Вівторок, 16.04.2024, 07:55















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Серпень » 17

   Шмигаль: 1 вересня розпочнеться нормальний навчальний рік. За словами прем’єр-міністра України, навчальний рік в Україні розпочнеться 1 вересня і в звичному режимі. Школи закривають лише у тих регіонах, у яких діятимуть «червоні» обмеження.

Уряд планує модернізувати всі шкільні їдальні. Кабмін затвердив план заходів з реформування системи шкільного харчування. Протягом 2,5 років має бути здійснена модернізація всіх харчоблоків шкіл. Також запроваджується моніторинг продуктів, що постачаються до шкільних їдалень.

За дотримання правил епідемічної безпеки відповідатиме школа. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що обов'язки з виконання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти покладені на керівництво шкіл.

Опублікований консолідований рейтинг вишів України. Рейтинг охоплює результати 241 закладу вищої освіти, а також містить 7 підрейтингів: класичні університети, приватні виші, київські виші, виші регіонів, педагогічні виші, медичні університети, а також кращі заклади вищої освіти областей.

У МОН розроблять план з популяризації математики. У Міністерстві освіти створено робочу групу з розроблення плану заходів щодо популяризації природничих наук та математики. Після розроблення проект документа буде винесений для громадського обговорення.

Розроблений професійний стандарт для директорів шкіл. Профтандарт за професією «Керівник закладу загальної середньої освіти» визначає вимоги до професії, особливості роботи керівника школи при виконанні ним своїх обов’язків, особливості навчання та професійного розвитку тощо.

У МОН розповіли, як школам розробити освітню програму. Під час складання освітніх програм та навчальних планів школа має повноваження здійснювати перерозподіл навчальних годин навчального плану в межах 15% від загального обсягу навчального навантаження.

МОН: учителі мають планувати роботу у довільній формі. Календарно-тематичне та поурочне планування здійснюється вчителем у довільній формі. Адміністрація школи та працівники методичних служб можуть лише надавати методичну допомогу вчителю, а не контролювати його.

У МОН повідомили, як оцінювати учнів у новому році. Міністерством освіти і науки, враховуючи численні звернення громадян, надані роз'яснення щодо питань підсумкового тематичного, семестрового та річного оцінювання учнів в 2020/21 навчальному році.

Школам радять підготуватись до дистанційного навчання. Під час планування організаційних заходів, що забезпечують освітній процес, у тому числі і під час календарно-тематичного планування, вчителям необхідно врахувати можливість організації освітнього процесу в умовах карантину.

Розпочався прийом заяв на вступ до вишів. Розпочато прийом електронних заяв від абітурієнтів, які вступають до вишів на навчання за програмами бакалавра (наскрізного магістра) після 11 класів. Подання заяв здійснюється онлайн через електронний кабінет вступника.

Вступ.ОСВІТА.UA опублікував перші заяви вступників. Інформаційна система розпочала інформування абітурієнтів та їхніх батьків про стан подання заяв до закладів вищої освіти України. У профілі кожного закладу вищої освіти публікуються рейтингові списки абітурієнтів.

МОЗ надало рекомендації з роботи гуртожитків. Рекомендації розроблені для гуртожитків всіх типів та повинні враховуватися власниками, керівниками та суб'єктами господарської діяльності з метою запобігання ускладнення епідемічної ситуації.

Проглядів матеріалу: 274 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.08.2020 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024