Четвер, 25.04.2024, 07:02















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Липень » 17

      В системі освіти і виховання учнівської молоді завжди належне місце займають туризм і краєзнавство. Адже «день, проведений дитиною посеред гаю і полів, вартий багатьох тижнів, проведених на навчальній лаві», ― говорив відомий педагог Костянтин Ушинський. Саме в туризмі діти вчаться жити в гармонії з природою, а головне ― вчаться самостійно приймати рішення і долати труднощі без надмірної опіки батьків. Враження дитячих років обов’язково забирають із собою у справжнє доросле життя.

Цього літа в рамках програми туристсько-краєзнавчого наметового табору «Мандрівник Буковини» для вихованців позашкільних навчальних закладів Чернівецької області на території пансіонату «Черемош» Вижницького району відбувся VI Зліт юних туристів-краєзнавців Чернівецької області. Глибоцький край представляли гуртківці Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді. У складі команди: Цибуляк Владислав, Федорюк Людмила, Федорюк Ольга, Стрілак Юрій (Кам’янська ЗОШ), Коваль Ольга, Захарків Микола (Глибоцька ЗОШ), Качуляк Олександра (Старововчинецький ліцей), Буряк Марія-Євгенія (Стерченська ЗОШ).

До програми зльоту входили змагання на дистанції «Контрольно-експедиційний маршрут», робота «Творчих майстерень» та участь у залікових конкурсах: «І рушник вишиваний на щастя, на долю дала», конкурсі фотографій на тему «Буковина та буковинці», туристський побут.

Змістовним та колоритним був конкурс «І рушник вишиваний на щастя, на долю дала», в якому потрібно було дослідити та відтворити обряд, пов’язаний з проводами (виряджанням) та розкрити семантику та символіку обрядових предметів, а також показати взаємозв’язок між учасниками обряду (батьки ― діти, козак ― наречена, громада та ті, кого виряджають та ін.). Учасники нашої команди краще за всіх справилися із завданням, тому й посіли І місце.

Насиченим та цікавим був контрольно-експедиційний маршрут, на якому учасники завдяки набутим на гурткових заняттях навичкам з орієнтування на місцевості знаходили контрольно-залікові станції. Вихованці центру туризму показали глибокі знання з історії, археології, географії, екології, фольклору та етнографії і зі значним відривом також перемогли.

Програма роботи творчих майстерень передбачала захист пошуково-дослідницьких робіт за різними напрямками краєзнавчих досліджень. Секцію «Фольклор і етнографія» представляла Коваль Ольга (І місце), «Екологічне краєзнавство» ― Качуляк Олександра (IV місце), «Історичне краєзнавство» ― Захарків Микола (VI місце), «Географію і геологію» ― Цибуляк Владислав (ІІІ місце).

Найбільш хвилюючий день на зльоті ― це, звісно, останній, коли підбиваються підсумки праці учасників команд та їхніх наставників. У цьогорічному обласному туристсько-краєзнавчому зльоті команда Глибоцького ЦТКСЕУМ впевнено здобула І місце. Приємно зазначити, що це шоста перемога у всіх шести зльотах. Тож педагоги Центру туризму і краєзнавства разом зі своїми вихованцями готуються до нових випробувань.

Попереду в юних туристів новий навчальний рік, ночі дослідження з краєзнавства, нові тренування походи та змагання. Але найголовніший іспит ― це Всеукраїнський зліт юних краєзнавців, який відбудеться у липні на Закарпатті. Хай щастить їм!

Стрілак Надія Петрівна, керівник гуртків Глибоцького Центру туризму

Проглядів матеріалу: 638 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.07.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024