П'ятниця, 26.04.2024, 13:57















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Серпень » 28 » Серпнева онлайн-конференція працівників освіти Чернівецької області
09:26
Серпнева онлайн-конференція працівників освіти Чернівецької області

    27 серпня 2014 року під керівництвом директора Департаменту освіти і науки Оксани Палійчук, відбулася Серпнева онлайн-конференція працівників освіти Чернівецької області з порядком денним «Співпраця органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, педагогічної та батьківської громадськості у реалізації рівного доступу вихованців до якісної освіти».

У спеціально облаштованій студії для вебінар нарад, яка знаходиться у вищому професійному училищі радіоелектроніки, також були присутні: Олена Верига – в.о заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації-директор департаменту соціального захисту населення; Ярослав Курко – заступник голови Чернівецької обласної ради; Світлана Фіцайло – зав. сектором мовної політики Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України; Володимир Дудчак – голова обкому профспілки працівників освіти Чернівецької області; Григорій Білянін – директор Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, відповідальні працівники Департаменту освіти і науки, Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області та інших структурних підрозділів Департаменту, керівники загальноосвітніх, професійно-технічних, позашкільних, вищих навчальних закладів.

Варто зауважити, що у кожному районі (місті) працювали спеціально облаштовані студії для он-лайн нарад.

Олена Верига під час свого виступу відзначила, що важливим завданням органів державної виконавчої влади і місцевого самоврядування є створення належних умов для навчання і виховання дітей.

За її словами, на сьогодні 34 новобудови системи освіти області включено до Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів соціальної сфери до 2015 року. Їх проектна потужність понад 9 тис. учнівських місць. Тому необхідно спрямувати зусилля на добудову саме тих закладів, будівельна готовність яких вища 70%.

«На особливому контролі облдержадміністрації питання енергозбереження. У нас створено Антикризовий енергетичний штаб Чернівецької області. Його функції – забезпечення балансу споживання і витрачення енергетичних ресурсів та впровадження актуальних заходів з енергозбереження і енергоефективності.

За наслідками співбесід та пропозицій органів управлінь, відділів освіти райдержадміністрацій, міських рад Департамент освіти і науки облдержадміністрації вийшов з клопотанням щодо збільшення тривалості зимових канікул за рахунок зменшення тривалості канікул (осінніх та весняних на 3 дні) та скорочення навчального процесу у кожному семестрі на 10 робочих днів – загалом 26 робочих днів.

Вивчається питання щодо переведення котелень з газового опалення на альтернативні види палива.

Також, залишається складним питання щодо 100% забезпечення підвозу дітей з 1 вересня 2014 року  через відсутність 34 шкільних автобусів, які були надані для обслуговування військових у зоні антитерористичної операції на сході України. Рекомендуємо вирішити зазначене питання спільно з органами місцевої влади через зміну маршруту руху автобусів, збільшення території обслуговування», – зазначила в.о заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації-директор департаменту соціального захисту населення.

Директор Департаменту у своєму виступі основну увагу зосередила на реаліях та перспективах освітнього простору Буковини.

«Освіта – основа розвитку особистості, суспільства, нації та держави, запорука майбутнього України, бо відтворює і нарощує інтелектуальний, духовний і економічний потенціал народу, виховує патріота і громадянина України. Без перебільшення, шановні педагоги, наша місія у суспільстві – апостольська.

Шановні педагоги, сьогодні ми творимо Україну завтрашнього дня і якою вона буде, залежить від того, які цінності ми зуміємо сьогодні виплекати у душах наших дітей. І цими вартостями мають бути – «єдина соборна незалежна Україна», «мир», «добро», «любов», «освіта», «правда», «чесність», «відповідальність» тощо», – наголосила Оксана Михайлівна.

У ході Серпневої он-лайн конференції також виступили: Ярослав Курко – заступник голови Чернівецької обласної ради; Антоніна Скидан, завідуюча Усть-Путильського ДНЗ Путильського району – «Дошкілля Буковини: кроки до якісної освіти»; Мар`яна Вовчук, практичний психолог обласного навчально-реабілітаційного центру №1 – «Надання якісних освітніх послуг дітям з особливими потребами»; Степан Мельничук, ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, доктор фізико-математичних наук, професор – «Підвищення якості освіти у контексті нового Закону України «Про вищу освіту»;  Георгій Олійник Северинович, начальник управління освіти Чернівецької міської ради – «Децентралізація – перспективний напрямок розвитку освіти»; Володимир Дудчак, голова обкому профспілки працівників освіти Чернівецької області – «Соціально-економічний захист освітян – головне завдання профспілки».

За результатами Серпневої конференції прийнято Ухвалу, з якою, після доопрацювання з урахуванням всіх пропозицій та зауважень, ви зможете ознайомитися на сайті Департаменту освіти і науки та на сторінках інформаційно-методичної газети «Освіта Буковини».

Переглядів: 717 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024