Вівторок, 19.03.2024, 12:15















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Грудень » 12 » Підсумки тижня в освіті: головні події
12:23
Підсумки тижня в освіті: головні події

    В Україні затверджений новий санітарний регламент для шкіл. Новий санітарний регламент містить вимоги до організації освітнього процесу, організації роботи з технічними засобами, вимоги до приміщень, зокрема, класів, кабінетів інформатики, фізкультурних залів тощо.

Понад 43% іноземців влаштовує якість вищої освіти в Україні. Результати дослідження привабливості української освіти для іноземців свідчать про те, що іноземні громадяни обирають українські університети, тому що їх влаштовує якість та вартість навчання.

Додаткові тести ЗНО можна буде скласти платно. У Міносвіти готують рішення, згідно з яким учасники ЗНО за умови оплати зможуть пройти тестування з більшої кількості навчальних предметів, ніж встановлено Міністерством освіти. Відповідна норма почне діяти у 2022 році.

Держава прагне забезпечити розвиток мов, – Шкарлет. За словами очільника МОН, держава прагне створити необхідні умови для утвердження державності української мови та водночас забезпечити вільний розвиток усіх мов корінних народів та національних меншин.

У Мінцифри презентували освітній серіал про штучний інтелект. У серіалі пояснюється, на як розвиваються технології штучного інтелекту, в яких сферах його можна застосовувати і як можна розвінчати міфи щодо штучного інтелекту. Серіал складається з 4 серій по 10-12 хвилин.

Дослідження якості освіти PISA перенесено. Причиною перенесення стало те, що проведенню основного етапу дослідження мав передувати пілотний етап у 2020 році. Однак через карантинні обмеження країни-учасниці дослідження, з-поміж яких є й Україна, не змогли його провести.

За якими правилами відбудеться вступна кампанія. Найближчим часом набудуть чинності Умови прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2021 році, які визначають умови проведення та особливості конкурсного відбору вступників до закладів освіти.

Уряд перерозподілив субвенцію на зарплати вчителям. Перерозподіл дасть змогу уникнути заборгованості з виплати зарплати вчителям окремих районів Вінницької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Одеської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей.

Уряд планує забезпечити школярів здоровим харчуванням. У Кабміні відбулась нарада з питань реформування системи шкільного харчування. За словами прем’єр-міністра, держава має об’єднати зусилля, щоб спільно подолати проблеми системи харчування, які наразі існують у школах.

Школи під час локдауну зможуть навчати дітей дистанційно. В.о. міністра освіти Сергій Шкарлет повідомив, що попри запровадження Кабінетом Міністрів посиленого карантину з 8 до 24 січня, освітній процес може не зупинятись і проводитись дистанційно.

COVID-19: у вчителів не можуть вимагати тест після хвороби. Вимога щодо надання педпрацівниками негативного результату ПЛР-тесту при виході на роботу після хвороби на COVID-19 є неправомірною у разі відсутності клінічних проявів захворювання протягом 3-х днів.

В Україні запустили сайт Всеукраїнської школи онлайн. В Україні презентували платформу для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів. Наразі контент сайту розрахований на два тижні навчання відповідно до календарного плану. Оновлення відбуватиметься щотижня.

У МОН кажуть про кризу якості підручників з 2014 року. У відомстві заявили, що у попередні шість років якість підготовки шкільної навчальної літератури, що друкується державним коштом, була значно знижена через непрофесіоналізм або халатність окремих екс-чиновників.

Переглядів: 19674 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024