П'ятниця, 17.05.2024, 16:43















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Січень » 28 » Підсумки тижня в освіті: головні події
15:49
Підсумки тижня в освіті: головні події

      У МОН засудили побиття вчителя в київському ліцеї. Міносвіти та Лілія Гриневич засудили прояв насильства, який стався в київському ліцеї, коли один з батьків жорстоко побив учителя фізкультури. У відомстві зазначають, що нападник має зазнати справедливого покарання.

КМУ не оприлюднює постанову про зарплати у вишах. Уряд зволікає з оприлюдненням постанови про підвищення оплати праці науково-педагогічних працівників з 1 січня. У профспілці наголошують, що це призводить до звернень освітян та профспілкових органів.

Від влади вимагають захистити вчителів від побиття і принижень. Верховній Раді запропонували доповнити закон щодо протидії булінгу нормою про визнання булінгом жорстоких дій батьків, а також психологічного, фізичного насильства батьків стосовно вчителів.

Затверджено новий порядок проведення шкільних іспитів. Документ визначає механізм і форми проведення ДПА в школах та інших закладах освіти, що забезпечують здобуття повної середньої освіти та учнів, які здобувають освіту за сімейною формою навчання.

ЗНО з математики стане обов'язковим у 2021 році. Тест зовнішнього незалежного оцінювання з математики з 2021 року стане обов’язковим для усіх учнів шкіл та інших закладів освіти, які здобуватимуть повну загальну середню освіту.

Гриневич: саме від учителя залежить успіх реформи. За словами міністра, педагоги - це ключ до будь-якої освітньої реформи, саме тому Україна зараз працює над підвищенням зарплати вчителів, їхнім навчанням, над створенням простору, в якому вчитель матиме більше можливостей.

Профспілка просить Порошенка зробити школи безпечними. Профспілка працівників освіти і науки просить президента сприяти тому, аби українські заклади освіти стали безпечним середовищем для всіх учасників освітнього процесу.

Учні та вчителі отримають шкільні е-підручники. Планується, що доступ до е-підручників, право використання яких придбано державою, учні та вчителі отримуватимуть через Національну освітню електронну платформу.

МОН розглядає можливість співпраці з Discovery education. Лілія Гриневич повідомила, що Україна зацікавлена у якісних матеріалах для своєї національної освітньої платформи. Представники «Discovery education» зазначають, що готові розглянути різні варіанти співпраці з Міносвіти.

Які предмети ЗНО обрати вступнику в 2019 році? Освіта.ua пропонує майбутнім учасникам тестування можливість визначити перелік необхідних тестових предметів, результати яких вони зможуть використовувати при вступі до вишів, виходячи з обраної спеціальності.

У школах навчається 12 тисяч дітей з особливими потребами. Загалом зараз у школах навчається понад 12 тисяч, а в дошкільних закладах майже 2 200 дітей з особливими освітніми потребами. Майже кожна четверта школа в Україні безпосередньо впроваджує інклюзивний принцип навчання.

В Україні розробили онлайн-курс з протидії булінгу. Розпочалась реєстрація на безкоштовний онлайн-курс для освітян з протидії булінгу у школах. Курс стане у нагоді всім, хто хоче дізнатись про причини цькування та про те, як правильно вирішувати конфлікти.

Переглядів: 415 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024