Вівторок, 23.04.2024, 22:31















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Серпень » 31 » Підсумки тижня в освіті: головні події
12:40
Підсумки тижня в освіті: головні події

    Потребу шкіл в антисептиках і масках оцінили в 26 млрд. За розрахунками Міносвіти, мінімальна потреба шкіл в антисептиках, масках і дезінфекторах у 2021 році складе понад 26 млрд грн. Цього року МОН вже не зможе виділити кошти на антисептики, дезінфектори і маски.

Проект стандарту базової освіти відкликали через помилки. В.о. міністра освіти виключив політичну складову у відкликанні держстандарту освіти. Шкарлет запевняє, що проект нового державного стандарту базової освіти був відкликаний через орфографічні помилки.

МОЗ затвердив новий COVID-протокол для закладів освіти. Постановою головного санітарного лікаря затверджений новий перелік протиепідемічних заходів. Відповідальність за організацію та виконання заходів покладено на засновників та керівників закладів освіти.

У МОН розповіли, як реорганізувати методкабінети. Планується, що новостворені центри сприятимуть професійному розвитку педагогічних працівників, забезпечуватимуть психологічну підтримку та консультуватимуть вчителів з питань, пов’язаних з освітнім процесом.

ТОП-100 найпопулярніших вишів серед вступників. Цього року вступниками, які вступають на основі повної загальної середньої освіти, подано близько 1 млн заяв. Лідерами за кількістю поданих заяв є КНУ ім. Шевченка та ЛНУ ім. Франка. Третю сходинку посідає КПІ ім. Сікорського.

МОН розробило план популяризації природничих наук та математики. План включає у себе 9 пунктів, реалізація яких має сприяти популяризації природничих наук та математики в Україні. Громадське обговорення документа триватиме до 09 вересня 2020 року.

Адаптивний карантин в Україні подовжено до 31 жовтня. Рішення Кабінету Міністрів ухвалено у зв'язку із різким зростанням кількості випадків коронавірусної хвороби. Постанова уряду передбачає посилення низки обмежувальних заходів на території регіонів.

1 вересня підвищать посадові оклади бюджетників. Уряд ухвалив рішення щодо підвищення посадових окладів працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери. Рішення ухвалено у зв'язку з підвищенням розміру мінімальної заробітної плати.

Профспілка пропонує захистити освітян на час COVID-19. Профспілка працівників освіти розраховує на вжиття державою заходів, що гарантуватимуть захист працівників закладів освіти, які здійснюють та забезпечують освітній процес в умовах оголошеного карантину.

Вступникам надані рекомендації на бюджет. Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення та подати оригінали документів до вишів до 18.00 години 31 серпня.

Профспілка: школам потрібні не рекомендації, а документи. Голова Профспілки працівників освіти Георгій Труханов наголошує, що питання здоров’я і безпеки учасників освітнього процесу потребують не просто рекомендацій від освітніх відомств, а чітких документів, що регламентують роботу під час пандемії.

Школа в період карантину: умови, правила, рекомендації. Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов презентував затверджені МОЗ правила та рекомендації щодо організації навчального процесу на період карантину у закладах середньої освіти.

Матеріали уроку про COVID-19 до 1-го вересня. Вчителі шкіл можуть скористатись матеріалами та планом інтерактивного уроку до 1 вересня щодо коронавірусної хвороби COVID-19 та правил безпечного навчання під час карантину.

Чернівці та Івано-Франківськ 1 вересня у «червоній» зоні. З 31 серпня міста Чернівці, Івано-Франківськ та ще 20 міст та районів України перебуватимуть у «червоній» зоні епідеміологічної небезпеки, відповідно у цих регіонах забороняється відвідування закладів освіти усіма учнями та студентами.

Вступникам на бюджет необхідно подати документи. Вступникам, які отримали рекомендацію на навчання за кошти державного бюджету необхідно до 18-ї години 31 серпня виконати вимоги до зарахування та подати до закладу вищої освіти оригінали необхідних документів.

Освіта.ua

Переглядів: 308 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024