Середа, 24.04.2024, 13:12















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Липень » 01

       На вступників на вищі навчальні заклади  в 2016 році чекає вісім базових змін, що відрізнятимуть цей вступний рік від попередніх. Про них під час регіональної наради-семінару з питань організації і проведення прийому на навчання вступників у 2016 році розказала перший заступник Міністра освіти і науки  Інна Совсун.

 "Новий зміст”: новий перелік галузей і спеціальностей
В цьому році буде  здійснюватись набір за новим єдиним переліком галузей і спеціальностей, що був затверджений в 2015 році.
"Раніше абітурієнт вступав на вужчу спеціальність, що обмежувало можливість змінити освітню траєкторію в майбутньому. Крім того, ця зміна відкриває нові можливості вишам для розробки власних освітніх програм”, - підкреслила Інна Совсун.
 "Рівність прав громадян”: вступ тільки за конкурсом
В цьому році повністю прибрали норму про позаконкурсний вступ, котра суперечила Конституції України, а також цільовий прийом. Таким чином,  усі учасники вступної кампанії проходитимуть конкурсний відбір.
Разом з тим, є категорії громадян, котрі з об’єктивних причин потребують підтримки держави. Ці абітурієнти вступатимуть за конкурсом, але на основі інших  видів вступних випробувань. Так, окремі категорії громадян мають право:
 вступу за співбесідою;
 вступу за квотами та вступними іспитами;
 вступу за особливим порядком складання вступних іспитів та квотами для мешканців тимчасово окупованої території;
 вступу за особливим порядком складання вступних іспитів для мешканців непідконтрольної території та населених пунктів, в яких немає умов для здійснення стабільного освітнього процесу.
Зокрема, під час регіональної наради-семінару директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров зазначив, що вступ за співбесідою здійснюватиметься лише для тих категорій громадян, перед якими держава в неоплатному боргу, а саме:
учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілі від Чорнобильської катастрофи, що в наслідок катастрофи стали інвалідами, хворі внаслідок її на променеву хворобу та закінчили середні й професійно-технічно навчальні заклади  з відзнакою або тільки з відмінними оцінками;
особи, які стали інвалідами внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21.11. 2013 року по 21.02. 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (Революція Гідності), за умови їх звернення за медичною допомогою у період з 21.11.2013 року по 30.04.2014 року;
визнані інвалідами війни відповідно до пунктів 11-14 статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (військовослужбовці, резервісти, військово-зобов'язані, працівники силових структур, учасники добровольчих формувань та волонтери).
Вибирати між конкурсним відбором за результатами ЗНО та вступними іспитами, а також розраховувати на вступ за квотами на основі базової загальної середньої освіти (БЗСО) та повної загальної середньої освіти (ПЗСО) можуть такі вступники:
особи, які мають захворювання, що можуть бути перешкодою для проходження зовнішнього незалежного оцінювання;
діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа;
особи, звільнені з військової служби (у тому числі демобілізовані) після 30 листопада 2015 року;
особи, яких законом визнано учасниками бойових дій та які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, брали участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, у тому числі ті, які проходять військову службу (крім військовослужбовців строкової служби) в пор ... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 601 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.07.2016 | Комментарії (0)

    30 червня відбулося відкриття дитячого профільного пересувного туристсько-виховного оздоровчого наметового табору «Райдуга», що знаходиться в с. Просикуряни. Юних туристів та організаторів табору  привітали: голова Глибоцької районної державної адміністрації Георгій Придій,  голова районної ради Петро Панчук, начальник управління освіти Василь Барарюк, голова районного комітету профспілки працівників освіти Світлана Лазурко та благочинний Глибоцького району, настоятель церкви княгині Ольги о. Роман. Директор табору Анатолій Дудка ознайомив присутніх з останніми досягненнями ЦТКСЕУМ, вручив грамоти, представив інструкторів-керівників груп.

Для вихованців табору буде організовано – спортивно-туристські походи та краєзнавчі експедиції різної категорії складності, зокрема пішохідні, водні, велосипедні походи.

 

Проглядів матеріалу: 511 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.07.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024