Четвер, 02.05.2024, 03:33















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 16
Гостей: 16
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » Архів новин
« 1 2 ... 46 47 48 49 50 ... 351 352 »

    Нові 23 важливі, але зовсім нескладні пункти для різних вікових груп. Саме час:

1. Повертати (або формувати) звичний під час шкільного життя режим дня.

2. Літній відкат у знаннях. Важливо пам’ятати, що за літні місяці відбувається “відкат в знаннях”. Це нормально, якщо ви виявите, що дитина “нічого не пам’ятає”. Перші місяці відведені для повторення. (Ну, і можна ж без напруги і примусу зараз просто погортати книжки.)

3. Для малюків – закріплювати навички самообслуговування (витерти попу, переодягнутися, самому їсти…). Я часто розповідаю, що між 6 і 7 роками – 5 років емоційного розвитку. Але і не тільки – тіла дітей у 6 і 7 років відрізняються. Ручки малюків не завжди можуть дотягнутися до важкодоступних місць, щоб якісно їх витерти  Будь ласка, враховуйте це.

4. Підготувати робоче місце. Ідеально, якщо за столом дитина сидить спиною до іграшок (секрет: глибокий зелений колір допомагає зосередитися, можна, наприклад, покласти на стіл зелений аркуш паперу).

5. Буде чудово дати дитині в магазині можливість самій обрати ручки, зошити, обкладинки. (У житті дитини не так багато можливостей щось обирати або на щось впливати.) Важливо, щоб потім у школі ці зошити нагадували про радість, а не про примус і конфлікт. (У магазині дитину не можна ставити перед вибором більше, ніж з 2-3 об’єктів, так ми спровокуємо істерику. Допоможіть їй, будь ласка.)

6. Почати продумувати гардероб. Шкільної форми не буде.

Для деяких дітей тема одягу дуже важлива. Одяг не має сковувати рухи, якщо в дитини було обвиття пуповиною або щось, що створювало складності в народженні (один з маркерів – якщо вона боїться мити голову). Будь ласка, пам’ятайте, що дитина може не любити одяг, що облягає, підбирайте його “навипуск”, без горловинки (або з широкою), не змушуйте носити краватку або шарф.

Якщо в дитини відчуття дискомфорту, “тілесної небезпеки”, їй буде складно зосередитися на отриманні нової інформації. Кольори, “що прискорюють обмінні процеси” – червоний, помаранчевий. Діти будуть втрачати увагу. Деяким діткам, які люблять ці кольори, ми підбирали браслети, значки, одягали пояси. (Іноді в молодших класах робили “кольорові дні”: п’ятниця – червоний, вівторок – помаранчевий, середа – жовтий, четвер – зелений і далі за кольорами веселки).

7. Дорослим важливо поступово планувати сніданки, придумувати ідеї для ланч-боксів (якщо у школі це раптом не передбачено). І переконатися, що дитина ці продукти їстиме (можна відрепетирувати – ніби на пікніку дитина відкриває ланчбокс)  Дитині важливо ввести у звичку пиття води.

8. Школи можуть бути ще закриті, але можна вже кілька разів пройти до школи, намалювати з дитиною дорожню карту, звернути увагу на щось “знакове” по дорозі (яскраві вітрини, дерево, майданчик). Так ми формуємо відчуття “безпечного шляху”.

9. Якщо в школу вхід дозволено – пройти по коридору, пошукати майбутній клас, зайти в туалет.

10. Ідеально – познайомитися або побачити вчительку / вчителя. Якщо це нова людина, вітаючись – простягаємо руку (торкаючись до іншого дорослому, ми показуємо дитині, що цей контакт безпечний, що ми цій людині довіряємо).

Якщо дитина не ходила до садочка, а вчитель/-ка відрізняється за зростом, комплекцією, гучністю, психотипом від батьків чи звичних жінок / чоловіків – акцентуємо увагу на тому, що люди різні, що вчитель може говорити голосно не тому, що кричить, а тому – що просто так говорить і хоче, щоб багато людей її / його почули.

11. Зідзвонився з однокласниками, зустрітися кілька разів десь в кафе, на майданчику, в кіно.

12. Для більш легкої адаптації, щоб дитина швидше пересувалася з “середовища в середовище”, для відчуття приналежності до класу, спільноти – ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 365 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.08.2019 | Комментарії (0)

   12 серпня на базі Карапчівського ліцею розпочав роботу «БомбеЗНий GoCamp». До роботи в таборі залучено волонтера із Шотландії міс Софі, 4 вчителів – тренерів (2 вчителів англійської мови (Мар'яна Простебі – вчитель Коровійської ЗОШ та Наталія Хлівна – вчитель з Черкаської області) та 2 вчителів української мови (Альона Іонашке – вчитель Карапчівського ліцею та Марія Хоменко – вчитель з м. Київ) та 50 учнів Карапчівського ліцею. Табір для учнів початкової і середньої школи проходить в межах проекту «Фінська підтримка реформи української школи «Навчаємось разом» (за фінансової підтримки Європейського Союзу) організація GoGlobal.
Під час відкриття табору учні ліцею демонстрували свої таланти та знайомили гостей з культурними традиціями с. Карапчів.
Далі роботу продовжили тренери, які підготували для учнів різноманітні цікаві завдання.
Інтерактивні багатомовні програми табору передбачають різні активності, спрямовані на формування міжкультурного діалогового простору для підвищення знань із української і англійської мов та вдосконалення комунікативних навичок учнів.
Табір працюватиме за 2 програмами, розробленими для дітей двох вікових категорій:
- початкова програма - для дітей віком 8-12 років;
- середня програма - для дітей віком 13-15 років.

ПОЧАТКОВА ПРОГРАМА
Програма для дітей початкової школи буде стосуватися тем, які цікавлять дітей цього віку (наприклад, тварини) та міститимуть такі елементи:
• розігрів (щоб представити тему);
• словникові ігри (для мовлення);
• активні ігри;
• хендмейди;
• активності, пов’язані з критичним мисленням;
• історії (читач-театр);
• творчі проекти;
• табірні пісні, танці;
• квести.

СЕРЕДНЯ ПРОГРАМА
Оскільки ідея табору полягає в сприянні спілкуванню між учнями-представниками різних етнічних громад, програма середньої школи міститиме заходи, які передбачатимуть спільні квести, змагання, пікніки.
Програма триватиме 10 днів і складатиметься з кількох частин:
- культурна частина (різні мистецькі активності (малювання/вишивання тощо) закарпатські пісні та музика, відвідування виставок);
- історична частина (перегляди історичних фільмів і відео, зустрічі з цікавими особистостями й обговорення актуальних тем, відвідування музеїв);
- громадянство (робота над соціально важливими проектами, зустрічі з громадськими активістами);
- екологічна частина (еко-туризм, проблеми та виклики навколишнього середовища).
Елементи програми:
• інтерактивні ранкові активності (табірні танці та енерджайзери);
• тема дня (вступ до тем через історії та ігри);
• хендмейди й експерименти (практична творчість або проектна діяльність);
• Project Lab (учні працюють у групах над вирішенням різних проблем);
• ігри та квести;
• спортивна діяльність;
• візити інфлуенсерів (успішні українці, які працюють у різних частинах програми, щоб надихати та мотивувати дітей).

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 352 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.08.2019 | Комментарії (0)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 1532 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.08.2019 | Комментарії (0)

15.08.2019 року на базі РМЦ відбулось методичне консультування для педагогів ЗДО, які в 2019/2020 навчальному році будуть впроваджувати Програму «Впевнений старт». Педагоги опрацювали та отримали роз’яснення щодо впровадження оновленої програми та використання всіх складових навчально-методичного комплекту «Впевнений старт» як в середній так і в старшій групі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 353 | Завантажив: Венера | Дата: 15.08.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 859 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.08.2019 | Комментарії (0)

    Вчора, 6 серпня, на спортивному майданику Глибоцької РДЮСШ вперше відбувся турнір з футболу пям'яті директора ДЮСШ Дутчака Юрія Васильовича. Ініціаторами та спонсорами турніру виступили сини та дружина Юрія Васильовича. Саме в цей день йому мало б виповнитися 57 років.
У турнірі взяли участь команди Глибоцької РДЮСШ, ФК "Арсенал", юні футболісти з с.Турятка, ДЮСШ с.В.Кучурів, футболісти с. Станівці, футбольна команда м. Чернівці.
На відкритті турніру була присутня родина Юрія Дутчака, начальник управління освіти Глибоцької РДА Василь Барарюк, директор Глибоцької РДЮСШ Прокопій Стрельчук та заступник голови Федерації футболу Глибоцького району Микола Лях.
Було зіграно 8 ігор, які проходили і напруженій та цікавій боротьбі. За їх результатами перемогу впевнено здобула команда "Арсенал".
Всі команди отримали в подарунок футбольні мячі, переможці, призери та кращі гравці команд нагороджені медалями. Пам’ятний Кубок турніру, з рук синів Юрія Дутчака Павла та Миколи отримала команда "Арсенал".
Сподіваємось, що турнір памяті Юрія Дутчака стане традиційним і щороку збиратиме на майданчику ще більше учасників.

 

Проглядів матеріалу: 336 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.08.2019 | Комментарії (0)

           Zilele trecute ne-am întors din capitala României, unde ne-am aflat timp de o săotămână. Am participat cu un grup de eleve din clasa 11-ea „A” de la CIE Cupca la atelierele de creație din cadrul Muzeului Satului Românesc, intitulat „Vara pe uliță”.

Principala sarcină a acestor Ateliere este de a nu uita vechile și frumoasele tradiții și meșteșuguri populare: țesut, broderie, pictura pe sticlă, încondeierea ouălor, olărit, desen etc.

Am sosit la București la invitația domnului Laurențiu Dragomir, directorul APP Protecția Patrimoniului. Domnia sa nu odată a vizitat satele noastre bucovinene, interesându-se îndeaproape de bisericile vechi, de muzeele, alte edificii de altă dată, dar și acordând unora dintre ele sprijinul și sfaturile necesare pentru reparații, renovare etc.

Deoarece a fost deja de două ori și la muzeul istoric din satul Cupca, aflat în incinta școlii, domnia sa cunoaște prioritățile, dar și problemele de care ne confruntăm în menținerea și promovarea muzeografiei în ținutul nostru.

Astfel, cele 6 eleve au fost împărțite le dorința lor la următoarele secții: Marta Belici - țesătorie, Elena Bicer și Maria Ungurean – încondeerea ouălor, Anastasia Pavliuc – olărit, Romina Morar și Sabina Irimescu – confecționarea păpușilor din material simplu.

Timp de o săptămână profesori, meșteri populari, buni cunoscători ai acestor meșteșuguri, dar și a altora, cum ar fi pictura pe sticlă, pictarea icoanelor, desenul, lucrul în lemn etc., cu multă măiestrie și profesionalism, răbdare și atenție ia-au deprins pe copii de diferite vârste cu aceste frumoase și vechi meșteșuguri tradiționale, ce nici de cum nu pot fi date uitării.

În afară de programul de creație, în pauzele de prânz pentru copii, însoțitorii și părinții lor, au fost organizate diferite vernisaje de creație, demonstrarea unor deprinderi și priceperi, desene pe asfalt, jocuri distractive, concursuri pentru cei mai ingenioși, melodii, cântece, dansuri.

Sincere mulțumiri organizatorilor pentru această tabără la care am avut ocazia să participăm și noi.

Toate cele confecționate de mâinle fetelor noastre le-au fost donate chiar lor, de asemenea toate au primit și diplome de participare.

În luna septembrie, când vom reveni din nou la școală, vom organiza o expoziție a acestor obiecte – păpuși, ouă încondeiate, ulciorașe și farfurioare de lut, mini covorașe etc. Câte unul dintre aceste obiecte elevele le vor păstra ca amintire, iar al doilea ne-am înțeles că o să-l doneze muzeului școlar, unde se vor păstra ca amintire.

De asemenea am putut vizita în întregime muzeul Satului Românesc, pe care doar eu îl cunoșteam parțial. Acum am luat cunoștință îndeaproape cu casele, bisericile, morile de vânt, încăperile auxiliare ale gospodăriilor țărănești,, crucile comemorative, aflate pe teritoriul acestui minunat muzeu.

După orele petrecute la atelier, în timpul liber ne-am plimbat prin București, admirând curiozitățile capitalei: Arcul de Triumf, muzeele, bisericile, Mitropolia, Fântânile arteziene, monumentele de arhitectură, busturile marilor oameni din toate timpurile, diferite centre comerciale, parcurile, lacurile, grădinile... Am călătorit cu metroul, tramvaiul, ne-am plimbat pe jos. Îi aducem mulțumiri doamnei Ileana Pușcașu, specialistă în proiectări, președinta filialei ASCIOR-București, sectorul 3, care ne-a însoțit în una din zile prin București, în special arătându-ne frumoasele clădiri din centrul capitalei.

Aș vrea să-i mulțumesc din suflet doamnei Rodica Zegrea, bibliotecară-șefă a bibliotecii din satul Prisăcăreni, care ne-a însoțit și ne-a acordat un mare ajutor în organizarea acestei călătorii. Doamna Rodica, este în căutarea unor materiale pentru monografia satului său de baștină Prisăcăreni, pe care speră cu ajutorul bunului Dumnezeu și a unor oameni de bună credință s-o poată tipări la anul viitor.

O călătorie, mai ales la distanță mare, cere bineînțeles cheltuieli, deaceea aducem sincere mulțumiri părinților acestor copii, domnului deputat Grigore Timiș, care ne-a ajutat, și bineînțeles neobositului domn Laurențiu Dragomir, care ne-a ajutat și cu transportul, și cu cazarea, și cu hrana, dar și cu unele călătorii prin capitala țării. Mulțumiri aducem și administrașiei căminului agrar din București, unde ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 371 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.07.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 352 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.07.2019 | Комментарії (0)

    Чим манять людей гори? Що нас примушує покидати знову і знову домашній затишок і тепло, пакувати рюкзак і йти, йти, йти… міряти ногами безмежні дороги. В холод, в спеку, в дощ. Що шукають люди там, де на вигляд – нічого немає? Що такого може бути в місцях, де немає цивілізації, де дикі звірі і птахи, де тільки земля та камінь під ногами, небо над головою, а холодними ранками пливуть густі тумани…

Важко зрозуміти людей , які ходять в гори, але ще важче, які у гори не ходять. Однією з мрій кожного туриста-новачка є мрія побувати в дивному краї з загадковою і такою знайомою назвою - Карпати.

Цього року мрія стала реальністю для 9 учнів Старововчинецького ліцею та 3 учнів Опришенської ЗОШ.

Маршрут походу було заплановано по найвищому хребту Українських Карпат – Чорногорі, де знаходяться усі двотисячники України. Тут усе най-най: найвищі вершини, найвисокогірніші озера, найсильніше дме вітер, найдовше лежить сніг, найвисокогірніша споруда, найсмачніше смакує вечеря і найкраще усміхається сонце.

Пропоную разом зі мною поринути у Карпатську казку та пройти стежками, якими було пройдено під час походу.

Отже, розпочався похід з околиць мальовничого карпатського села - Усть-Говерла Закарпатської області.

Протягом п′яти днів походу погода нас приємно порадувала – майже всі дні були теплими та сонячними. Впродовж всієї мандрівки нас супроводжували неймовірні краєвиди, можна було розгледіти всю велич та силу гір.

Першою вершиною на нашому маршруті була гора Дземброня. Підйом на яку здійснили по новопрокладеній дорозі, яка в сотні разів краща за наші… Отож, апробація пройшла вдало. На схилах хребта навіть довелося подолати невеликий сніжник, на декілька хвилин поринули у казку 12 місяців.

Невідємним атрибутом групи на Чорногірському хребті була в’язка дров на рюкзаку – це було талісманом, таким собі оберегом зелених насаджень на хребті.

Безперечною прикрасою хребта є озера. Всі вони льодовикового походження і мають кришталево чисту холодну воду.

Тому одну з ночівель ми запланували біля найвисокогірнішого озера Українських Карпат – Бребенеска, що знаходиться на висоті більше 1800 м н.р.м. Хребет закриває озеро високим цирком, тому сонце тут зникає раніше та виходить значно пізніше. Досить незвично сидіти в тіні, коли навколишні схили та невеликий сніжник вкриті ніжним сонячним промінням. Купатись в чистій, прозорій воді так ніхто і не наважився, зате посидіти з кружкою запашного чаю на березі озера не відмовивс я ніхто.

Такий собі шматочок казки!

Попереду нас чекало сходження на Говерлу. Бажання піднятись на неї надавало нових сил. І ось вона – найвища вершина ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 287 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.07.2019 | Комментарії (0)

      Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Глибоцької районної ради Чернівецької області оголошує конкурс на посаду вчителя-логопеда.

Вимоги до претендентів:

  • освіта вища за спеціальністю «Спеціальна освіта» («Корекційна освіта», «Дефектологія») за спеціалізацією логопеда.

Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, подає конкурсній комісії такі документи:

  • письмову заяву про участь у конкурсі, до якої додається резюме в довільній формі з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»;
  • автобіографію;
  • копію паспорта громадянина України;
  • копію (копії) документа (документів) про освіту із додатками;
  • копію трудової книжки;

Особа, яка бажає взяти участь у конкурсному відборі, має право додати до заяви про участь у конкурсі інші документи, непередбачені в оголошенні про проведення конкурсу.

Конкурс проводиться поетапно:

  • прийняття рішення про оголошення конкурсу;
  • оприлюднення умов конкурсу;
  • приймання документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі;
  • перевірка поданих документів на відповідність встановленим законом вимогам;
  • проведення конкурсного відбору;
  • оприлюднення результатів конкурсу.

< ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 385 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.07.2019 | Комментарії (0)

     І ось, нарешті, прийшов той довгоочікуваний день, про який мріє кожен школяр – випускний вечір. Це свято має запам’ятатися на все життя, адже це момент розставання зі своїми вчителями, шкільними друзями, шкільною домівкою, в якій проведено стільки років! Випускники Димкывського НВК, 29 червня гостинно зібрали разом дружню родину: учнів, викладачів, батьків, гостей з нагоди особливого свята. Свята, що лежить на межі дитинства та дорослого життя. Свята, в якому переплелись радість і смуток, спогади і мрії, дитинство і юність.

Випускники – змужнілі юнаки та тендітні красуні у вишуканих сукнях – зі сльозами на очах говорили школі “Прощавай!” і дякували вчителям за проведені у цих затишних стінах роки. Такі вродливі, по-дорослому серйозні, схвильовані, але щасливі, вони не стримували ні посмішок, ні сліз. А їх підбадьорювали і запевняли: двері рідної школи завжди будуть відкриті для них!

Випускників та всіх присутніх привітав голова сільської ради Микитюк П. В. Директор школи В. М. Гумельник, вручивши атестати випускникам, як перепустку у доросле життя, побажав знайти кожному своє місце у цьому бурхливому океані життя та з гідністю носити почесне звання випускника школи. Добрим словом проводжала випускників у дорогу життя класний керівник Жижиян Р. Я. Вітаючи із закінченням школи, побажала юнакам та леді віри у завтрашній день, надії на власні сили, цілеспрямованості, сміливості у досягненні своєї мети та завжди повертатись у рідне село. А на останок, подарувала кожному окремо своє «серце».

Радість, гордість і одночасно сум від того, що їх діти вже виросли, що їм належить іти у світ широкий від батьківських порогів, – на обличчях та в очах батьків випускників.

Щирі слова подяки від дітей звучали їхнім батькам, бабусям, близьким родичам. Лунає спів чарівних пісень, звучать вірші, у ритмах вальсу кружляють випускники. Не забули школярі віддати належну шану своїм учителям, котрі змалку плекали їх, навчали, творили даруючи неймовірно гарні квіти. В цей вечір випускники подарували всім присутнім прощальний шкільний вальс,запросили на танок батьків …

Барбаза В.М. – заступник директора з виховної роботи

 

Проглядів матеріалу: 395 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.07.2019 | Комментарії (0)

       День за днем випускники з хвилюванням чекають довгоочікуваної миті - ВИПУСК ЗІ ШКОЛИ. 25 червня 2019 року ця мить настала для одинадцятикласників Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Учні, вчителі та батьки приклали великих зусиль, щоб цей день став незабутнім, адже така велична подія стрічається в кожного тільки раз в житті.

На випускний зібрався увесь шкільний бомонд. З глядацьких місць можна було спостерігати за креативним декором та тематикою випускного вечора "Prom Fashion show", де були представлені дві колекції мод 11-А та 11-Б класів в розділі "Випуск 2019". І справді, юні красені та красуні продемонстрували вишукані наряди, а найкращим макіяжем була щира посмішка. Батьки відкрили двері в самостійне життя, перерізавши стрічку випускника.

На свято краси та молоді завітало багато гостей - експертів знань, умінь та моди, це - батьки, вчителі, родичі, друзі, колишні випускники Коровійської школи, просто жителі села Коровія і Голова Глибоцької районної ради Петро Володимирович Панчук. Звичайно, що головною подією заходу було вручення свідоцтв, медалей, Похвальних грамот та Подяк батькам. Коровійська школа пишається, що двоє учнів підтвердили свої відмінні знання на ЗНО, це - Чимчинська Віталіна і Діклевич Олександр, яким директор школи Лупуляк О.Г. разом з Панчуком П.В. вручили золоту та срібну медаль і свідоцтва особливого зразка.

Від щирого серця випускники присвятили безліч пісень рідній школі, вчителям, батькам. Найщиріші почуття вони висловили своїм батькам та другим мамам - першим вчителям Деліцой Тетяні Теофілівні і Тодосійчук Марті Вікторівні, яким подарували веселий урок музики та класним керівникам Чимчинській Оксані Іванівні і Загоруйко Надії Дмитрівні, яким діти подарували свої гарячі серця, щоб повернути любов тим, хто для них був справжнім другом і порадником з 5 по 11 клас.

На згадку про добрий врожай випускників 2018/2019 н.р. батьки символічно вручили директору Лупуляк О.Г. та всьому педагогічному колективу обжинковий вінок.

Наприкінці випускного учні танцювали традиційний вальс з батьками і говорили їм слова вдячності.

Завершилося свято благословінням дітей в образі янголів-охоронців та посипанням дороги в доросле життя пелюстками троянд.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 421 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.07.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 3485 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.06.2019 | Комментарії (0)

     Сьогодні, 27 червня, в приміщенні конференц-зали РМЦ, під головуванням начальника управління освіти Глибоцької РДА Василя Івановича Барарюка відбулася колегія управління освіти Глибоцької районної державної адміністрації, в якій взяли участь працівники районного методичного центру, директори загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

Згідно порядку денного, розглядались питання:

  1. Про стан впровадження в районі інклюзивної освіти. Доповідач- Міхай Д.М. – головний спеціаліст відділу змісту навчання, моніторингу, інспектування навчальних закладів.

  2. Про стан організації правовиховної роботи у закладах освіти Глибоцького району та ОТГ у 2018/2019 н.р. Доповідач- Щур Р.В. – методист райметодцентру.

По завершенні колегії відбулася презентація книги "Народжені захищати Україну"-проекту, зреалізованого учнівською районною радою за координацією методиста РМЦ Руслана Щура.

Проглядів матеріалу: 377 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.06.2019 | Комментарії (0)

     26 червня відбулось підсумкове засідання методичної ради. На засідання було підведено підсумки роботи методичної ради за 2018-2019 навчальний рік.

Згідно порядку денного  розглядались питання:

1.Аналіз роботи районних МО за 2018/2019 навчальний рік. Звіти методистів. (Намака О.С.)

2.Про підсумки вивчення стану викладання навчальних дисциплін у 2018/2019 н.р.(методисти РМЦ)

3.Поновлення Дошки пошани «Педагогічна еліта Глибоччини» (Пенюк Л.С., Митранюк Н.А.)

4.Аналіз виконання плану роботи РМЦ на 2018/2019 н.р. Анкетування, пропозиції до плану роботи на наступний навчальний рік. (Намака О.С.)

5.Про друк збірок ППД «НУШ-на допомогу колезі» (Микитюк Т.О., Леонтій Е.М.) , ППД вчителів румунської мови та літератури (румунської і зарубіжної) , що мають педагогічні звання «Педагогічна майстерність» (Міхай Д.М.)

6.Про участь у Міжнародному фестивалі педагогічних інновацій у номінації «Інновації у неперервному розвитку професійної компетенції педагогічного працівника». (Намака О.С.)

6.Попередня інформація про хід та результати ЗНО-2019 (Швець В.Г., Пенюк Л.С.)

7.Про про літні мовні табори у ЗЗСО. (Заяц В.П.)

8.Презентації МР у ЗНЗ району. Підсумкові довідки ЗЗСО. (Намака О.С.)

Кожне питання обговорено, дано ряд пропозицій, затверджено відповідні рішення. Довідки розміщено на сайті у вкладці «Підсумки-2019».

Проглядів матеріалу: 390 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.06.2019 | Комментарії (0)

    Розпочали роботу гарячі телефонні лінії з питань проведення вступної кампанії.

Інформаційні телефонні лінії працюватимуть впродовж активного періоду вступної кампанії — до 9 серпня.

Зокрема, окремо працюватимуть консультаційна лінія Міністерства освіти, консультаційна лінія Єдиної державної бази з питань освіти, телефони директоратів професійної та шкільної освіти, а також лінія Фонду «Відкрита політика», що забезпечуватиме підтримку вступників з Криму та Донбасу.

Більше про вступну кампанію

Проглядів матеріалу: 413 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.06.2019 | Комментарії (0)

     26 червня тестуванням з математики розпочнеться додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Сесія триватиме до 11 липня, під час проведення якої зареєстровані учасники тестування матимуть можливість скласти тести з певних навчальних предметів.

Участь у додатковій сесії ЗНО братимуть учасники основної сесії, які з об'єктивних причин не взяли участі у тестуванні, а також особи, які брали участь в антитерористичній операції, проживають на тимчасово окупованій території, перебувають в установах виконання покарань або мають складати ДПА у формі зовнішнього оцінювання, але через поважні причини не змогли зареєструватись в основний період реєстрації.

Повідомлення про місце та час проведення додаткової сесії розміщується у вигляді запрошень-перепусток на інформаційних сторінках учасників зовнішнього оцінювання не пізніше ніж за п’ять календарних днів до проведення додаткової сесії зовнішнього оцінювання з певного навчального предмета.

Матеріали для підготовки

Порядок участі у додатковій сесії Зно

Проглядів матеріалу: 374 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.06.2019 | Комментарії (0)

      Нещодавно в місті Вижниця відбувся чемпіонат Чернівецької області з пішохідного туризму серед учнівської молоді. Глибоцький район представляла збірна команда, у складі якої були кращі спортсмени – туристи закладів освіти. Серед них: Дудка Павло, Кушнір Олександр, Негруцак Ростислав з Глибоцького ліцею (тренер Оксана Меленко), Ткач Дмитро, студент педагогічного коледжу (тренер Дмитро Сандул), Храновська Світлана і Корсей Марина з Луковиці (тренер Чоботар Олександр), Дущак Валентина з Червоної Діброви (тренер Баранюк Володимир), Стрілак Анна з Камʼянки (тренер Надія Стрілак), Качуляк Олександра зі Старого Вовчинця.
Завдяки піклуванню з боку управління освіти (Барарюк В.І.) та райкому профспілки працівників освіти (Лазурко С.І.) спортсмени – туристи забезпечені всім необхідним спеціальним спорядженням і строями.
Зазначеним змаганням передували важкі триденні навчально-тренувальні збори на турбазі «Райдуга». Готували команду досвідчені тренери Оксана Меленко та Дмитро Сандул, які самі є активними діючими спортсменами.
У Вижниці нашим вихованцям залишилось тільки сповна продемонструвати свої навички, спритність та технічну майстерність, набуті у гуртках Центру туризму. І вони відмінно справились із завданням і тренерськими настановами.
Дистанції чемпіонату відповідали ІІІ класу (тобто рівня першого спортивного розряду).
У перший день на дистанції «Крос – похід» довжиною у 6 кілометрів наша команда працювала впевнено і злагоджено, із мінімальною кількістю штрафних балів. Орієнтувались по сильно пересіченій гірській місцевості у заданому напрямку теж без проблем. Адже у складі команди були чемпіони області зі спортивного орієнтування: Валентина Дущак, Павло Дудка і Дмитро Ткач. У підсумку – перше місце у пріоритетному виді чемпіонату.
Другого дня змагань командний результат на дистанції «Смуга перешкод» залежав від результату кожного з учасників. Вісім спортсменів стартували індивідуально. У залік враховувались кращі результати чотирьох юнаків та двох дівчат. Ось тут команда показала клас! З шести найкращих туристів – спортсменів Чернівецької області четверо з Глибоцького району! Світлана Храновська виборола звання чемпіонки. Павло Дудка – срібний призер. Юна Валентина Дущак та Дмитро Ткач стали бронзовими призерами. Особливо щемить за Павла Дудку, який програв 16 секунд переможцю зі Сторожинця. Той стартував після нашого капітана, знаючи його графік руху по дистанції. Але це змагання, боротьба, і попереду ще будуть старти.
Лідерам «наступають на пʼяти» Анна Стрілак з Камʼянки, Кушнір Олександр з Глибоки, Качуляк Олександра зі Старого Вовчинця та Корсей Марина з Луковиці. А всі наші пʼятеро дівчат, які стартували, ввійшли у десятку найсильніших спортсменок.
Проте, командний результат наших вихованців приголомшив усіх: час кращих шести спортсменів з Глибоцького району був удвічі меншим ніж результат спортсменів, що вибороли друге місце.
За результатами змагань на двох дистанціях – феєрична перемога. Всі учасники виконали (а дехто підтвердив) перший розряд зі спортивного туризму.
Учасники команди отримають путівки в оздоровчий табір «Лунка».
Шкода, що не зможуть вихованці Глибоцького центру туризму бути учасниками чемпіонату України з пішохідного туризму в липні місяці. Бо у пріоритеті у тренерів та кращих туристів-спортсменів Глибочини спортивний похід четвертої категорії складності Трансільванськими Альпами (Південними Карпатами у Румунії). Він також заявлений на чемпіонат України з туристських спортивних походів.
Високе реноме Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді і цього року підтвердили!


                   Анатолій Дудка, директор Глибоцького ЦТКСЕУМ, спортивний суддя національної категорії

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 361 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.06.2019 | Комментарії (0)

    Balul de absolvire este o ultimă lecție petrecută între pereții școlii. O lecție de rămas bun. O lecție puțin nostalgică, festivă, dar și puțin tristă.

Cei 11 ani au zburat repede, au trecut pe neașteptate, și iată cei câțiva elevi ai CIE Cupca au devenit deja absolvenți.

În frumoase rochii de gală și costume moderne, fetele și băieții, cu emoții în glas, au recitat, au cântat, în proză și versuri au mulțumit părinților, educatoarelor de la grădiniță, primei învățătoare, dirigintei de clasă, profesorilor, tuturor lucrătorilor, colegilor ce le-au fost alături...

Oaspeții, printre care s-au numărat fostul elev, profesor și director al acetei instituții de învățământ, actalmente deputatul poporului din Ucraina, domnul Grigore Timiș, care a venit și cu un frumos cadou pentru școală, soția sa, profesoara Rodica Timiș, fostă directoare a acestei școli, le-au dorit drum bun în viață absolvenților anului curent, îndemnându-i să nu uite de satul natal, de părinți, de școala dragă, de prietenii și colegii din copilărie.

Au vorbit frumos prima învățătoare, d-na Domnica Ciobotar, diriginta de clasă d-na Olimpia Bojescu, alți profesori, câțiva părinți.

Tuturor li s-au înmânat atestatele și câteva diplome celor care le-au meritat.

Ca amintire s-au fotografiat și filmat, apoi au dansat primul vals, urmând toate celelalte dansuri.

Pe ecranul multimedia am urmărit cu toții fragmente din viața lor de copii și școlari.

În zorii unei noi zile, absolvenții promoției anului 2019 au plecat la drum.

Drum bun în viață, dragi absolvenți, și Doamne ajută!

Eleonora Schipor

 

Проглядів матеріалу: 333 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.06.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024