П'ятниця, 17.05.2024, 20:34















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Лютий » 27

           Сьогодні в нашій школі – день відкритих дверей. Цього року багато з наших вчителів атестуються. Серед них : Шапка  Марина Георгіївна, Кирчу Оксана Георгіївна, Лук’янюк Євгенія Іванівна, Шкробанець Любов Маноліївна, Іонець Віра Василівна, Іонець Юлія Доринівна, Меглей Віоріка Василівна, Ігнатуш Олена Іллівна. Всі вчителі показали свою педагогічну майстерність під час уроків та  позакласних заходах.
Вчителька української мови Ігнатуш Олена Іллівна провела відкритий урок,на якому учні підготували твір «Ми чуємо тебе, Кобзарю крізь століття».   Учні подорожували у світ Цікавої Граматики , відгадували ребуси, кросворди, загадки. На уроці вчителька використала різні форми і методи навчання: вибірковий диктант, поетичну хвилину, мікрофон.  Виховувала у дітей любов до українського слова та інших національних скарбів.
 Меглей Віоріка Василівна провела виховний захід присвячений 200- річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Учні  продемонстрували свої знання про життєвий та творчий шлях Кобзаря.
Шкробанець Любов  Маноліївна на уроці  математики з темою «Рівняння. Основні властивості рівнянь» розвивала  математичну культуру у учнів. Учні з великим захватом розв’язували рівняння та логічні завдання за малюнками.
Іонець Віра Василівна  та Божеску Марія Флорівна провели виховний захід  на тему «Свято Весни». Учні початкових класів провели на високому рівні  цей захід. Вони  декламували неймовірно гарні вірші про весну,інсценізували  різні легенди серед яких і Легенда про Мерцішор.
Всі присутні залишились враженими від побаченого!






Проглядів матеріалу: 1119 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2014 | Комментарії (0)

    Сьогодні,  27 лютого,  в Турятському НВК відбувся районний семінар вчителів 2 класу.   Гості відвідали урок літературного читання у класовода Гулей В.П. Тема уроку: «Ганна Чубач «У лісочку на пеньочку». Урок проведений у вигляді телепередачі. Учні активно працювали у парах та  групах. До другокласників завітали Мишка і Горобчик. Діти відгадували загадки про їх поведінку у природі. А кореспонденти  підготували цікаву інформацію про Ганну Чубач – поетесу та композитора.

  Після уроків гостей запросили до актової зали, де пройшов масовий захід - відбулася  зустріч із казкою. Учні  здійснили незабутню подорож до прекрасної країни народної фантазії. Гості пригадали ті дні, коли вони ще вірили в диво, боялися Баби Яги і захоплювалися Котигорошком. Вихователь ГПД учнів 2-4 класів Громей Ю.В. підготувала  пісні, цікаві  завдання, уривки мультфільмів за мотивами народних казок.

 Підсумок семінару та методичну нараду провела методист РМЦ  Микитюк Тетяна Олексіївна. Все сподобалося учням і гостям. В усіх залишилися приємні враження від проведеного семінару.















Проглядів матеріалу: 1241 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2014 | Комментарії (0)

 В Купському НВК №2 відбувся «День відкритих дверей». В рамках цього дня був проведений відкритий урок з румунської мови, вчителем Бічер Оленою Флорівною.
Clasa: a 8-a
Tema lecției: Lectura.Legenda mărțișorului.
Tipul lectiei: de receptare a operei epice(si de insusire a unor notiuni de teorie literara)
Obiective operaționale:
    -să citească expresiv textul;
    -să stabilească modalitățile de exprimare;
    -să găsească sinonime și antonime pentru sensul din text            
    al cuvintelor;
    -să indice forma literară a cuvintelor;
    -să stabilească particularitațile artistice prezentate în text;
    -să-și îmbogațească vocabularul;
    -să-și expună parerea asupra conținutului textului și s-o   
    argumenteze;
Вчителька активно використовує елементи інноваційних методик і технологій і поширює їх у професійному середовищі.
       Вчителькою англійської мови Плеван Аллою Анатоліївною був проведений урок на тему: "Seasons and Weather”.
Мета:
Повторити та активізувати ЛО теми.
Формувати навички правильної вимови звуків англійської мови.
Тренувати учнів у читанні.
Навчати письма.
Розвивати уміння монологічного й діалогічного мовлення.
Розвивати увагу, пам’ять учнів,
Виховувати дбайливе ставлення до природи
    Алла Анатоліївна на уроках і в позаурочній діяльності реалізує особистісно зорієнтований підхід до навчання і виховання учнів, який дозволяє працювати кожному учневі у своєму темпі засвоєння знань і в міру своїх можливостей. Вчителька здійснює індивідуальний і диференційований підхід до навчання учнів.
    Вчитель виступає у якості організатора роботи учнів, консультанта, який організовує роботу у різноманітних формах: колективній, індивідуальній, груповій, роботу в парах.
     Нікорич Октавія Петрівна (бібліотекар) провела виховний захід на тему: «Ми чуємо тебе, Кобзарю крізь століття».
     Мета заходу: показати багатогранність творчої особистості Великого українського поета, велич і неповторність творчої спадщини, викликати інтерес до пісень на слова поета, відобразити актуальність творчості Кобзаря сьогодні; розвивати естетичні смаки учнів, спостережливість, вміння застосовувати знання та проявляти авторські здібності; виховувати любов до рідної мови та культури, історії свого народу, літератури і видатних українських митців, зокрема Т.Г.Шевченка.
                                         Заступник директора з НВР     Кирстюк О.М.








Проглядів матеріалу: 1163 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2014 | Комментарії (0)

    19 лютого бібліотекар Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст. Цуркан М.Н.  разом з членами бібліотечної ради провели рейд-перевірку стану підручників.
Проглядів матеріалу: 1153 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2014 | Комментарії (0)

Одним із основних завдань, які покликані виконувати позашкільні навчальні заклади, є виховання гармонійної, всебічно розвиненої особистості. Глибоцький Центр туризму та краєзнавства успішно реалізовує це завдання через проведення з учнівською молоддю екскурсій, які входять до широкого спектру методів та форм діяльності позашкільних закладів.

Екскурсія розвиває потребу пізнання, допитливість, розширює світогляд. Діти знайомляться з природою, історією, культурою, традиціями свого народу.

Глибоцький Центр туризму має неабиякий досвід організації екскурсійних поїздок. Наші вихованці відвідали багато міст та пам´яток, які входять до переліку об´єктів, рекомендованих Міністерством освіти і науки України для огляду учнівською молоддю. Екскурсійні групи побували в Чернівцях, у Львові, Умані, на Закарпатті… Упродовж багатьох років кращі вихованці були учасниками оздоровчих зборів переможців Чемпіонату України зі спортивних туристських походів з учнівською молоддю, які проводить Український державний центр туризму і краєзнавства у місті Києві.

Нитка наступного експедиційного маршруту вихованців Центру пролягла у печеру «Кришталева» та місто Борщів Тернопільської області. Учасниками екскурсії були учні з Кам´янської, Стерченської, Луковицької, Глибоцької шкіл, Слобідського НВК та Глибоцького ліцею разом з керівниками гуртків, які працюють на базі цих навчальних закладів.

За довжиною «Кришталева» набагато менша від печери «Оптимістичної», яка є найдовшою у Европі та другою у світі. Проте, за неповторну красу, її назвали восьмим чудом України.

Ще у далекому 1908 році Клим Гутковський у статті «Про печери в Кривче» писав: «В другій половині серпня с.р. удалось мені зовсім случаймо відкрити печери, яких нікому і не снилось. Печери ті своєю величиною та красою можуть рівняти хіба з адельберськими, а є там навіть річи, яких і Адельсберг (сталактитова печера в Австрії довжиною 2500 м) не має, як прикладом сталактити покриті кришталами…»

Нині печера «Кришталева» - єдина у західному регіоні України, яка обладнана для проведення екскурсій. Вона електрифікована – зали та коридори освітлені.

Екскурсія печерою тривала близько двох годин, за які учні пройшли 2,5 км лабіринтів підземного царства. Вузенькі коридори печери змінювались широкими, низькі – високими. Ми спускалися сходами вниз, а потім знову піднімалися вгору. Дивувалися нерукотворній красі, яку створила природа: окремі сталактити нагадували нам різних тварин та міфічних героїв. За цю схожість люди дали їм назви: «Голова буйвола», «Ящірка», «Жар-птиця», «Рука господаря» тощо. У печері є багато бічних коридорів і ходів, зали та гроти особливі, неповторні, також мають назви: грот Завалів, грот Зоологічний, Кристалічний, Дикий та ін.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1224 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2014 | Комментарії (0)


   На базі Карапчівського ліцею 26 лютого 2014 року відбувся семінар учителів фізичної культури на тему: «Використання оптимальних методів і формування навчальної діяльності для забезпечення якості навчання учнів».  

 Метою семінару було розкриття ролі фізичної культури в житті людини, спонукання учнів до заняття фізичними вправами, загартовуванню організму в повсякденному житті.

Розпочав роботу семінару методист райметодцентру управління освіти, Глибоцької РДА Лях М.Г., який ознайомив присутніх з прогамою семінару, передавши слово директору школи Товарницькому Є.В.

Керівник навчального закладу ознайомив учасників семінару з особливостями функціонування навчального закладу, було детально проаналізовано роботу спортивного напрямку, досягнення учителів та їхніх учнів за останні роки. Євгеній Васильович наголосив на тому, що фізична культура та спорт посідають особливе місце у житті школи.

Керівник районного методичного об’єднання учителів фізичної культури Шородок В.Г. доповів аудиторії про техніку безпеки під час проведення уроків фізичної культури та спортивно-масових заходів.

 На початку семінару учасники ознайомилися із презентацією досвіду роботи учителя фізичної культури Карпапчівського ліцею Савчука Г.І.  на тему: «Оптимізація навчального процесу на основі удосконалення структури сучасного уроку з вільним вибором здорового способу життя» та позакласної роботи з фізичної культури, де ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1101 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2014 | Комментарії (0)

     5 березня 2014 року завершується реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання.  Зміни до реєстраційних даних можна вносити до 19 березня.
   З метою надання можливості абітурієнтам вчасно зареєструватися на ЗНО-2014 доводимо до Вашого відома, що пункт реєстрації( вул. М.Горького,23, преміщення педагогічного коледжу ЧНУ ім. Федьковича ) буде працювати у вихідні дні ( 01 - 02.03.2014 ).

Проглядів матеріалу: 1086 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2014 | Комментарії (0)

Найважливіше завдання кожного вчителя – розпізнати, виявити, розкрити, виростити, виплекати у кожного учня його неповторно індивідуальний талант.

 26 лютого, в Просіцькій ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся День відкритих дверей. Вчителі, які атестуються, поділилися досвідом.

Вчитель географії Іонець Василь Георгійович, провів урок у 6 класі на тему «Гідросфера. Кругообіг води  у природі». Майстер не вчить, а створює ситуації. Саме під таким девізом працював Василь Георгійович весь урок.

У 9 класі відбувся урок біології на тему «Зорова сенсорна система. Будова ока». Вчитель Іонець Ніна Аристидівна використовувала інноваційні технології з інтерактивними методами навчання. Для Ніни Аристидівни праця – найперше джерело творчості і щастя, а її учні зрозуміли, що нічого не може бути страшнішим, ніж лишитися зору.  

Про природу та любов був урок румунської літератури в 7 класі. Вчитель Козачук Марія Василівна провела урок на тему «Mihai Eminescu, idila-pastel «Crăiasa din poveşti.» Structura şi imagini.» Цей урок був справжнім твором мистецтва, де педагог уміло використовувала всі можливості для розвитку особистості учня.

"Роботящим умам, роботящим рукам

Перелоги орати, думати, сіяти, не ждати

І посіяне жать роботящим рукам."

Проглядів матеріалу: 1232 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024