Субота, 20.04.2024, 04:47















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна           Сторінка для батьків          Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Лютий » 22 » Скоро в школу: як правильно вибрати одяг для учня
16:56
Скоро в школу: як правильно вибрати одяг для учня

Менш як за місяць школярі знову сядуть за парти, а деякі – зроблять це вперше. Міністерство охорони здоров’я проводить інформаційну кампанію про те, як підготуватись до нового навчального року. “Нова українська школа” долучається. Протягом найближчих днів на нашому та сайті МОЗ з’являтимуться поради для батьків і учнів – про те, як підготуватись до навчання психологічно, як обрати наплічник, слідкувати за гігієною в школі, а також – що чекає на дитину в НУШ.

Це – перший текст про те, як обирати шкільний одяг, в якому дитині буде комфортно і навчатись, і гратись.

Чи знаєте ви, що існують чіткі вимоги до шкільного одягу? Ми продовжуємо інформаційну кампанію “До школи” і напередодні нового навчального року розповідаємо, як правильно підібрати шкільний одяг, щоб не нашкодити здоров’ю дитини.

В Україні якість дитячого одягу регуляється державним стандартом (ДСТУ 4239:2003), що відповідає вимогам європейських екологічних стандартів, а гігієнічні вимоги до дитячих товарів – державними санітарними нормами та правилами, затвердженими наказом МОЗ України №1138.

ЗА ЯКИМИ ПАРАМЕТРАМИ ОБИРАТИ ОДЯГ ШКОЛЯРЕВІ

Обираючи шкільний одяг, звертайте увагу на інформацію на етикетці про склад тканини та реквізити виробника.

Вимоги до одягу школярів

Надавайте перевагу дитячому одягу з максимальним вмістом натуральних волокон. Натуральні тканини забезпечують повітропроникність і таким чином забезпечують тепловий комфорт. У повністю синтетичному одязі (наприклад, зі 100% поліестеру) дитина може пітніти, ризикує переохолодитись і застудитись.

Для дітей початкових і середніх класів шкільна форма, блузки і сорочки, натільна білизна, шкарпетки і колготи мають бути повністю натуральними або виготовлені зі змішаних тканин. Мінімальний вміст натуральних волокон в одязі має становити 50%. Крім того, натільна білизна першокласників (дітей до 7 років) має бути виготовлена виключно із натуральних тканин.

Учні старших класів можуть носити одяг, виготовлений як з натуральних, так і змішаних або штучних тканин. Це стосується шкільної форми або будь-якого одягу другого шару. Натільна білизна старшокласників має бути із натуральних або змішаних тканини (мінімальний вміст –натуральних волокон 50%).

Обираючи шкільний одяг, також звертайте увагу на:

Якість пошиття

Зверніть увагу на крій, якість фурнітури, а також, чи рівні рядки швів. Важливо, щоб ярлик у вигляді стрічки з інформацією щодо догляду був вшитий у шов – це свідчить про добросовісність виробника. Не варто купувати одяг, якщо маркувальний ярлик відсутній або, наприклад, закріплений булавкою.

Зручність

Шкільна форма не повинна обмежувати рухи дитини. Модні, але дуже вузькі речі – поганий варіант для шкільного одягу. Не обирайте для дівчат молодшого шкільного віку строгі спідниці-олівці, а для хлопців – вузькі штани без резинки на поясі.

Безпечність

Уся продукція для дітей повинна мати висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи, що засвідчують безпечність цього товару для здоров’я вашої дитини. Зазвичай номер та дата висновку зазначені на етикетці. У продавця має бути копія цього висновку.

Переглядів: 372 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024