Четвер, 02.05.2024, 00:24















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » Архів новин
« 1 2 ... 36 37 38 39 40 ... 351 352 »
Проглядів матеріалу: 1343 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.11.2019 | Комментарії (0)

    Українське радіо проведе щорічну акцію «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності», що присвячена Дню української писемності та мови.

Диктант буде проведений 8 листопада 2019 року об 11:00. Текст радіодиктанту у прямому ефірі читатиме відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко, який складає текст диктанту останні 13 років. Цього року автор внесе у текст кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису.

У читальній залі Національної бібліотеки ім. Вернадського писатимуть диктант запрошені гості — політики, селебріті, журналісти.

Цього року вперше диктант можна буде перевірити вже через 15 хвилин після його написання. За цей час (11:45-12:00) охочі зможуть надіслати свій текст (фото, скан або скріншот із вказаною зворотною адресою) на електронну скриньку Українського радіо (rd@nrcu.gov.ua), або у приватні повідомлення на сторінці Українського радіо у Фейсбук (UA: Українське радіо), або на вайбер – 097-107-107-9. Повідомлення необхідно надсилати на одну з адрес, не дублюючи на всі.

Автори безпомилкових диктантів отримають заохочувальні призи. Додатково буде оголошено конкурс на найкращі твори про написання диктанту (для тих, хто віддає перевагу традиційному листуванню). Твір із диктантом треба надіслати поштою протягом 2-х днів (до 11 листопада) на адресу: 01001, Київ, Хрещатик, 26 (помітка «на конкурс»). 10 найкращих робіт будуть нагороджені заохочувальними призами.

З 12:00 до 12:15 в прямому ефірі Українського радіо Олександр Авраменко проведе роботу над помилками.

Дмитро Кулеба, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України: «На жаль, ми почали менш грамотно писати. Коли набираємо текст на комп’ютері, програма автоматично виправляє помилки. Коли листуємося в месенджері, пропускаємо коми та інші знаки. Насправді, писати грамотно і правильно – це прикольно і красиво. Закликаю написати диктант національної єдності разом з Українським радіо. Перевірте себе і підтримайте українську мову!».

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови. Відтоді щороку слухачі, а віднедавна й телеглядачі (акцію транслює телеканал UA: Перший) можуть взяти участь у написанні диктанту й перевірити, наскільки добре вони знають мову. Пишуть диктант і за межами України. Торік на адресу Українського радіо надійшло 32779 диктантів. З них без помилок написали 311 учасників.

Проглядів матеріалу: 405 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.11.2019 | Комментарії (0)

     Освітню субвенцію використовують не за призначенням. За інформацією Профспілки працівників освіти, місцева влада створює штучну економію коштів освітньої субвенції, що дозволяє використовувати заощаджені кошти не за першочерговим призначенням.

МОН не підтримує ініціативи партії «Голос». У Міністерстві освіти і науки заявили, що не підтримують правки партії «Голос» до законопроекту «Про повну загальну середню освіту», які передбачаю запровадження 40-годинного робочого тижня для вчителів.

Україна підпише Декларацію про безпеку шкіл. Декларація містить низку зобов'язань, спрямованих на попередження та реагування на напади та використання закладів освіти у військових цілях у період збройного конфлікту.

МОЗ закликає робити щеплення проти дифтерії. Цього року в Україні вже зафіксовано 20 випадків дифтерії. Найбільший спалах захворювання стався в Закарпатській області, також випадки дифтерії зафіксовано у Хмельницькій, Луганській, Тернопільській областях та Києві.

У листопаді відбудуться перші аудити шкіл. За інформацією Державної служби якості освіти, проведення інституційних аудитів відбудеться позапланово за ініціативою двох шкіл Броварського району Київської області.

Освітяни вийшли на акцію протесту. Основні вимоги. Під стінами парламенту відбулась акція протесту, що була організована Київською організацією Профспілки працівників освіти. До освітян столиці також приєднались представники профспілок з деяких регіонів.

Вакарчук пообіцяв переглянути пропозиції «Голосу». У Київській профспілці працівників освіти повідомили, що лідер партії «Голос» публічно пообіцяв переглянути пропозиції до законопроекту «Про повну загальну середню освіту», які викликали обурення освітян.

МОН перегляне частину програми ЗНО у магістратуру. Освітнє відомство планує внести зміни до Програми другого блоку єдиного фахового вступного випробування з права. Метою перегляду програми є приведення її у відповідність до діючого законодавства.

Відбулось перше в Україні тестування вчителів. Учасники пілотної сертифікації педагогічних працівників склали тест незалежного оцінювання. Тестування фахових знань і вмінь учителів початкових класів тривало 180 хвилин. Тест складається зі 100 завдань.

Учасники додаткового ЗНО у магістратуру отримали запрошення. В електронних кабінетах учасників єдиного вступного іспиту з іноземної мови розміщено запрошення-перепустки, у яких зазначено адреси пунктів тестування. Спеціальна сесія ЗНО відбудеться 5 листопада.

Офіс освітнього омбудсмена запрацює 4 листопада. Планується, що працювати зі скаргами буде освітній омбудсмен та юридичний відділ його служби. До вирішення конфліктів також залучатимуться працівники психолого-методичної підтримки.

В Україні відбудеться традиційний радіодиктант єдності. Українське радіо проведе щорічну акцію «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності», що присвячена Дню української писемності та мови. Диктант буде проведений 8 листопада об 11:00.

Проглядів матеріалу: 327 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.11.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 316 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.11.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 1389 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.11.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 313 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.11.2019 | Комментарії (0)

     Сьогодні, 03 листопада 2019 року, на базі Глибоцької гімназії розпочав роботу ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з російської мови та літератури, у якій беруть участь учні Глибоцької гімназії та Глибоцького ліцею.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 364 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.11.2019 | Комментарії (0)

   03 листопада 2019 року на базі Глибоцької гімназії зібралися найталановитіші знавці правознавства – діти з усіх навчальних закладів Глибоччини. Тут стартував ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства.

Участь в олімпіаді беруть 32 учнів 9 класу, 11 учнів 10 класу та 8 учнів 11 класу: всього 51 учнів.

Методист районного методичного центру управління освіти Глибоцької РДА Швець В.Г. привітав учасників олімпіади, відзначив, що вони найкращі знавці правознавства в своїх школах і побажав їм успіху на цьому етапі творчого випробовування.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 379 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.11.2019 | Комментарії (0)

      Cьогодні на базі Глибоцької гімназії розпочав роботу ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури, у якій беруть участь учні 7-11 класів з 36 навчальних закладів Глибоцького району.

 
Ця олімпіада – одна з найпрестижніших, бо це не тільки випробування сил, вмінь, а й чудова нагода поспілкуватися ровесникам, особлива атмосфера змагання інтелекту, розуму, творчих починань.
 
Методист РМЦ Пенюк Л.С. ознайомила учнів з порядком проведення олімпіади, побажала натхнення та перемоги.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 518 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.11.2019 | Комментарії (0)

    Сьогодні, 02 листопада 2019 року, на базі Глибоцького ліцею розпочав роботу ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з астрономії.

В олімпіаді беруть участь 15 учнів.

Методист РМЦ управління освіти Глибоцької РДА Трошина Н.В. привітала учасників, висловила побажання перемоги кожному учаснику.

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 362 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.11.2019 | Комментарії (0)

    У приміщенні Глибоцького РБТД відбувся районний етап обласного фестивалю-конкурсу «Буковинська зіронька». За умовами конкурсу, який тривав два дні, діти віком від 9 до 17 років демонстрували свої творчі здібності у трьох номінаціях: вокал, хореографія та художнє читання.

У конкурсі прийняло участь 22 учасника, які нагороджені грамотами Управління освіти Глибоцької РДА, а також подарунками, пам’ятними кубками та медалями.

За рішенням журі:

Гран-прі – Костинян Андрея, учениця Карапчівського ліцею, кер. Товарницька О.А., Амарій І.Є.;

І місце – Піцул Яна, учениця Привороцької ЗОШ, кер. Піцул Л.В., Шова Д.Л.;

І місце – Величко Вікторія, учениця Черепковецької ЗОШ, кер. Репчук О.В., Топало Н.С., Заболотнюк Н.І.;

І місце – Вентонюк Анна, учениця Старововчинецького ліцею, кер. Єремій Г.В., Вакарюк В.П., Балан А.Г.;

ІІ місце – Блассі Катерина- Марія, учениця Коровійської ЗОШ, кер. Локовей М.І., Чорней М.К., Скутар К.Д.;

ІІ місце – Лупан Олексій, учень Глибоцької гімназії, кер. Леонтій Е.М., Берник В.Г., Крайський О.М.;

ІІ місце – Іонуца Юлія, учениця Багринівської ЗОШ, кер. Токар П.П., Горечко М.І., Кодіца В.М.;

ІІ місце – Павленко Александра, учениця Волоківської ЗОШ, Загарчук Є.Г., Коган І.М., Гостюк Г.В.;

ІІ місце – Грищук Світлана, учениця Глибоцького ліцею, Богдан Л.В., Белькевич К.;

ІІІ місце – Цебуляк Софія, учениця Кам’янської ЗОШ, кер., Чижемська Д.В., Цебуляк Т.Г., Кирстюк Ю.С.;

  • місце – Ротар Лідія, учениця Тарашанської ЗОШ, кер. Резничук Л.І., Шова Д.Л., Цуркан Ж.І.;

ІІІ місце – Рихло Анастасія, учениця Луковицької ЗОШ, кер. Романюк В.Д., Соколюк Л.В., Петрик В.В.;

ІІІ місце – Мага Діана, учениця Чагорської ЗОШ, кер. Косташ В.В., Глібчук І.В., Молчанова Н.В.;

Міс «Натхнення» - Алергуш Надія, учениця Корчівецької ЗОШ, кер. Нікорич О.Ю., Попеску М.А., Савчук В.І.;

Міс «Ніжність» - Репчук Ангеліна, учениця Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст. кер. Іонець В.В., Лютик З.К., Божеску А.В.;

Міс «Чарівність» - Юркевич Христина, учениця Михайлівського НВК, кер. Юркевич М.Д., Фоса Г.М.;

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 553 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.11.2019 | Комментарії (1)

     Шкільна бібліотека Кам’янської ЗОШ I-III ст. включилась у проведення місячника шкільних бібліотек під гаслом «Бібліотека нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня»
У бібліотеці проводились різноманітні форми і методи роботи з книгою, а саме: Проведено бесіду до Всесвітнього дня тварин.
1.«Знай, люби, бережи» 3-Б
2.Читацький марафон «Читаємо без зупинки» 3-А
3. Огляд книг «Книжкова алея» 5-11 класи.
4. Акція «Подаруй бібліотеці книгу» (до Міжнародного дня шкільних бібліотек)
5. Учасники акції: 3-А, 3-Г, 4-ті класи, 5-Б, 5-В, 6-А, 6-В, 6-Г, 8-В, 9-В.
6.Бібліотечний урок з учнями 5-В «Словники- музеї слів»
7. Написання творів з учнями 5-Б,7-А, 7-Б, 7-В, 7-А на тему «Якою ви бачите сучасну бібліотеку?»
До 75-річчя визволення України від німецько- фашистських загарбників з учнями 11-Б класу під керівництвом вчителя Карлійчук Т.М.та шкільних бібліотекарів, проведено урок пам’яті «Війна торкнулася душі».
Бібліотека прикладає всіх зусиль , щоб учні нашої школи зростали справжніми патріотами України.

Проглядів матеріалу: 324 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.11.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 1800 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.11.2019 | Комментарії (0)

    31 жовтня 2019 року на базі конференц-зали РМЦ відбулася методична студія-тренінг для директорів, заступників директорів, яка працювала над проблемою :"Подолання синдрому емоційного вигорання у педагогів."
Тренером студії-тренінгу була  Боярин Л. В., доцент кафедри педагогіки, психології та теорії управління освітою ІППО ЧО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 327 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.10.2019 | Комментарії (0)

    Духовний символ буковинського краю, симбіоз архітектурних стилів і культур усіх народів, - резиденцію ЧНУ ім Ю.Федьковича відвідали учні 10 біолого-хімічного класу Глибоцького ліцею на чолі з класним керівником Самотей Л.Г. під час осінніх канікул.
Як відомо, митрополича резиденція потрапила до першої сімки загальнонаціональної акції «Сім чудес України: замки, фортеці, палаци».
Учні захоплено ознайомилися з історією, відвідали «Митрополичий корпус», серед головних приміщень палацу — великий, з масивними колонами, вестибюль на першому поверсі, та Мармурова, Червона, Зелена і Блакитна зали на другому. Своєю красою вразили навіть коридори, вистелені мозаїкою з мармуру, зі стелями у формі куполів.
Унікальна споруда, дивовижна архітектура з своєю історією не лише зацікавила учнів, мотивуючи мрію стати студентом ЧНУ, а й залишила у пам’яті слід на все життя
.

Проглядів матеріалу: 332 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.10.2019 | Комментарії (0)

    З метою посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, підвищення рівня культури поведінки дітей на дорогах головою Волоківської ОТГ Глопіною В.І. було видано розпорядження №69/01-06 від 17.10.2019 року «Про оголошення тижня безпеки на дорогах» серед учнів шкіл громади. Таким чином, у Грушівському НВК був проведений Тиждень безпеки на дорозі з 21.10 по 25.10.2019 року. До участі в ньому були залучені учні 1-9 класів та вихованці дошкільного підрозділу закладу.

Протягом даного тижня були проведені наступні загальношкільні заходи:

- лінійка по відкриттю тижня;

- виставка в шкільній бібліотеці на тему «Дотримуйся Правил дорожнього руху!»;

- години спілкування (1-6 класи);

- єдиний урок «Твій безпечний шлях до школи» (2-4 класи);

- конкурс малюнків «Твій друг – безпечний рух» (2-4 класи);

- конкурс плакатів «Дорожня грамота» (7-9 класи);

- лінійка по підведенню підсумків Тижня безпеки на дорозі.

У конкурсі малюнків «Твій друг – безпечний рух» взяли участь учні 2-4 класів.

У конкурсі плакатів «Дорожня грамота» взяли участь учні 7-8 класів.

Також проведені класні виховні заходи, які були цікавими та змістовними, сприяли повторенню, вивченню та закріпленню знань Правил дорожнього руху.

Заслуговують на увагу наступні проведені заходи:

заочна подорож «У гостях у Світлофора Моргайка», проведена з учнями 1-го класу класним керівником Беженар Р.І., гра «Червоний, жовтий, зелений», проведена з учнями 2-го класу класним керівником Мудрак М.Г., ситуативна гра «Мій друг – дорожній рух», проведена з учнями 3-го класу класним керівником Попеску М.Г., єдиний урок «Твій безпечний шлях до школи», проведений вихователем ГПД Попович В.І., заняття у середній та старшій дошкільних груп «Подорож до Країни дорожніх знаків», проведені виховательками Головатою М.М. та Головач А.І.

Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом.

Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.

 

Заступник директора з ВР Д.В.Зінкевич

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 317 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.10.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 1182 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.10.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024