Четвер, 28.03.2024, 15:21















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Квітень » 6 » Підсумки тижня в освіті: головні події
18:02
Підсумки тижня в освіті: головні події

    Проект «Всеукраїнська школа онлайн» стартує квітня. В Україні розпочнеться проект «Всеукраїнська школа онлайн», що розрахований для учнів з п’ятого по одинадцятий клас. У межах проекту 40 педагогів з Києва на час карантину стануть вчителями для всієї України.

Про орієнтовні дати проведення ЗНО і вступної кампанії. Міністерством освіти розглядаються два варіанти строків проведення зовнішнього оцінювання і вступної кампанії — у випадку завершення карантину у травні-червні та у серпні 2020 року.

Оприлюднено наказ про звільнення школярів від ДПА. Міністерство освіти оприлюднило наказ, згідно з яким учнів 4-х і 9-х класів в 2019/20 навчальному році звільнено від складання шкільних іспитів. Документ підписаний в.о. міністра освіти Любомирою Мандзій.

27 підручників для 7-го класу отримали гриф МОН. До переліку рекомендованої літератури включені підручники з історії України, всесвітньої історії, інформатики, кримськотатарської мови, а також підручники з української мови для учнів національних меншин.

Після карантину школи вивчатьяк діти засвоїли матеріал. Любомира Мандзій зазначає, що дистанційне навчання в школах відбувається по-різному. Саме тому, після відновлення навчання школи отримають час для діагностики засвоєння учнями навчального матеріалу.

Складність завдань тестів ЗНО не змінюватиметься. Завдання тестів зовнішнього  оцінювання не будуть змінені цього року через карантин і дистанційне навчання випускників шкіл. Завдання тестів будуть стандартними і відповідатимуть програмам, які опановують випускники.

Учасники олімпіад не отримають бали при вступі. Учасники IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2020 році не отримають додаткові бали при вступі до вишів. Таке рішення МОН викликано тим, що відомство відмовилось від проведення олімпіад.

МОН просить перенести строки зарахування дітей до шкіл. Школам рекомендовано організувати прийом документів, необхідних для зарахування дітей, після припинення карантину. Разом з тим, школи можуть організовувати режим прийому документів через e-mail.

Оприлюднений розклад уроків «Школи онлайн». 6 квітня об 10:00 для учнів 5-11 класів з усієї країни стартує проект «Всеукраїнська школа онлайн». За кожним класом закріплено телеканал, який у будні транслюватиме онлайн уроки для дітей.

МОН не перевірятиме знанняздобуті під час карантину. Міністерство освіти не планувало і не проводитиме загальнонаціональну перевірку знань, здобутих під час карантину. У відомстві зазначають, що інформація, яка поширювалась у соціальних мережах, не відповідає дійсності.

Карантин для учнів і студентів продовжать, - прем’єр. Часткове послаблення карантинних заходів, що може відбутись при зниженні захворюваності на COVID-19 наприкінці квітня, не стосуватиметься студентів та школярів. Для них карантин буде продовжений

Переглядів: 297 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024