Вівторок, 23.04.2024, 08:02















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Серпень » 26 » Підсумки тижня в освіті: головні події
07:58
Підсумки тижня в освіті: головні події

   Розпочалась реєстрація на додаткову сесію ЄВІ. Участь у іспиті можуть взяти вступники у магістратуру, які мають бажання перескласти єдиний вступний іспит до магістратури з іноземної мови. Вартість складання іспиту становить 510 грн.

Школи мають виконувати рекомендації МОЗ. За словами Максима Степанова, питання епідеміологічної безпеки дітей лежить в компетенції керівників закладів освіти. Рекомендації з організації протиепідемічних заходів мають на меті зробити навчання дітей безпечним.

Режим роботи закладів профосвіти визначать на місцях. У Міністерстві освіти зазначають, що заклади професійної освіти, залежно від рівня поширення COVID-19 в регіоні, зможуть розпочати навчальний рік у звичному режимі, з елементами змішаного навчання або дистанційно.

МОН: залишки субвенції можна витратити на дистанційну освіту. Залишки коштів освітньої субвенції, що знаходяться на рахунках місцевих бюджетів, у разі потреби можуть бути використані на організацію дистанційного навчання. Станом на 01 липня  залишки субвенції становили 7 млрд 776 млн грн.

МОН розроблений Порядок про позапланові перевірки закладів освіти. Документ визначає механізм проведення позапланових перевірок закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної, фахової передвищої, вищої щодо дотримання ними вимог законодавства у сфері освіти.

Міносвіти планує збільшити вагу атестата при вступі. За словами в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, збільшення ваги атестату при вступі до закладів вищої освіти позитивно вплине на вмотивованість учнів до навчання в середній школі.

МОЗ розгляне доцільність тестування учнів та вчителів. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що МОН можливо перегляне рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти, зокрема у частині необхідності тестування вчителів та учнів.

Вчителям дозволять проводити уроки без маски. За словами Віктора Ляшка, Міністерство охорони здоров'я змінить норму своїх рекомендацій щодо обов'язкового носіння маски вчителями під час проведення уроку і дозволить спілкуватись з учнями під час уроку без масок.

Маємо гарні приклади, як школи отримують засоби дезінфекції, - Мандзій. Заступник міністра освіти вкотре наголосила, що обов'язок щодо забезпечення шкіл засобами дезінфекції та індивідуального захисту покладений на засновників закладів освіти.

Медогляд школярів перед 1 вересня необов’язковий. Міністерство охорони здоров’я у сьогоднішніх умовах рекомендує проводити щорічні медичні огляди школярів ближче до дня народження дитини і не приурочувати їх до початку навчального року.

Телеуроки будуть продовжені, - в.о. міністра освіти. Сергій Шкарлет повідомив, що проведення телеуроків в рамках проекту «Всеукраїнська школа онлайн» у новому навчальному році буде продовжено. Зараз триває робота над тим, щоб охопити проектом набагато більшу аудиторію школярів.

Директорів шкіл закликали впровадити двозмінне навчання. Голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак наголошує, що запровадження навчання у дві зміни надасть можливість школам вирішити багато питань, що пов'язані з організацією освітнього процесу в умовах пандемії.

Освіта потребує коштів для подолання епідемії, - омбудсмен. За словами Сергія Горбачова, додаткові кошти критично необхідні для оплати додаткової роботи педагогів, забезпечення шкіл необхідним обладнанням для проведення дистанційного та/або змішаного навчання, для закупівлі достатньої кількості дезінфікуючих та захисних засобів тощо.

Розроблена Концепція відновлення студентських гуртожитків. Міносвіти розроблений проект Концепції програми відновлення та розбудови мережі гуртожитків. Наразі до 90% студентських гуртожитків потребують ремонту, близько 10% – знаходяться в аварійному стані.

У школах впровадять концепцію безпечного середовища. Міністерство освіти рекомендує школам протидіяти будь-яким конфліктам (булінгу) серед учасників освітнього процесу шляхом впровадження Концепції «Безпечна і дружня до дитини школа».

МОН має надати рекомендації щодо поділу учнів на групи, - Гриневич. Екс-міністр освіти наголошує, що нормативно-правова база не містить норм щодо поділу учнів на групи в умовах карантину, через що МОН вже до 1 вересня повинно вирішити це питання і надати школам відповідні рекомендації.

Відтепер усі студенти укладатимуть договори з вишами. Уряд затвердив Типові форми договорів про надання освітніх послуг. Договори мають укладатись між закладами освіти та студентами, які здобуватимуть освіту, як за контрактною формою навчання, так і на бюджеті.

В Україні з’явиться 7 тисяч нових місць у школах. У Міністерстві розвитку громад та територій повідомили, що до 01 вересня в Україні з’явиться 7 тисяч нових місць у школах, а 27 тисяч школярів матимуть можливість навчатися у покращених умовах.

Перший урок у школах можуть присвятити коронавірусу. Прем’єр-міністр після зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков, що була присвячена питанням просвітницької роботи із запобігання поширенню епідемії, заявив, що перші уроки у школах варто присвятити проблемі COVID-19.

Скорочення малих шкіл не завжди доцільне, - Зеленський. Президент України висловив переконання в тому, що скорочення малокомплектних шкіл не завжди доцільне, і наголосив, що Кабінет Міністрів має запропонувати можливі шляхи вирішення цього питання.

Щонайменше 14 міст та районів 01 вересня будуть у «червоній» зоні. Комісія ТЕБ та НС 20 серпня встановила «червону» категорію епідемічної небезпеки в 14 районах та містах. Рішення про послаблення рівня епідемічної небезпеки не може бути переглянуто раніше ніж через 14 днів з дня його встановлення.

Переглядів: 292 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024