Вівторок, 19.03.2024, 07:29















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Грудень » 28 » Підсумки тижня в освіті: головні події
10:09
Підсумки тижня в освіті: головні події

     Визначено правила ЗНО для вчителів початкових класів. Українським центром оцінювання якості освіти затверджені правила проходження ЗНО для учителів початкових класів, які виявлять бажання взяти участь у сертифікації в 2021 році.

У ВР зареєстрували постанову про звільнення міністра освіти. Проєкт постанови зареєстрований представниками двох фракцій — «Європейська солідарність» та «Голос». Автори документа вважають, що діяльність Сергія Шкарлета на посаді міністра є незадовільною.

Знавці української мови змагатимуться дистанційно. Інститут модернізації змісту освіти та Міжнародний благодійний фонд «Ліга українських меценатів» 2021 року проведуть Всеукраїнський відкритий марафон з української мови ім. Яцика в дистанційному форматі.

В Україні запустять онлайн моніторинг працевлаштування випускників. Міністерство освіти і науки наступного року має намір впровадити електронну систему моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої освіти.

МОН нагадує школам про заборону феєрверків. У відомстві нагадали адміністраціям шкіл про заборону використання феєрверків, петард та іншої піротехніки під час новорічних свят. Заклади освіти мають особливо слідкувати за дотриманням правил безпеки.

Колегія МОН схвалила Базовий компонент дошкільної освіти. Документ визначає вимоги до обов’язкових компетентностей та результатів освіти дитини дошкільного віку, а також умови, за яких вони можуть бути досягнуті відповідно до міжнародних стандартів якості освіти.

Академія педнаук стане провідним партнером МОН. Міносвіти та Нацакадемія педнаук підписали Програму спільної діяльності на 2021-2023 роки. Планується, що НАПН сприятиме МОН у розвитку науки та інновацій, цифровізації освіти, здійснюватиме психологічний супровід освіти тощо.

В Україні стартувала система шкільних електронних журналів. Метою запровадження онлайн платформи є дерегуляція системи освіти, а також спрощення ведення документообігу. Платформа забезпечує доступ до шкільних оцінок, даних відвідуваності та інших ресурсів класного журналу.

У МОН призначено восьмого заступника міністра. Кабінет Міністрів призначив Віру Рогову заступником міністра освіти і науки. Раніше Рогова очолювала департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.

МОН планує зробити школу безпечним середовищем. Кабінет Міністрів затвердив план заходів з реалізації Національної стратегії безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі на 2021 рік.

У ВР не стали розглядати матеріали щодо призначення Шкарлета. Комітет з питань регламенту та депутатської етики відмовився розглядати матеріали зібрані депутатами щодо можливого неперсонального голосування під час призначення міністром освіти Сергія Шкарлета.

Освітян включено до пріоритетних груп вакцинації від COVID-19. Працівників освітньої сфери включено до однієї з дев’яти пріоритетних груп, які зможуть отримати можливість вакцинації проти COVID-19 одними з найперших. Вакцинація відбуватиметься добровільно.

 

Переглядів: 20528 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024