П'ятниця, 19.04.2024, 14:45















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Серпень » 3 » Підсумки тижня в освіті: головні події
08:27
Підсумки тижня в освіті: головні події

    МОН надало школам рекомендації з виховання учнів. Рекомендації розкривають питання формування у дітей ціннісних життєвих навичок, профілактики булінгу, кримінальних правопорушень, вживання наркотичних і психотропних речовин, запобігання торгівлі людьми.

У ВР зареєстрований законопроект про якість підручників. В українському парламенті зареєстрований законопроект, метою якого є встановлення чітких вимог до якості навчальної літератури, насамперед тієї, що використовуються у школах.

Здобувачі вчених звань можуть стажуватись дистанційно. За рішенням МОН, здобувачі вчених звань, які через епідемічну ситуацію у світі не мають можливості підтвердити свій міжнародний досвід, зможуть пройти відповідне стажування дистанційно.

Новий навчальний рік: переліки рекомендованої літератури. Міністерством освіти і науки надані переліки навчальної літератури, що рекомендована відомством для використання у закладах середньої та дошкільної освіти в 2020/2021 навчальному році.

Учителі не мають платити за медогляди, - омбудсмен. Освітній омбудсмен Сергій Горбачов наголошує, що перекладання на педагогічних працівників витрат на проходження обов’язкових медичних оглядів є незаконним та відвертим порушенням їхніх прав.

У МОН планують осучаснити шкільні уроки музики. Міністерство освіти спільно з Mastercard розпочинає проект «Безцінні уроки музики», метою якого зробити шкільні уроки музики сучасними та цікавими для дітей. Обличчям проекту став відомий співак MONATIK.

Вступ на фахового молодшого бакалавра продовжено. Вступ на здобуття освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра на основі базової загальної середньої освіти за кошти фізичних або юридичних осіб продовжено до 22 серпня.

В УЦОЯО дорікнули репетиторам, які складають ЗНО. В Українському центрі оцінювання якості освіти не схвалюють дії педагогічних працівників, які беруть участь у ЗНО через власні амбіції. У Центрі наголошують, що виконання вчителем тесту нічого не може сказати про його фаховість.

Профспілка засудила заяви про «зайвих» вчителів. У Профспілці працівників освіти назвали цинічною заяву заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева про 32 тисячі «зайвих» учителів в Україні та необхідність раціонального забезпечення закладів освіти педагогами.

В Україні відкриються центри професійного розвитку вчителів. Уряд затвердив Положення про Центри професійного розвитку педагогів. Планується, що центри консультуватимуть вчителів та надаватимуть їм психологічну підтримку. Система центрів має прийти на зміну існуючим методкабінетам.

Половина українців незадоволена дистанційним навчанням дітей. Близько половини українців негативно ставляться до запровадження дистанційної освіти у зв’язку з пандемією. Разом з тим, впровадження дистанційної освіти підтримали 32% громадян.

Дві третини українців підтримують систему ЗНО. Понад 67% українців підтримують зовнішнє незалежне оцінювання, як систему вступу до закладів вищої освіти. Майже 69% вважають, що ЗНО ставить усіх вступників у рівні умови.

Рекомендації МОЗ: учні і студенти зможуть навчатись без масок. Міністерством охорони здоров'я затверджені рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти. Документ визначає умови, яких мають дотримуватись адміністрації закладів освіти усіх рівнів.

Виші самі визначать, як і коли починати освітній процес. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, університети мають такий рівень автономії та самоврядування, який дозволяє їм самостійно визначати форми навчання та форми організації освітнього процесу.

На бюджет зможуть вступити 90 тисяч абітурієнтів. У Міністерстві освіти назвали обсяги держзамовлення в 2020 році. Державне замовлення за освітнім ступенем «Бакалавр» складає 84 600 місць. Обсяг держзамовлення за освітнім ступенем «Магістр» — 45 тисяч місць.

МОН пропонує розпустити Агентство з якості вищої освіти. Екc-заступник міністра Єгор Стадний повідомив, що МОН пропонує розпустити Нацагентство із забезпечення якості вищої освіти та зберегти за собою контроль за присудженням наукових ступенів.

Переглядів: 263 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024