Четвер, 18.04.2024, 23:31















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Серпень » 21 » Забезпечення якісного науково-методичного сервісу – пріоритетне завдання післядипломної педагогічної освіти у 2015/2016 н.р.
10:32
Забезпечення якісного науково-методичного сервісу – пріоритетне завдання післядипломної педагогічної освіти у 2015/2016 н.р.

 156 2391 22      20 серпня 2015 року на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області відбулася інструктивно-методична нарада із завідувачами районних/міських методичних центрів «Організація методичної роботи в закладах освіти у 2014/2015 н.р.».

У роботі інструктивно-методичної наради взяли участь Григорій Білянін, директор Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області; Володимир Дудчак, голова обласного комітету профспілки працівників освіти і науки; Тамара Богачик, заступник директора ІППОЧО з науково-методичної роботи; завідувачі НМЦ Інституту післядипломної освіти; Марія Тріска, директор Буковинської Малої академії наук учнівської молоді; Василь Безручак, юрист обласного комітету профспілки працівників освіти і науки; завідувачі районних/міських методичних центрів.

Григорій Білянін, директор Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області привітавши присутніх, у своєму виступі звернув увагу на реформування в галузі освіти, проблеми, які виникли в методичній службі та окреслив завдання, які стоять перед освітянами області у новому навчальному році.

«Ми б хотіли обговорити те, яким ви бачите наше місце в системі освіти тому, нам необхідно обмінятися думками, ідеями та пропозиціями, адже проблеми необхідно вирішувати спільними зусиллями», – констатував Григорій Іванович.

Проблеми функціонування методичних служб області в умовах оптимізації мали можливість обговорити завідувачі РМК/ММК з головою обласного комітету профспілки працівників освіти і науки Володимиром Дудчаком, який у ході свого виступу наголосив: «Головне завдання профспілки – щоб не звільняли людей. Відзначу, що на нашу думку, і думку багатьох фахівців, методична служба в освітній системі – необхідна».

Заступник директора з навчально-методичної роботи Інституту Тамара Богачик ознайомила учасників наради з пріоритетним завданням післядипломної педагогічної освіти у 2015/2016 н.р. – забезпеченням якісного науково-методичного сервісу в освітніх закладах.

За її словами, реформування сучасної системи освіти передбачає реалізацію нових підходів у педагогічній практиці й відповідно вимагає удосконалення усіх форм методичного сервісу.

«Пріоритетне завдання науково-методичної роботи у навчальному закладі полягає у формуванні готовності педагогів до інноваційних пошуків, можливість самостійно визначити стратегічні напрямки навчально-виховного процесу, його науково-методичне забезпечення. Реалізація означеного завдання можлива за умови, коли в основі організації науково-методичної роботи закладені наступні принципи: оперативність, мобільність, випереджаючий характер, оптимальне поєднання індивідуальних і колективних форм, практична спрямованість культурних знань і моральних цінностей.

Варто зауважити, що науково-методична робота як цілісна динамічна система складається з двох підструктур – навчально-методичної і науково-дослідницької.

Система науково-методичної роботи покликана вирішувати такі основні завдання:

- підвищення рівня теоретичної і психолого-педагогічної підготовки педагогічних працівників;

- організацію роботи по вивченню нових освітніх програм, навчальних планів, освітніх Державних стандартів;

- систематичне вивчення, узагальнення і поширення передового педагогічного досвіду, впровадження досягнень педагогічної науки;

- збагачення новими педагогічними технологіями, формами і методами навчання та виховання;

- підвищення загального рівня професійно-педагогічної культури», – зазначила заступник директора Інституту.

Також, Тамара Богачик зауважила, що важливою складовою неперервної освіти, окрім формальної, є і неформальна освіта, яка забезпечує безперервне навчання педагогів, дає можливість набувати знання, уміння й навички, виробляти погляди й адаптуватися до постійних змін у соціальному середовищі.

«Плануючи роботу з педагогічними кадрами, методичні служби всіх рівнів мають осмислити пріоритетні напрямки роботи, визначити основні чинники подальшого розвитку освітньої системи», – підкреслила Тамара Степанівна.

В обговоренні організації навчально-виховного процесу в освітніх закладах області у 2015/2016 н.р. взяли участь завідувачі науково-методичних центрів ІППОЧО, які окреслили основні завдання для педагогічних працівників   методичної служби області: Іван Климюк, завідувач відділу навчального забезпечення та дистанційної освіти; Світлана Куриш, завідувач кафедри методики викладання філологічних дисциплін; Ганна Скрипська, завідувач НМЦ природничо-математичних дисциплін; Марія Одинак, завідувач НМЦ безперервної педагогічної освіти; Діана Романовська, завідувач НМЦ практичної психології і соціальної роботи; Петро Старовойт, завідувач НМЦ виховної роботи; Наталія Куриш, завідувач НМЦ менеджменту та з координації діяльності РМК/ММК.

На завершення інструктивно-методичної наради було підведено підсумки та відбувся обмін думками присутніх.

Прийнято методичні рекомендації інструктивно-методичної наради завідувачів РМК/ММК щодо організації методичної роботи в закладах освіти у 2015/2016 н.р.».

 156 2391 22156 2391 22156 2391 22156 2391 22156 2391 22156 2391 22156 2391 22156 2391 22

Переглядів: 588 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024