Середа, 08.05.2024, 18:55















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » Архів новин
« 1 2 ... 44 45 46 47 48 ... 351 352 »

Проглядів матеріалу: 1145 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.09.2019 | Комментарії (0)

       Стартувала реєстрація учасників всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2020».

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки № 798, цьогоріч вчителі змагатимуться у п’яти номінаціях: «Зарубіжна література», «Історія», «Образотворче мистецтво», «Початкова освіта» та «Хімія».

Реєстрація учасників конкурсу триватиме з 16 вересня до 06 жовтня. Конкурс розпочнеться 1 листопада 2019 року із зонального етапу, переможці якого далі змагатимуться на регіональному рівні.

Традиційно найкращі представники з усіх областей та міста Києва зустрінуться у фіналі, який проведуть у містах Біла Церква («Початкова освіта»), Дніпро («Історія»), Львів («Образотворче мистецтво»), Рівне («Зарубіжна література») та Чернівці («Хімія»).

Цьогорічний конкурс проводитиметься відповідно до Положення про всеукраїнський конкурс «Учитель року» та Умов і порядку проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020».

РЕЄСТРАЦІЯ

Проглядів матеріалу: 296 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.09.2019 | Комментарії (0)

    Підвищення зарплат ще треба зробити реальним, – Новосад. Міністр освіти і науки сказала, що підвищення зарплат освітянам на 20-70% ще треба зробити реальним. Ганна Новосад зазначила, що остаточного рішення, як реалізовуватимуть постанову про підвищення зарплат освітянам, поки що немає.

6 українських вишів потрапили до світового рейтингу. 6 українських вишів потрапили до рейтингу кращих вузів світу The Times Higher Education World University Rankings 2020. Це один із найбільших світових рейтингів, який спирається на основні завдання університетів – навчати, досліджувати, обмінюватися знаннями та розвивати міжнародне співробітництво.

В Міносвіти представили нову команду. Міністр освіти Ганна Новосад представила журналістам команду, яка разом із нею працюватиме над реформуванням системи освіти і науки, – п’ятьох заступників уже призначено, ще одна перебуває у статусі радника та чекає на відповідне рішення Уряду.

Акція «Благодійність замість квітів» зібрала 646 тис. грн. Акція «Благодійність замість квітів», що була проведена до Дня знань, зібрала рекордну суму 646 тисяч грн. Метою акції був збір коштів на купівлю ліків для онкохворих дітей, замість традиційного придбання букетів під час святкування Свята першого дзвоника.

Чи може школа диктувати дітям дрес-код. Новопризначений освітній омбудсмен Сергій Горбачов роз’яснює: ніхто не має права змушувати батьків вдягати дитину до школи певним чином і обмежувати доступ одягнених «не по формі» дітей до уроків.

МОН затвердило новий порядок відбору підручників. Міністерством освіти затверджений новий Порядок конкурсного відбору підручників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників. Документ визначає механізм проведення конкурсного відбору підручників.

Офіс освітнього омбудсмена запрацює у листопаді. Освітній омбудсмен та його офіс розпочнуть повноцінну роботу на початку листопада. Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов. До листопада його офісу потрібно розробити багато внутрішніх процедур та напрацювати алгоритми роботи зі зверненнями.

В уряді планують збільшити кількість ІТ-фахівців. У найближчі десять років креативна індустрія отримає чіткі та стабільні правила роботи. Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Фонд IT Creative фінансуватиме три напрямки: створення нових кампусів та курсів для ІТ-спеціалістів, фінансування стипендій студентів українських ВНЗ та на гранти для молодих вчених.

У МОН визначили, як відбудеться ЗНО в 2021 році. Міністерством освіти визначені деякі питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2021 році. Наказом визначені строки, перелік навчальних предметів, кількість тестів, а також особливості зарахування результатів державної підсумкової атестації, проведеної у формі зовнішнього оцінювання.

Проглядів матеріалу: 316 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.09.2019 | Комментарії (0)

    У рамках проведення Олімпійського тижня з дітьми дошкільного віку інструктор з фізичної культури Лілія Василівна провела змагання "Веселі старти". Під час естафет діти удосконалювали свої рухові навички та вміння, проявляли витримку, спритність та швидкість.

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 258 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.09.2019 | Комментарії (0)

 

Проглядів матеріалу: 1391 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.09.2019 | Комментарії (0)

         З 09 по 13 вересня в Купському НВК №2 традиційно, згідно плану роботи школи проходив Олімпійський тиждень. Відкриття відбулося 09 вересня. Перед учнями виступив директор школи Богданюк К.В., який привітав дітей з відкриттям Олімпійського тижня, а вчитель фізичного виховання Лях М.Г. довів до всіх учасників програму свята.

В продовж цілого тижня проходили різноманітні естафети між групами дошкільної освіти, 1 – 4 класами, змагання між класами з футболу. Та апогеєм була волейбольна зустріч між збірною учнів та вчителями Купського НВК №2, яка пройшла в цікавій та спортивній атмосфері.

Всі класи представили свої стінгазети на Олімпійську тематику.

Закінчився тиждень 13 вересня Олімпійським уроком у 9-11 класах.

На закритті Олімпійського тижня всі учасники були нагороджені грамотами Купського НВК №2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 309 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.09.2019 | Комментарії (0)

      4 вересня 2019 р., представники патрульної поліції Чернівецької області завітали до Коровійської школи з метою проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи щодо дотримання правил безпечної поведінки на дорозі. Інспектор Управління патрульної поліції м.Чернівці Ігор Пастух зі своїми колегами допомагали вчителям 1-А, 1-Б та 1-В класів провести єдиний загальношкільний урок "Знай і виконуй правила дорожнього руху".

Поліцейські спілкувалися з дітками на тему безпеки дорожнього руху, контакту з незнайомими, сторонніми особами та попередження крадіжок. Вони театралізовано розповідали, як правильно переходити дорогу на пішохідному переході, пограли в гру "Світлофор" і відпрацювали практичні дії "Я - пішохід". А для закріплення знань від правоохоронців учні отримали друковану продукцію.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 300 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.09.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 959 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.09.2019 | Комментарії (0)

       11 вересня в Йорданештському ЗЗСО І-ІІІ ст. відбулися батьківські збори. У своєму виступі, директор школи – Шапка Ф.А., звернув увагу на нововведення в навчально-виховному процесі. Також йшла мова про підготовку до осінньо-зимового періоду, здоров’я та харчування дітей.

Заступник з навчально-виховної роботи – Шапка М.Г. виступила з аналізом навчально-виховного процесу, результатами ЗНО та нововведення з даного питання.

Батьки у своїх виступах зупинилися на завданнях та перспективах роботи школи спільно з батьківським комітетом. Був обраний батьківський комітет, головою якого став  Дирда Т.І.

Проглядів матеріалу: 276 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.09.2019 | Комментарії (0)

      Навчальний рік в закладах освіти тільки-но розпочався, а у вихованців Глибоцької РДЮСШ навчально-тренувальний процес вже набрав обертів. Цьогоріч вихованці відділення футболу, учасники команди "Арсенал" (тренер Заболотний Сергій Анатолійович), приймають участь у Першій лізі Чемпіонату України з футболу сезону 2019/2020 р.р. Виступає команда у двох вікових категоріях U-15 та U-17.

Минулої неділі, в м.Львів, "Арсеналом" було зіграно І тур змагань. Молодший склад зіграв з рахунком 1:1, принісши команді 1 очко.

Вже цієї неділі Глибоччина прийматиме на селищному стадіоні команду "Ураган" з м.Івано-Франківськ. Отож, запрошуємо всіх любителів футболу прийти і повболівати за юних футболістів.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 327 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.09.2019 | Комментарії (0)

     Acest lucru se datorează muncii și eforturiloir depuse de profesorul de educație fizică și sport de la această școală domnului Petru Marcu. Profesor cu mare experiență de muncă, profesor de categorie superioară, dar în primul rând profesorul ce-și iubește profesia aleasă, fiind conștient întotdeauna că sportul înseamnă sănătate, putere, voință...

După ce în timpul vacanței de vară domnia sa a însoțit un mic grup de fotbaliști din satul Cupca, care la invitația FRF s-au antrenat timp de o săptămână la Buftea, localitate situată nu departe de București, iată că în a doua săptămână din noul an de învățământ a debutat cu succes săptămâna educației fizice și a sportului, sau cum o numim noi pur și simplu spartachiada școlară.

În toate aceste zile toate clasele organizează cele mai felurite măsuri cu tematica sportului. Printre acestea se numără în primul rând competițiile la fotbal atât între clasele CIE Cupca, cât și între cele două școli din satul Cupca, dar și între tinerii fotbaliști din satul Cupca și satul vecin Corcești. De asemenea sunt organizate și competiții la volei între echipele de fete, la alte feluri de sport.

Clasele primare, sub îndrumarea profesoruli Petru Marcu, dar și a învățătoarelor ce îi instruiesc și educă, participă cu mult entuziasm la spartachiada școlară. Ei desenează pe asfalt mingi, cercuri, alte atribute sportive, dar pregătesc și desene, gazete de perete, privesc emisiuni și competiții sportive. Despre sportul în lumea întreagă, celebri sportivi ai tuturor timpurilor, Jocurile Olimpice, competițiile și campionatele lumii și ale Europei vizionează emisiuni și transmisiuni directe și în reluare aproape toate clasele.

Reamintim tuturor că avem în școla noastră două terenuri sportive unde elevii și sătenii se pot antrena, dar și organiza diferite competiții sportive, o sală de sport și un colț sportiv dotat cu fotografii, gazete de perete, performanțe sportive, materiale publicate în presă, cupe, medalii, diplome câștigate de sportivii noștri la diferite categorii de vârstă și la diferite competiții.

Săptămâna sportului a debutat cu succes, ea va continua pe tot parcursul anului. Le dorim succese și rezultate frumoase!

Eleonora Schipor, pedagog-organizatoare la CIE Cupca

 

Проглядів матеріалу: 324 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.09.2019 | Комментарії (0)

    НУШ 1 клас: тиждень 2 «Наш клас» (навчальні матеріали, поради)-

тисни тут

Проглядів матеріалу: 1032 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.09.2019 | Комментарії (0)

     В Україні розпочався новий навчальний рік. 2 вересня в Україні розпочався 2019/20 навчальний рік. Цього вересня до перших класів пішли понад 433 тисячі учнів, майже 70% з яких навчатимуться у міських школах і, відповідно, 30% - у сільській місцевості.

В Україні відбудеться інфотиждень Еразмус+. Заходи можуть зацікавити студентів та випускників вишів, освітніх управлінців, представників громадських організацій та місцевої влади, які хочуть отримати грант для втілення ідей. Інформаційний тиждень відбудеться 4-8 листопада у Києві.

Новосад: педагоги мають отримувати достойну зарплату. Міністр освіти та науки Ганна Новосад висловила переконання, що держава має виконати норму «Закону про освіту», яка передбачає суттєве підвищення заробітної плати освітян до 2023 року.

Повторне ЗНО у магістратуру відбудеться 5 листопада. Реєстрація вступників для участі в спеціальній сесії ЄВІ триватиме з 07 по 15 жовтня. Її здійснюватиме приймальна комісія одного з університетів, у якому вступник бажає брати участь у конкурсному відборі.

Області отримали більшість шкільних підручників. Органи управління освітою обласних державних адміністрацій отримали всі комплекти підручників для школярів 2-х та 5-х класів. Разом з тим, доставка нових підручників для учнів 6 та 11 класів ще триває.

29% українських підлітків цькували в Інтернеті. За результатами дослідження ЮНІСЕФ, третина опитаних підлітків в Україні були жертвами онлайн-булінгу. 16% молодих людей були змушені пропускати заняття в школі через кібербулінг та насильство.

В Україні стартувала програма розвитку шкільних медіа. У 20 українських школах, закладах професійної освіти та закладах позашкілля встановлять сучасні медіастудії. Долучитись до конкурсу можуть заклади освіти, які мають практичний досвід у наповненні своїх друкованих чи онлайн видань.

Освітній комітет парламенту розпочав свою роботу. 9 вересня профільний парламентський комітет планує визначитись зі складом робочої групи, яка проводитиме підготовку до другого читання проекту закону «Про повну загальну середню освіту».

Міносвіти надало грифи шкільній літературі. Відомством затверджені переліки посібників для педагогів які працюють з учнями з особливими освітніми потребами. Окрім цього, гриф МОН надано 18 посібникам серії «Шкільна бібліотека» для 5-6 класів та 7 підручникам для осіб з особливими освітніми потребами.

МОН надало рекомендації щодо форм здобуття освіти. У рекомендаціях висвітлені найбільш важливі питання з організації освітнього процесу за різними формами здобуття освіти, зокрема за інституційною та індивідуальною формами навчання.

Україна отримає доступ до конкурсу WorldSkills. Учні та випускники закладів профосвіти, студенти вишів, а також досвідчені робітники отримають доступ до престижного європейського конкурсу WorldSkills. Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Українські вчителі можуть взяти участь у премії ЮНЕСКО. Премію присуджують вчителям за видатну практику та діяльність. Загальний розмір премії складає 300 тисяч доларів США, які будуть розподілені у рівних частинах між трьома призерами. Термін прийому заявок - до 1 жовтня 2019 року.

Уряд призначив заступників міністра освіти. На засіданні Кабінету Міністрів України призначено двох нових заступників міністра освіти і науки України.

Проглядів матеріалу: 326 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.09.2019 | Комментарії (0)

    6 вересня 2019 року на базі РМЦ проведено інструктивно-методичну нараду вчителів трудового навчання, в ході якої підведено підсумки роботи за минулий навчальний рік та визначено пріоритетні питання для вивчення у 2019-2020 навчальному році. Учасники наради ознайомилися з методичними рекомендації щодо викладання трудового навчання у 5-9, 10-11 класах, детально опрацювали алгоритм складання календарно-тематичного та поурочного планування, обмінялися досвідом з питання використання варіативних модулів з урахуванням матеріально-технічного забезпечення.

Проглядів матеріалу: 304 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.09.2019 | Комментарії (0)

    04 вересня під керівництвом в.о. голови Глибоцької районної державної адміністрації Віталія Коломійця та за участі заступника голови райдержадміністрації Іллі Лопуляка, керівника апарату Глибоцької РДА Валентини Безверхньої та начальника управління освіти Василя Барарюка відбулась робоча нарада.

На нараді розглянуто питаня:

- Підведення підсумків зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року навчальних закладів району.

- Про виконання плану заходів з питань молодіжної політики та спорту.

За підсумками наради прийнято ряд рішень та надано відповідні доручення.

Проглядів матеріалу: 312 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.09.2019 | Комментарії (0)

       Туристи – спортсмени з Глибоцького центру туризму та туристського клубу «Меридіан» ще в далекому 1995 році вперше проклали маршрут пішохідного походу третьої категорії складності в Південних Карпатах, що в Румунії. Федерація спортивного туризму України затвердила цей маршрут Трансільванськими Альпами в якості еталонного. Нині за нашими описами в тих краях щорічно мандрують чимало українських туристів. Але багато років нам не давала спокою думка ускладнити цей маршрут до четвертої категорії складності. Це можна було втілити за рахунок збільшення протяжності подорожі, включення складніших локальних та протяжних перешкод у нитку маршруту.
В основу ідеї поклали проходження масивами Південних Карпат зі сходженням на вершини, які вище 2500 метрів над рівнем моря. Таких масивів є чотири: Ретезат, Паринґ, Феґераш та Бучеджь. Зупинились на тих, де ще не здійснювали спортивні походи українські туристи. Це Ретезат та Паринґ – мальовничі та суворі гори з альпійськими формами рельєфу. Додали найскладніші ділянки Феґераша, а також більш лісисті та мало відвідувані туристами хребти Вулканулуй та Лотрулуй - і вийшов маршрут протяжністю близько 300 кілометрів.
Цього літа учасниками експериментального походу були як учні, так і студенти, вихованці Глибоцького центру туризму Німачук Назар, Дудка Павло, Кушнір Олександр, Ткач Дмитро, Передерко Дмитро, Воробець Сергій, Качуляк Олександра, Скутарь Микола. За плечима у кожного багато складних спортивних маршрутів, у тому числі лижних. У такому складі це вже шостий їхній похід. А ще учасники групи в одній команді неодноразово перемагали на обласних змаганнях зі спортивного туризму, ставали чемпіонами України з туристських спортивних походів серед юніорів. Тож група була готова до випробувань як фізично, технічно, так і психологічно. Керувала групою Оксана Меленко – методист позашкільного закладу, яка вивела своїх вихованців на такий високий рівень туристсько – спортивної майстерності. Помічниками у керівництві були досвідчені інструктори туризму Михайло Росінський та Іван Креклевець. За плечима у кожного з керівників складні туристські походи горами Кавказу, Саян, Паміро-Алаю.
Після подорожі, яка носила експедиційний характер, належить опрацювати описи та фотоматеріали і провести класифікацію подоланих перешкод. Наступним кроком буде звіт про пройдений маршрут в центральній маршрутно - кваліфікаційній комісії федерації спортивного туризму України.
Але віриться, що рецензії на звіт будуть позитивними, адже за 17 ходових днів пройдено близько 300 кілометрів, здійснено сходження на 7 вершин висотою понад 2500 метрів. Вистачало труднощів при доланні гірських перевалів, скельних гребенів, сходженні на стрімкі вершини, траверсів трав’янистих та кам’янистих крутосхилів, буреломів та густих лісових нетрів, затяжних кам’яних осипищ – курумників. Були і сніжники, броди річок, високотрав’я, заболочені ділянки.
Дев’ять ночівель група організовувала на висоті понад 2000 метрів, де температура вночі опускалась нижче 0 градусів. Складнощів додавало і те, що потрібно було використовувати газові пальники – навіть у зоні лісу заборонено розпалювати вогнище.
Проте сприяв чудовий морально – психологічний клімат у групі, відчувалась підтримка друзів, почуття єдності мети та велике бажання пройти цей складний маршрут.
Хотілось би, щоб для туристів України цей пішохідний маршрут четвертої категорії складності по Румунії став успішною альтернативою спортивним походам на теренах Росії. Хоча його можна ще урізноманітнювати. Завдяки безвізовому режиму організовувати подорожі в інші країни стало безпроблемно, в тому числі і для дитячих груп. Звичайно у складі групи був перекладач – Скутарь Микола, для якого румунська мова рідна. Крім того, молоде покоління у Румунії володіє англійською та французькою мовами.
Вражає багатство природи та неповторність гірських масивів, яких чимало у сусідній країні. Національний парк «Ретезат» входить до десятки найкрасивіших природних резерватів Європи. Варто відмітити бережливе ставлення населення Румунії до навколишнього середовища, якісна робота гірської рятувальної служби «Салвамонт», приязність людей.
Ця подорож здійснена в рамках щорічного профільного пересувного туристсько-виховного оздоровчого наметового табору «Райдуга» для вихованців центру туризму. За нинішню табірну зміну тринадцять груп (близько 200 вихованців і педагогів) здійснили спортивні категорійні та ступеневі туристські походи.
Сподіваюсь, що з цієї когорти успішних вихованців – а це перша «четвірка» учнівської групи в історії Центру – всі будуть також успішними інструкторами туризму, які продовжуватимуть справу своїх наставників та примножувати здобутки туристів Глибоччини.

Анатолій Дудка, директор Глибоцького центру туризму інструктор з туризму

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 331 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.09.2019 | Комментарії (0)

   Запрошуються учні 8-10 класів закладів загальної середньої освіти та професійно-технічних навчальних закладів. Прийом документів з 1 липня 2019 року і триватеме до 26 вересня 2019р . Конкурсні випробування з базових дисциплін будуть проводитись 28 вересня 2019р. за окремим графіком.

Вступники подають:

Ø Заяву

Ø Фото – 2 шт. (3*4)

Ø Копію табеля успішності

Зразок заяви для вступу можна взяти на  сайті http://chernivtsi.man.gov.ua: електронний – заповнити та відіслати на наш E-mail або паперовий варіант заповнити та принести до приймальної комісії.

Без конкурсного відбору до БМАНУМ зараховуються: учні 8 класу, призери ІІ і ІІІ етапів Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, призери ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Напрямки роботи відділень Буковинської Малої академії наук:

  1. Історія
  2. Науки про Землю
  3. Філософія та суспільствознавство
  4. Фізика і астрономія
  5. Літературознавство, фольклористика та мистецтвознавство
  6. Мовознавство
  7. Економіка
  8. Комп'ютерні науки
  9. Хімія
  10. Біологія
  11. Медицина
  12. Математика
  13. Екологія та аграрні науки
  14. ... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 348 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.09.2019 | Комментарії (0)

   4 вересня  на базі РМЦ відбулися педагогічні консультації вчителів предметів художньо-естетичного циклу. Вітальними словами розпочав роботу методист РМЦ Руслан Васильович Щур, а також розповів педагогам про домінанти методичної роботи в умовах НУШ: пріоритетні напрями та форми, актуальні завдання.

Ознайомила присутніх зі специфікою використання методів і прийомів навчання в початковій школі на уроках мистецьких дисциплін у контексті  НУШ Оксана Володимирівна Венгринюк, методист НМЦ виховної роботи та позашкільної освіти ІППОЧО.  Оксана Володимирівна поділилася з молодими колегами досвідом використання компаративної методики як шляху підвищення викладання музичного мистецтва.

У кінці консультації були підведені підсумки роботи та висловлено побажання творчих успіхів у педагогічній діяльності.

 

Проглядів матеріалу: 348 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.09.2019 | Комментарії (0)

     3 вересня військові 3-ї батальйонно-тактичної групи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади відкрили двері своєї частини для учнів буковинських закладів освіти. Дату 3 вересня було обрано не випадково, адже цього дня військова частина святкує 6-ту річницю з дня створення.

Учні Стерченської та Тарашанської ЗОШ разом з вчителями предмета "Захист Вітчизни" взяли участь у "Дні відкритих дверей" військової частини.

Під час заходу учні мали можливість ознайомитися з життєдіяльністю десантників, зразками сучасної бойової техніки, усім спектром підготовки військовослужбовців та виконанням вправ для стрибків з парашутом, а також історією військової частини, яка має на своєму рахунку низьку миротворчих місій на території інших держав.
Квітами та словами вдячності привітали воїнів  школярі.
Проглядів матеріалу: 315 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.09.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 995 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.09.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024