, 19.03.2024, 08:39















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Грудень » 7 » Підсумки тижня в освіті: головні події
09:27
Підсумки тижня в освіті: головні події

    Визначено дати проведення ЗНО в магістратуру в 2021 році. У МОН затвердили календарний план іспитів у магістратуру. Єдиний вступний іспит з іноземної мови буде проведений 30 червня. Проведення фахового випробування з права відбудеться 2 липня.

З 1 вересня на COVID-19 захворіло 24 тисячі вчителів. За словами головного санітарного лікаря, починаючи з початку нового навчального року на коронавірусну хворобу захворіло 24 496 вчителів. Наразі на самоізоляції перебуває 7 800 педагогічних працівників.

Мінфін не погодив МОН збільшення кількості заступників міністра. Міністерство фінансів не погодилося з позицією МОН щодо введення двох додаткових посад заступників міністра до штату відомства. Питання збільшення кількості заступників перебуває у компетенції уряду.

Школи мають розробити внутрішню систему якості. МОН рекомендує школам розробити внутрішню систему якості. Планується, що існування такого механізму надасть школам можливість підвищувати якість освітніх послуг та ухвалювати обґрунтовані управлінські рішення.

Школи отримають 1 млрд на боротьбу з COVID-19. За словами в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета, заклади освіти у 2021 році отримуватимуть нову субвенцію на боротьбу з COVID-19. Обсяг субвенції складатиме 1 млрд грн.

Фінський досвід є взірцем для шкільної реформи, - Шкарлет. Очільник МОН наголошує, що досвід Фінляндії багато в чому є взірцем для шкільної реформи в Україні, оскільки з ним пов’язано багато елементів реформи Нової української школи.

Щоб стати вчителем, буде необхідно пройти інтернатуру. Міністерством освіти розроблено проєкт Положення про педагогічну інтернатуру, яким визначено механізм супроводу вчителів, яких вперше призначено на посаду педагогічного працівника. Строк інтернатури становитиме один рік.

Затверджено професійний стандарт шкільних психологів. Міністерством розвитку економіки затверджений професійний стандарт за професією «Практичний психолог закладу освіти», який визначає мету та особливості професії практичних психологів у закладах освіти.

Разумков критикує наміри уряду скоротити видатки на освіту. За словами спікера парламенту, намір Кабінету Міністрів скоротити видатки на освіту на 4 млрд грн викликає запитання, оскільки освіта має бути одним з пріоритетів в Державному бюджеті.

Випускників можуть звільнити від ДПА у формі ЗНО. Зважаючи на епідемічну ситуацію, випускників, які 2021 року завершують здобуття повної загальної середньої освіти, можуть звільнити від обов'язкової державної підсумкової атестації у формі ЗНО.

Рада не змогла ухвалити закон про якість підручників. Законопроєктом пропонується встановити чіткі вимоги до якості підручників, що використовуються у школах, та механізму перевірки дотримання цих вимог. Проєкт закону направлений на доопрацювання.

COVID-19: МОН розробило законопроєкт про захист освітян. Відомством розроблений законопроєкт про додаткові гарантії педагогічним та науково-педагогічним працівникам, що пов'язані з поширенням COVID-19. Наразі документ доопрацьовується в Офісі Президента.

МОЗ запропонує запровадити локдаун із початку січня. За словами міністра охорони здоров’я, наразі вводити повний локдаун немає необхідності, оскільки медична система країни витримує навантаження. Карантин у січні може тривати три тижні.

Очільник МОН закликав депутатів лобіювати інтереси освітян. Сергій Шкарлет закликав народних депутатів відстоювати інтереси освітян під час бюджетного процесу та забезпечити їх гідним рівнем оплати праці, наголосивши при цьому, що на освіті, як і на медицині, економити не можна.

Освіта.ua

Переглядів: 18758 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024