П'ятниця, 19.04.2024, 21:41















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Серпень » 25 » Толерантності треба навчати.
11:44
Толерантності треба навчати.

      Система освіти має великий вплив на виховання підростаючого покоління. Основне її завдання – формування позиції громадянина, соціальної активності, емоційної стійкості, комунікабельності та толерантності. Проблема формування культури міжетнічного й міжконфесійного спілкування актуальні для всіх країн.

   Протягом кількох найближчих років в українських навчальних закладах впроваджуватиметься новий факультативний курс «Культура добросусідства», спрямований на відвернення міжнаціональних конфліктів, протидію розвиткові негативних етнічних стереотипів і зниження агресивності в суспільстві.

    У дитсадку формування почуття патріотизму починається з любові до близьких, до рідного села/міста, з поваги до культури своїх сусідів, з відповідального ставлення до природи рідного краю тощо. ІППОЧО розроблена програма «Буковинський віночок» для дітей 5-го, 6-го років життя та методичні рекомендації, в яких відображено етнічні, історичні, природничо-кліматичні та соціокультурні особливості районів нашої області. У Глибоцькому районі на базі Молодійського ДНЗ, Петричанського НВК, Глибоцького ліцею  Програма буде проходити апробацію упродовж 2015/2016 н.р.

      За сприяння Офісу Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин  на базі ІППОЧО педагоги  закладів, де буде проходити апробація програми взяли участь у методичних семінарах-тренінгах для педагогічних працівників дошкільних та початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів із залученням авторського колективу комплекту програм та методичних посібників спецкурсу «Культура добросусідства» під керівництвом М.А. Араджионі.  Інтегрований курс «Культура добросусідства» призначений для ознайомлення дітей з етнічними, мовними, ментальними особливостями регіону, в якому вони мешкають, формування в дітей навичок конструктивної комунікації й успішної взаємодії в колективі. Курс «Культура добросусідства» передбачає системний підхід до проведення цілеспрямованої виховної роботи з формування соціальної компетентності не тільки в дітей, а й у їхніх батьків; є єдиним в Україні наскрізним курсом – від ДНЗ до вишів.

                                                          Методист РМЦ Лариса Петрик.

Переглядів: 523 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024