Четвер, 02.05.2024, 02:05















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » Архів новин
« 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 351 352 »

    В Україні завершено проведення основної сесії ЗНО. Експертна комісія УЦОЯО встановила порогові бали для усіх тестових предметів. Ті учасники, які подолали визначений експертами поріг, матимуть можливість використати результати тестів під час вступної кампанії.

Учасники ЗНО у магістратуру отримали запрошення. Запрошення-перепустка містить інформацію про адресу та час проведення зовнішнього оцінювання кожного учасника. Запрошення розміщені у електронних кабінетах учасників тестування.

Рейтинг університетів «ТОП-200 Україна» 2019 року. При ранжуванні вишів експерти брали до уваги сучасні тенденції розвитку університетів, напрацьовані міжнародною Конференцією IREG 2019, яка цього року проходила в Університеті Болоньї.

В Україні створюватимуть освітні округи. Місцева влада сіл, селищ, районів та об'єднаних територіальних громад зможе створювати освітні округи у межах одного або кількох регіонів. До округів зможуть входити опорні школи, заклади позашкільної освіти, культури та спорту.

Президент скасував указ про шкільну форму. Володимир Зеленський визнав указ «Про шкільну форму для учнів середніх закладів освіти» таким, що втратив чинність. Також в Україні буде знято заборону на використання тканини іноземного виробництва для виготовлення шкільної форми.

Профспілка: у вишів немає коштів на акредитацію програм. Витрати закладів вищої освіти на забезпечення акредитації програм, проведення якої передбачено проектом Положення про акредитацію освітніх програм, можуть сягати від 5 до 7 млн грн.

LEGO Foundation продовжить допомагати Україні. The LEGO Foundation надасть безкоштовні LEGO «6 цеглинок» та «LEGO Play Box» ще для двох наборів першокласників Нової української школи, які прийдуть навчатись у 2019/20 та 2020/21 навчальних роках.

На посаду освітнього омбудсмена відібрано 27 кандидатів. Міністерство освіти оприлюднило список осіб, які братимуть участь у конкурсі на посаду освітнього омбудсмена. Відбір відбуватиметься у формі співбесіди з кожним кандидатом.

Гриневич не пустили до школи, в якій вона працювала. Міністра освіти не пустили до однієї зі львівських шкіл поспілкуватись з тренерами Нової української школи. Міські чиновники пояснюють інцидент вірогідним проведенням політичної агітації в закладі освіти.

Проглядів матеріалу: 401 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.06.2019 | Комментарії (0)

    За сприяння райкому профспілки, колектив Купського НВК №2 в червні місяці вирушив у подорож Хмельниччиною. Спочатку відвідали Кам’янець-Подільську фортецю і гуляли вулицями старого міста. Потім зміцнювати командний дух було вирішено направитись до Дністра. Катаючись на катері, всі навперебій обговорювали місцеву красу. Програма екскурсії була дуже насичена і цікава та пролетіла практично непомітно. Дякуємо голові профкому Вероніці Іллівні та голові райкому профспілки Світлані Іллівні за можливість долучитися до пізнання рідного краю.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 353 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.06.2019 | Комментарії (0)

    Завершено навчальні тренінги директорів закладів загальної середньої освіти у останніх трьох локація відповідно до вимог Концепції «Нова українська школа». Обговорено перші кроки реформування освітньої галузі та окреслено стратегічні напрями управління новим освітнім простором.

 

 

Проглядів матеріалу: 369 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.06.2019 | Комментарії (0)

     Дякуємо тренерам за корисну інформацію та цікаві види роботи, залишилось тільки використати знання, що отримали.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 377 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.06.2019 | Комментарії (0)

    18 червня  розпочато навчання директорів закладів загальної середньої освіти відповідно до вимог «Нова українська школа» на базі Глибоцького ліцею.
Навчання проводяться з метою підвищення методичного та практичного рівнів управлінської компетентності керівних кадрів ЗЗСО щодо реалізації основних напрямів державної політики в освітній галузі в умовах децентралізації. Тренінгові навчання відбуваються під керівництвом регіонального тренера, завідувача НМЦ освітнього менеджменту та координації методичних служб ІППОЧО Наталії Куриш. Навчання продовжується до 20 червня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 369 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.06.2019 | Комментарії (0)

Надворі літо…

Справжнє тепле літо…

У зелені втопилися сади,

Рясніють всюди різнобарвні квіти,

Аж серце завмирає від краси.

    І справді серце завмирає від краси, і не тільки від навколишньої природної, але й від краси наших випускників-дев'ятикласників, які з гордо піднятою головою стоять перед рідною школою на святі вручення свідоцтв про базову середню освіту. У цей святковий день поруч з випускниками були їхні найрідніші люди – батьки, а також бабусі та дідусі, друзі.

Перед виходом випускників, ведучі свята Олександра та Георгій розповіли гостям цікаву інформацію, про те як залежить характер людини від пори року в якій вона народилась. І саме за цим критерієм під святковими мелодіями відбувався вихід випускників.

Свято урочисто оголосили відкритим. І з вітальним словом, а також для вручення свідоцтв про базову середню освіту були запрошені директор школи Ольга Георгіївна Лупуляк та заступник директора з навчально-виховної роботи Білик Лілія Анатоліївна. Кожен випускник запам’ятав цей момент, адже тепер у них в руках важливий документ, для отримання якого вони так багато і старанно вчилися. Також випускники отримали грамоти за особливі досягнення у навчанні окремих предметів та грамоти із грошовими преміями від Коровійської сільської ради за активну участь у конкурсах, олімпіадах та спортивних змаганнях районного та обласного рівнів. Були нагороджені подяками й батьки випускників.

Лунали гарні слова вдячності для вчителів школи, які всі ці дев'ять років крок за кроком були поруч з сьогоднішніми випускниками. З вітальним словом для випускників виступали перші вчителі (Оксана Володимирівна Усата і Віра Іванівна Косован) та класні керівники (Локовей Марина Іванівна, Нітушка Іванна Іванівна та Кіцак Марія Теофілівна).

Трепетним моментом був вальс з батьками. Батьки також звернулися до випускників із вітальним словом та з подякою для вчителів.

Цікавою родзинкою свята став танцювальний флешмоб випускників.

Наприкінці свята випускники, які 1 вересня не повернуться у стіни рідної Коровійської школи, під супроводом першокласників зробили коло та були проведені у доросле та вже самостійне життя.

В добру путь, дорогі діти!

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 449 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.06.2019 | Комментарії (0)

        Ось і завершився третій етап підвищення кваліфікації вчителів першого класу Нової української школи. Протягом десяти днів, з 03.06 по 14.06, педагоги розглянули зміст Концепції «Нова українська школа» та опрацьовували Державний стандарт початкової освіти, ознайомилися з методиками використання LEGO, з основними засадами інклюзивного навчання, критичного мислення, формувального оцінювання. Особлива увага зверталася на інтеграцію в процесі навчання учнів 1 класу НУШ. Вчителі показали майстер-класи, фрагменти уроків, продемонстрували отримані протягом навчання знання та вміння, ще раз переконалися в тому, що зміни які запроваджує Нова українська школа це надзвичайно інноваційно, корисно та ефективно!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 398 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.06.2019 | Комментарії (0)

       У спекотний час радять  змінити графік роботи, укомплектувати аптечки і навіть ввести сієсту.
Про це інформують в Управлінні Держпраці.
В умовах підвищеної температури повітря створити оптимальні мікрокліматичні умови на робочому місці вкрай важливо.
Оптимальні мікрокліматичні умови - поєднання параметрів мікроклімату, які при тривалому та систематичному впливі на людину забезпечують зберігання нормального теплового стану організму без активізації механізмів терморегуляції. Вони забезпечують відчуття теплового комфорту та створюють передумови для високого рівня працездатності.
В теплий період року оптимальні величини температури для постійних робочих місць становлять: температура від 18°С до 25°С, відносна вологість від 40% до 60%, швидкість руху повітря 0,3-0,4м/сек., допустимі показники температури повітря від 18°С до 28°С, відносна вологість 75% при 24°С, 55% при 28°С.
Для профілактики перегрівання працюючих в умовах високої температури повітря організовують раціональний режим праці та відпочинку.
При мікрокліматичних умовах, що перевищують допустимі параметри, внутрішньозмінний режим праці та відпочинку організовують за рахунок тривалості робочого часу:
- при температурі повітря, що перевищує допустимий рівень, тривалість регламентованих перерв становить не менше 10 % робочого часу на кожні 2°С перевищення;
- при поєднанні температури повітря, що перевищує допустимий рівень, з відносною вологістю, яка перевищує 75 %, тривалість регламентованих перерв рекомендується встановлювати не менше 20 % робочого часу;
При виконанні робіт в умовах підвищеної температури повітря має бути обладнано приміщення в робочій зоні з оптимальним мікрокліматом (кімнати, кабіни, бокси з кондиціонерами) для відпочинку на час регламентованих перерв, прийому їжі і т.ін. - з метою профілактики перегрівань. - у приміщенні, у якому здійснюється нормалізація теплового стану людини після роботи у нагріваючому середовищі, щоб уникнути охолодження організму, внаслідок великого перепаду температур (поверхня тіла - навколишнє повітря) і посиленої тепловіддачі випаровуванням поту, слід підтримувати температуру повітря на рівні 24 - 25°C;
Робота при температурі зовнішнього повітря більше 37ºС за показниками мікроклімату відноситься до небезпечних (екстремальних). Не варто проводити роботи на відкритому повітрі, при температурі понад 37 ºС. Необхідно змінити порядок робочого дня та перенести такі роботи на ранковий або вечірній час.
Роботодавці зобов’язані забезпечити належні умови праці працівникам на виробничих об’єктах в умовах дії високих температур:
- обмежити виконання робіт підвищеної небезпеки, в тому числі робіт на висоті, експлуатацію баштових кранів та інших будівельних машин, механізмів;
- відкоригувати розпорядок робочого дня, тривалості робочої зміни та обідньої перерви, збільшити кількість технологічних перерв, а саме: запровадити ранній початок робочого дня і, відповідно його закінчення, зменшити тривалість робочих змін, збільшити обідню перерву з 13-ї до 16-ї години;
- забезпечити працівників питною водою, не допускати їх перегріву;
- провести позапланові інструктажі з працівниками щодо дотримання вимог безпечного ведення робіт та надання долікарської допомоги у разі сонячного та теплового удару, запаморочення;
- доукомплектувати медичні аптечки на робочих місцях;
- проводити медичні огляди на початку робочої зміни працівників, які виконують роботи, що віднесені до робіт з підвищеною небезпекою, або експлуатують об’єкти підвищеної небезпеки тощо.

Проглядів матеріалу: 325 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2019 | Комментарії (0)

    Сьогоднішній вечір – заключний акорд неповторної шкільної симфонії, яка виконувалась протягом 4 000 тисяч днів тоненькими дитячими і змужнілими юнацькими голосами. Супроводжувалась мелодією дзвінка 25 000 разів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 372 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 3340 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2019 | Комментарії (0)

    25-26 червня 2019 року відбудеться перша інтернет-конференція для освітян у форматі «Педагогічний стендап». На вас чекатимуть експрес виступи спікерів, під час яких експерти поділяться досвідом як ефектно та не нудно пояснити складну тему учням;

як заохотити їх до навчання;

як не витратити увесь урок на пояснення однієї теми;

Будемо працювати за такими напрямками: природничим, гуманітарним, математичним та початкова школа.

Колеги, це унікальна можливість для вас віднайти професійне натхнення та мотивацію, а також запозичити найцікавіші ідеї для своїх уроків.

27 червня не пропустіть першу онлайн зустріч з фахівцями українських закладів освіти з різних куточків Землі «Світовий досвід українських шкіл».

Ми зібрали освітян з різних країн світу, аби обмінятися передовим досвідом та концепціями навчання. На вас чекають практики та творчі ідеї від вчителів для вчителів. Заощаджуйте вас час – кращі світові практики для вчителів України в одному Марафоні!

Участь в інтернет-марафоні безкоштовна. Слухачі матимуть можливість отримати сертифікат учасника за додатковими умовами.

Для участі у інтернет-марафоні необхідно заповнити заявку http://osnova.d-academy.com.ua/marafon/

Контакти:

Phone: (057) 73-19-634
+38(068) 37-54-634
+38(066) 82-04-065
Email: marafon.osnova@gmail.com

Долучайтеся до найпотужнішого професійного заходу для вчителів України!

Проглядів матеріалу: 359 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2019 | Комментарії (0)

     Літній мовний табір у Турятському НВК був проведений, враховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з 03 по 14 червня.

На базі нашого закладу було організовано роботу літнього мовного табору відпочинку з денним перебуванням “Wonderland” (Країна чудес). Його метою було створити відповідне мовне середовище та умови для заохочення учнів до вивчення англійської мови.

Цього літа у таборі відпочивали, навчалися та змагалися 26 учнів 3, 4, 5, 6, 7-х класів, це учасники двох груп – молодшої та середньої.

Роботу в таборі забезпечували вчителі англійської мови Громей О.М. та Копилець О.Г.

Запропоновані вчителями матеріали відповідали сучасним тенденціям викладання англійської мови та базувалися на автентичних ресурсах. Для розвитку мовленнєвих навичок учнів пропонувалася низка різних за типами, часом та спрямованістю завдань. Навчання іноземній мові поєднувалося з відпочинком. План виховної роботи був насичений різноманітними заходами з урахуванням вподобань та віку дітей. Навчально-виховний процесс у таборі організовувався за тематичними днями: День спорту, День дружби, День творчості, День довкілля, День культури тощо. Кожен день починався із зарядки.

В перший день роботи табору кожна група вибирала собі назву, девіз, речівку, пісню та проведено конкурс на кращий малюнок на асфальті, присвячений Дню захисту дітей. Під час табірної зміни регулярно проводились бесіди та інструктажі по запобіганню виникнення нещасних випадків . Також для середньої групи було організовано екскурсію до міста Кам’янець- Подільського та печери “Вертеби, що знаходиться поблизу села Більче Золоте.

Вдалим, емоційним та пам’ятним був День присвячений мамі, де кожен учень розказав про найдорожчу людину в світі. Саме в цих розповідях діти повторили багато вивченої лексики з різних тем, а також дізналися багато нового.

Діти вчились працювати злагоджено, підтримувати один одного, відноситись з повагою до кожного, хоч діти були з різних класів. Рухливі форми роботи на свіжому повітрі змінювалися пізнавальними сесіями у класній кімнаті.

Закриття табірної зміни відбулося у вигляді дня талантів, на якому діти показали все, чому навчилися. А потім було організовано нагородження учнів за активну участь.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 326 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2019 | Комментарії (0)

   Мандрувати рідною країною, відкривати для себе нове і цікаве – девіз райкому профспілки працівників освіти Глибоччини. Так, 13 червня дружня спільнота голів профкомів закладів освіти та членів профспілки відвідали духовний центр Зарваницю та місто Тернопіль.

Вразив освітян так званий «Український Єрусалим», який зведений на території Зарваниці. Тут відтворено Гроб Господній, Голгофа, Вежа Давида та інші об’єкти, про які можемо дізнатися із Євангелія та Біблії. Також на території духовного центру зведений «Будиночок Божої Матері», який є копією такого ж будиночку у Назареті.

На екскурсії Тернополем учасники семінару дізнались про історію створення міста, оглянули його з найбільшого у Східній Європі рукотворного ставка, площа якого складає 300 га, та почули розповідь про трагічну долю Тернополя під час Другої Світової війни.

Справді, на карті України-безліч чудових місць для подорожей та нових відкриттів. Головне- організуватись у команду однодумців і подорожувати. Щира вдячність організатору поїздки-Світлані Лазурко, голові рк профспілки працівників освіти.

Проглядів матеріалу: 348 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2019 | Комментарії (1)

    Традиційно щороку у червневі дні Глибоцький райком профспілки працівників освіти запрошує ювілярів року на урочисте свято, яке збирає на теплу зустріч членів великої освітянської родини в колі друзів. "Більше свого часу освітяни проводили і проводять на роботі, а тому педагоги Глибоцького району – це родина, велика дружня сім’я однодумців",  відзначила організатор і натхненник свята-голова райкому профспілки працівників освіти Світлана Лазурко.

Цьогоріч радість зустрічі на святі поділили шановні гості: Петро Панчук – голова Глибоцької районної ради;

Ілля Лупуляк – заступник голови Глибоцької РДА;

Юрій Чубрей – начальник відділу освіти Глибоцької селищної ради;

Інна Юріївна Цуркан– заступник начальника управління освіти;

Родіка Тіміш – начальник відділу освіти Волоківської сільської ради;

Оксана Русу – головний спеціаліст Тереблеченської сільської ради;

Олеся Намака – завідувач РМЦ;

Олександра Возняк– засновник цього свята!

До привітань приєдналися всі члени президії райкому профспілки, голови профкомів первинних профспілкових організацій, директори навчальних закладів. За багаторічну сумлінну, творчу працю, високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток освіти Глибоччини та з нагоди ювілею були оголошені подяки управління освіти Глибоцької РДА, ОТГ та Райкому профспілки працівників освіти поважним іменинникам, кому виповнилося 85, 80 та 70 років. Всі ювіляри отримали подарунки – хай невеличкі, але від усього серця!

Проглядів матеріалу: 368 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.06.2019 | Комментарії (1)

    Сьогодні в мовному таборі Молодійської школи "День пікніка". Учасники табору з задоволенням взяли участь у квесті з пошуку продуктів до проведення пікніка на природі. Інсценізували польову гру "У супермаркеті" та "Овочевому". Кожен мав завдання закупити певні продукти для виходу на природу. Потім розіграли сценку сімейного виїзду на пікнік з участю всіх членів сім'ї.

 

Проглядів матеріалу: 385 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.06.2019 | Комментарії (1)

    Вихованці відпочивають з користю, адже в таборі був оголошений День безпеки.

Загони позмагалися у квесті «Кращий рятівник», де на різних станціях повторювали і показували свої знання з пожежної безпеки, з першої медичної допомоги, з правил дорожнього руху та кмітливості, сили і спритності. По завершенні квесту кожний загін отримав посвідчення «Кращі рятівники пришкільного табору ».

Провели вікторину дорожнього руху «Найрозумніший пішохід». Кожен учасник, який дав правильну відповідь, отримував маленьку солодку нагороду .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 340 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.06.2019 | Комментарії (1)

«Один із секретів педагогічної творчості

полягає в тому, щоб пробудити в учителів

інтерес до пошуку, до аналізу власної роботи»

В.О.Сухомлинський

    Закінчився навчальний рік, упродовж якого навчання першокласників проводилося вчителями початкових класів за програмою Нової української школи. На базі Молодійської школи 10 червня працювала група курсантів – слухачів курсів підвищення кваліфікації ІППОЧО, учителів початкових класів, під керівництвом методиста Дячук Лілії Миколаївни. Метою зустрічі було обмін досвідом роботи вчителів закладів освіти області щодо впровадження елементів НУШ в усіх класах початкової школи.

З перших хвилин зустрічі панувала дружня атмосфера. Директор школи Філіча Вікторівна Сарафінчан запросила відвідати усі приміщення закладу, відверто відповідала на запитання гостей, ділилася власним досвідом стосовно створення нового освітнього простору. Про особливості організації навчального процесу у початкових класах, навчальні досягнення, результативність участі учнів школи І ступеня у творчих та інтелектуальних конкурсах, позакласну роботу презентувала заступник директора з навчально-виховної роботи Круліковська О.В. Було також акцентовано увагу присутніх на тому, що протягом року в усіх початкових класах створювалися центри: творчий, ігровий, дослідницький, мистецький, інформаційний.

Нова українська школа вимагає тісної співпраці та нерозривного трикутника дитина, батьки та школа. Про перші будні, власні враження, переживання, гордість за здобуті результати говорила класний керівник 1-А класу Балан Інна Георгіївна. Учителька щиро вдячна батькам своїх вихованців; підкреслила, що дітям дуже подобається бачити власних батьків у ролі учасників навчального процесу, а для інших дітей – це ще один приклад моделі поведінки дорослих людей. Спільно з дітьми під час уроків застосовувала предметні об’ємні букви-фігури, мультимедійний супровід, театральну рухову імітацію, ігрове проектування, інсценізацію. Важливе місце також у процесі навчання займали ранкові зустрічі, робота в групах, використання ЛЕГО на уроках. Сьогодні Інна Георгіївна переконана, що освітнє середовище потрібно творити спільно з дітьми.

Молодійська школа - одна із небагатьох шкіл, яка ще у 2012 році впровадила інклюзивну форму навчання. Власним досвідом роботи, спочатку на посаді асистента учителя, а потім класного керівника інклюзивного класу поділилася Куруляк Людмила Василівна. Учителька зазначила, що потрібно працювати з кожною дитиною, незалежно від її можливостей, адже дуже важливо, щоб кожне дитяче серденько відчувало себе потрібним. Людмила Василівна з піднесеним настроєм говорила про позитивну динаміку навчальних досягнень дитини з особливими освітніми потребами. Для вчительки щастя - займатися улюбленою справою, а улюблена справа – «віддавати серце дітям».

Молодійська школа – це школа толерантності. Тому ми вчимо дітей цінувати у кожній людині особистість, поважати її думки, почуття, переконання, незалежно від того чи збігаються вони з їхніми. Про особливості викладання курсу «Основи християнської етики» говорила вчитель початкових класів Верозуб Марія Григорівна. Її уроки спрямовані на виховання в учнів почуття любові, доброти, терплячості один до одного. Учителька переконана, що даний курс є корисним та потрібним. Лише слід читати його так, щоб він відображав етично-християнські принципи, а конфесійні особливості були розмежовані.

Сьогодення потребує вчителя нового покоління як духовно розвинену, соціально зрілу, творчу особистість, компетентного фахівця, який прoфecійнo володіє всім арсеналом педагогічних засобів та прагне до постійного самовдосконалення, використовує методи, які вчать робити самостійний вибір, пов’язувати вивчене з практичним життям, враховувати індивідуальність учня. ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 329 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.06.2019 | Комментарії (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 3031 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.06.2019 | Комментарії (0)

    Сьогодні, 11 червня, девятикласники складали у письмовій формі один з найскладніших іспитів в основній школі – ДПА з математики.

З 2021-го року Міністерством освіти і науки України заплановано запровадити обов’язкову ДПА з математики у формі ЗНО. Математика відіграє особливе значення у когнітивному розвитку дітей, тому її вивчення є надзвичайно важливим. «Базові навички з математики необхідні кожній людині – вона розвиває логічне та абстрактне мислення. А це навички, які потрібні усім людям, і дедалі більше країн роблять зовнішній іспит з математики обов'язковим для всіх дітей після завершення школи. Цей предмет є надзвичайно важливими для людини, яка хоче бути конкурентною в сучасному світі», – відзначила Міністр освіти Лілія Гріневич.

Закликаємо усіх учнів старшої школи із серйозністю сприйняти усі нововведення у системі освіти, наполегливо навчатися, щоб гідно скласти усі іспити по завершенню старшої школи та успішно реалізувати себе у подальшому житті.

Проглядів матеріалу: 329 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.06.2019 | Комментарії (0)

    10 червня у літньому мовному таборі був день спорту. Учасники брали участь у різних спортивних змаганнях: естафета "Хто найшвидший?", де діти проявили не лише гарну фізичну форму, а й знання лексики, ігри з м'ячем, під час яких учні ділились своїм лексичним запасом. Заключною грою була гра "Стрибай і думай англійською".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 337 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.06.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024