Вівторок, 19.03.2024, 11:52















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Грудень » 21 » Підсумки тижня в освіті: головні події
11:48
Підсумки тижня в освіті: головні події

    Новорічні свята у школах відбудуться без гостей. З 19 грудня в закладах освіти заборонено проведення масових заходів, зокрема, вистав, свят або концертів за участі дітей з більш ніж однієї групи або класу. Також під час проведення шкільних свят заборонена присутність відвідувачів.

Затверджені Умови прийому до закладів фахової передвищої освіти. Найближчим часом набудуть чинності Умови прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти у 2021 році. Прийом документів від вступників розпочнеться 29 червня.

Комітет ВР не схвалив ідею про заборону телефонів у школах. Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій ухвалив рішення рекомендувати парламенту відхилити законопроєкт, що передбачає заборону використання мобільних телефонів у школі.

МОН рекомендує оголосити канікули у школах під час локдауну. Освітнє відомство рекомендує українським школам розглянути можливість щодо оголошення канікул під час проведення карантинних обмежень з 8 до 24 січня.

Дитячі гуртки і секції мають перейти на українську. 16 січня набуває чинності стаття 30 закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Освітні послуги, у тому числі проведення гуртків і секцій, мають надаватися виключно державною мовою.

Зарплата молодого вчителя складає 7 580 грн, - Мінфін. Міністр фінансів презентуючи проєкт Державного бюджету в парламенті заявив, що зарплата вчителя-початківця наразі складає 7 580 грн, а вчитель вищої категорії в середньому отримає 10 600 грн.

МОН просить не проводити всеукраїнські олімпіади. Міністерство освіти просить керівників регіональних департаментів освіти не проводити другий та третій етапи всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів під час дії карантинних обмежень.

Сесії у вишах під час локдауну відбудуться дистанційно. У разі проведення в закладах освіти екзаменаційних сесій у період з 08 до 24 січня вони мають відбуватись виключно дистанційно. Окрім того, у цей період дистанційно має відбуватись практична підготовка студентів.

Сергій Шкарлет призначений міністром освіти і науки. Відповідне рішення ухвалив український парламент 17 грудня. За постанову про призначення міністра проголосували 226 народних депутатів. Шкарлет став 11-м міністром освіти і науки часів сучасної України.

МОН добирає експертів для експертизи підручників. Освітнє відомство оголосило добір експертів для проведення експертизи шкільних підручників, а також надання грифів навчальній літературі та навчальним програмам. Прийом документів від кандидатів триватиме до 15 січня.

В Україні призупинено розгляд справ про плагіат. Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти прийняло рішення призупинити розгляд скарг, заяв і повідомлень про порушення академічної доброчесності.

Процедуру призначення міністра освіти розгляне комітет ВР. Парламентський комітет з питань регламенту розгляне питання щодо процедури голосування за призначення міністра освіти і науки. Предметом розгляду стане можливе неперсональне голосування депутатів.

Переглядів: 20011 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024