П'ятниця, 19.04.2024, 16:39















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Серпень » 10 » Підсумки тижня в освіті: головні події
08:20
Підсумки тижня в освіті: головні події

     Розпочато реєстрацію електронних кабінетів вступників. 1 серпня розпочалась реєстрація електронних кабінетів вступників. Створення електронного кабінету дозволить вступнику подавати заяви про вступ до закладів вищої освіти.

Закладам освіти доручили готуватись до навчального року. Міністерство освіти і науки доручило керівникам закладів освіти розпочати підготовку до нового навчального року та опалювального сезону в умовах адаптивного карантину.

МОН розпочало атестацію наукової діяльності вишів. Міністерство освіти і науки оголосило про початок державної атестації наукових напрямів університетів, підпорядкованих відомству. За результатами атестації буде оцінена ефективність наукової діяльності у вишах за останні 5 років.

У НАЗЯВО кажуть про загрозу ліквідації, МОН заперечує. У Національному агентстві із забезпечення якості вищої освіти заявляють про наміри МОН ліквідувати агентство, як незалежний колегіальний орган. У МОН наголошують на необхідності виконання припису НАЗК.

Держава витрачає на одного школяра 23 тисячі грн на рік. За інформацією освітнього омбудсмена, у 2019 році найбільші середні видатки на навчання одного учня були в Луганській області - 27 181 грн, а найменші — в Одеській області - 20 329 грн.

Профспілка просить збільшити держзамовлення на вчителів-магістрів. У профспілці зазначають, що через обмежений прийом для продовження навчання на магістра за держзамовленням значна частина фахівців змушена приступити до роботи, але зарплата фахівців – бакалаврів є невмотивованою.

МОН не буде забезпечувати школи масками і антисептиками. Заступник міністра освіти Любомира Мандзій повідомила, що забезпечення закладів освіти засобами індивідуального захисту, в т.ч. антисептиками і дезінфекторами покладено на засновників шкіл.

МОН пропонує школам утриматись від масових заходів 1 вересня. Міністерство освіти рекомендуватиме школам утриматись від масових заходів під час святкування 1 вересня. Зустріч школярів у школі може бути проведена у приміщенні класу або на вулиці.

МОН надало рекомендації щодо роботи шкіл з 1 вересня. Відомством надані рекомендації з організації роботи закладів загальної середньої освіти, яких мають дотримуватись школи у роботі із забезпечення створення безпечних умов організації освітнього процесу в новому навчальному році.

Розпочався прийом е-заяв для вступу в магістратуру. 5 серпня, розпочався прийом електронних заяв для вступу в магістратуру. Вступники можуть подавати до 5 заяв (на бюджет) у будь-який виш на спеціальності, для яких передбачено складання ЄВІ та/або ЄФВВ.

Ухвалено Концепцію природничо-математичної освіти. Концепція спрямована на модернізацію STEM-освіти, її впровадження на всіх рівнях освіти, встановлення партнерства з роботодавцями і науковими установами та їхнє залучення до розвитку природничо-математичної освіти.

Додаткова сесія ЄВІ з іноземних мов відбудеться 19 вересня. Участь у додатковому іспиті зможуть взяти вступники до магістратури, які не змогли скласти або бажають перескласти вступний іспит з іноземної мови. Реєстрація на сесію триватиме з 17 до 25 серпня.

МОН: освітян можна преміювати за дистанційну роботу. У Міністерстві освіти і науки повідомили, що працівникам закладів освіти, які проводять заняття в умовах дистанційного навчання, можуть бути встановлені відповідні надбавки.

МОН рекомендує підвищувати кваліфікацію вчителів дистанційно. Освітнє відомство рекомендує закладам післядипломної освіти при проведенні підвищення кваліфікації продовжити заняття з навчання вчителів, запланованих для очної форми, з використанням дистанційних технологій.

МОН: не варто ділити виші на «столичні» та «регіональні». У Міністерстві освіти заявили, що відомство не поділяє заклади вищої освіти на «столичні» та «регіональні» і не робить на основі місця їхнього розташування висновків щодо якості або результативності їхньої діяльності.

МОН врахує пропозиції учасників ЗНО у магістратуру. За результатами опрацювання письмових та усних звернень, в.о. міністра освіти доручив вжити заходів для унеможливлення випадків технічних описок під час формування та макетування тестових завдань.

Переглядів: 286 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024