Четвер, 25.04.2024, 23:33















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Квітень » 19 » Підсумки тижня в освіті: головні події
22:46
Підсумки тижня в освіті: головні події

    Секвестр бюджетучастину освітніх програм збережено. Верховна Рада ухвалила зміни до Державного бюджету. У Міністерстві освіти і науки повідомляють, що у бюджеті вдалось зберегти фінансування ключових програм освітнього відомства.

Бюджет не передбачає капітальних видатків для вишів. У прийнятих парламентом змінах до держбюджету не збережені 250 млн грн, передбачених на навчальне обладнання для університетів, та 400 млн грн базового фінансування науки у вишах.

Половині старшокласників подобається навчання онлайн. За результатами досліджень, 50% учнів 9-11 класів подобається навчатись дистанційно. Разом з тим, в умовах карантину 46% педагогів витрачають значно більше часу на підготовку до проведення уроків.

Учні 9-х класів отримають свідоцтва про освіту в червні. Міністерство освіти рекомендує закладам середньої освіти провести річне оцінювання учнів 9-х класів та видати їм документи про освіту у раніше заплановані терміни.

У МОН розповіликоли вчителі зможуть піти у відпустку. За словами в.о. міністра освіти Любомири Мандзій, учителі, які не будуть задіяні у процесі видачі документів про освіту випускникам шкіл, зможуть піти у відпустку за звичайним графіком.

МОН впровадить нові званняекспертінноватор і наставник. В освітньому відомстві пропонують включити до Переліку кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педпрацівників нові звання «Викладач - експерт», «Викладач - інноватор», «Викладач – наставник».

Учасникам ЗНО показалияк відбувається тестування. УЦОЯО презентував учасникам ЗНО відео, у якому продемонстровано процес проведення тестування. Ролик дозволить майбутнім учасникам розширити коло своєї обізнаності щодо процедури проведення ЗНО.

Молоді вчителі цього року не отримають додаткових виплат. За словами голови профільного парламентського комітету, молоді вчителі цього року не отримають додаткову одноразову виплату в розмірі 21 тисячі грн через секвестр державного бюджету.

Як і коли студенти складатимуть іспити у вишах. Міністерства освіти і науки надало роз'яснення щодо завершення навчального року в закладах вищої освіти. Екзаменаційні сесії мають відбутись відповідно до розкладів, затверджених вишами.

Фінансування підвищення кваліфікації учителів скорочено. Кошти, що планувались на програму підвищення кваліфікації учителів були частково закладені в програму «Нова українська школа» і потрапили під бюджетне скорочення.

У Раді є ініціативи з відміни ЗНО, - голова комітету. За словами Сергія Бабака, до парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій надійшли законопроекти, якими пропонується скасувати проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

МОН пропонує завершити навчальний рік дистанційно. Школам рекомендовано не проводити масові заходи у цьому році. Оцінювання учнів має відбутись у дистанційній формі. Усі оцінки будуть виставлені учням до 15 червня. Табелі учнів отримають по e-mail.

Як провести дистанційне оцінювання учніврекомендації МОНРекомендації містять поради з поточного та формувального оцінювання, підсумкового оцінювання, оцінювання учнів НУШ, підсумкове оцінювання учнів, які здобувають освіту за індивідуальною формо, а також рекомендації щодо зарахування учнів до 5-х класів.

Мандзійшколам варто готуватись до завершення року. За словами в.о. міністра освіти Любомири Мандзій, в умовах дистанційного навчання педагогічні ради шкіл можуть самостійно визначати деталі освітнього процесу і завершення навчального року.

МОН просить вчителів не перевантажувати учнів. У відомстві рекомендують вчителям планувати кількість та обсяг завдань та контрольних заходів, з урахуванням принципу здоров'язбереження, запобігаючи емоційному та фізичному перевантаженню учнів.

У вересні школи проведуть оцінювання знань школярів. Міносвіти рекомендувало школам діагностувати рівень знань учнів, які вони отримають навесні 2020 року. Діагностика стосуватиметься всіх школярів, які зараз навчаються дистанційно.

Освіта.ua

Переглядів: 380 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024