Середа, 22.05.2024, 00:23















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Червень » 14

       У спекотний час радять  змінити графік роботи, укомплектувати аптечки і навіть ввести сієсту.
Про це інформують в Управлінні Держпраці.
В умовах підвищеної температури повітря створити оптимальні мікрокліматичні умови на робочому місці вкрай важливо.
Оптимальні мікрокліматичні умови - поєднання параметрів мікроклімату, які при тривалому та систематичному впливі на людину забезпечують зберігання нормального теплового стану організму без активізації механізмів терморегуляції. Вони забезпечують відчуття теплового комфорту та створюють передумови для високого рівня працездатності.
В теплий період року оптимальні величини температури для постійних робочих місць становлять: температура від 18°С до 25°С, відносна вологість від 40% до 60%, швидкість руху повітря 0,3-0,4м/сек., допустимі показники температури повітря від 18°С до 28°С, відносна вологість 75% при 24°С, 55% при 28°С.
Для профілактики перегрівання працюючих в умовах високої температури повітря організовують раціональний режим праці та відпочинку.
При мікрокліматичних умовах, що перевищують допустимі параметри, внутрішньозмінний режим праці та відпочинку організовують за рахунок тривалості робочого часу:
- при температурі повітря, що перевищує допустимий рівень, тривалість регламентованих перерв становить не менше 10 % робочого часу на кожні 2°С перевищення;
- при поєднанні температури повітря, що перевищує допустимий рівень, з відносною вологістю, яка перевищує 75 %, тривалість регламентованих перерв рекомендується встановлювати не менше 20 % робочого часу;
При виконанні робіт в умовах підвищеної температури повітря має бути обладнано приміщення в робочій зоні з оптимальним мікрокліматом (кімнати, кабіни, бокси з кондиціонерами) для відпочинку на час регламентованих перерв, прийому їжі і т.ін. - з метою профілактики перегрівань. - у приміщенні, у якому здійснюється нормалізація теплового стану людини після роботи у нагріваючому середовищі, щоб уникнути охолодження організму, внаслідок великого перепаду температур (поверхня тіла - навколишнє повітря) і посиленої тепловіддачі випаровуванням поту, слід підтримувати температуру повітря на рівні 24 - 25°C;
Робота при температурі зовнішнього повітря більше 37ºС за показниками мікроклімату відноситься до небезпечних (екстремальних). Не варто проводити роботи на відкритому повітрі, при температурі понад 37 ºС. Необхідно змінити порядок робочого дня та перенести такі роботи на ранковий або вечірній час.
Роботодавці зобов’язані забезпечити належні умови праці працівникам на виробничих об’єктах в умовах дії високих температур:
- обмежити виконання робіт підвищеної небезпеки, в тому числі робіт на висоті, експлуатацію баштових кранів та інших будівельних машин, механізмів;
- відкоригувати розпорядок робочого дня, тривалості робочої зміни та обідньої перерви, збільшити кількість технологічних перерв, а саме: запровадити ранній початок робочого дня і, відповідно його закінчення, зменшити тривалість робочих змін, збільшити обідню перерву з 13-ї до 16-ї години;
- забезпечити працівників питною водою, не допускати їх перегріву;
- провести позапланові інструктажі з працівниками щодо дотримання вимог безпечного ведення робіт та надання долікарської допомоги у разі сонячного та теплового удару, запаморочення;
- доукомплектувати медичні аптечки на робочих місцях;
- проводити медичні огляди на початку робочої зміни працівників, які виконують роботи, що віднесені до робіт з підвищеною небезпекою, або експлуатують об’єкти підвищеної небезпеки тощо.

Проглядів матеріалу: 330 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2019 | Комментарії (0)

    Сьогоднішній вечір – заключний акорд неповторної шкільної симфонії, яка виконувалась протягом 4 000 тисяч днів тоненькими дитячими і змужнілими юнацькими голосами. Супроводжувалась мелодією дзвінка 25 000 разів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 377 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 3344 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2019 | Комментарії (0)

    25-26 червня 2019 року відбудеться перша інтернет-конференція для освітян у форматі «Педагогічний стендап». На вас чекатимуть експрес виступи спікерів, під час яких експерти поділяться досвідом як ефектно та не нудно пояснити складну тему учням;

як заохотити їх до навчання;

як не витратити увесь урок на пояснення однієї теми;

Будемо працювати за такими напрямками: природничим, гуманітарним, математичним та початкова школа.

Колеги, це унікальна можливість для вас віднайти професійне натхнення та мотивацію, а також запозичити найцікавіші ідеї для своїх уроків.

27 червня не пропустіть першу онлайн зустріч з фахівцями українських закладів освіти з різних куточків Землі «Світовий досвід українських шкіл».

Ми зібрали освітян з різних країн світу, аби обмінятися передовим досвідом та концепціями навчання. На вас чекають практики та творчі ідеї від вчителів для вчителів. Заощаджуйте вас час – кращі світові практики для вчителів України в одному Марафоні!

Участь в інтернет-марафоні безкоштовна. Слухачі матимуть можливість отримати сертифікат учасника за додатковими умовами.

Для участі у інтернет-марафоні необхідно заповнити заявку http://osnova.d-academy.com.ua/marafon/

Контакти:

Phone: (057) 73-19-634
+38(068) 37-54-634
+38(066) 82-04-065
Email: marafon.osnova@gmail.com

Долучайтеся до найпотужнішого професійного заходу для вчителів України!

Проглядів матеріалу: 360 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2019 | Комментарії (0)

     Літній мовний табір у Турятському НВК був проведений, враховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з 03 по 14 червня.

На базі нашого закладу було організовано роботу літнього мовного табору відпочинку з денним перебуванням “Wonderland” (Країна чудес). Його метою було створити відповідне мовне середовище та умови для заохочення учнів до вивчення англійської мови.

Цього літа у таборі відпочивали, навчалися та змагалися 26 учнів 3, 4, 5, 6, 7-х класів, це учасники двох груп – молодшої та середньої.

Роботу в таборі забезпечували вчителі англійської мови Громей О.М. та Копилець О.Г.

Запропоновані вчителями матеріали відповідали сучасним тенденціям викладання англійської мови та базувалися на автентичних ресурсах. Для розвитку мовленнєвих навичок учнів пропонувалася низка різних за типами, часом та спрямованістю завдань. Навчання іноземній мові поєднувалося з відпочинком. План виховної роботи був насичений різноманітними заходами з урахуванням вподобань та віку дітей. Навчально-виховний процесс у таборі організовувався за тематичними днями: День спорту, День дружби, День творчості, День довкілля, День культури тощо. Кожен день починався із зарядки.

В перший день роботи табору кожна група вибирала собі назву, девіз, речівку, пісню та проведено конкурс на кращий малюнок на асфальті, присвячений Дню захисту дітей. Під час табірної зміни регулярно проводились бесіди та інструктажі по запобіганню виникнення нещасних випадків . Також для середньої групи було організовано екскурсію до міста Кам’янець- Подільського та печери “Вертеби, що знаходиться поблизу села Більче Золоте.

Вдалим, емоційним та пам’ятним був День присвячений мамі, де кожен учень розказав про найдорожчу людину в світі. Саме в цих розповідях діти повторили багато вивченої лексики з різних тем, а також дізналися багато нового.

Діти вчились працювати злагоджено, підтримувати один одного, відноситись з повагою до кожного, хоч діти були з різних класів. Рухливі форми роботи на свіжому повітрі змінювалися пізнавальними сесіями у класній кімнаті.

Закриття табірної зміни відбулося у вигляді дня талантів, на якому діти показали все, чому навчилися. А потім було організовано нагородження учнів за активну участь.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 329 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2019 | Комментарії (0)

   Мандрувати рідною країною, відкривати для себе нове і цікаве – девіз райкому профспілки працівників освіти Глибоччини. Так, 13 червня дружня спільнота голів профкомів закладів освіти та членів профспілки відвідали духовний центр Зарваницю та місто Тернопіль.

Вразив освітян так званий «Український Єрусалим», який зведений на території Зарваниці. Тут відтворено Гроб Господній, Голгофа, Вежа Давида та інші об’єкти, про які можемо дізнатися із Євангелія та Біблії. Також на території духовного центру зведений «Будиночок Божої Матері», який є копією такого ж будиночку у Назареті.

На екскурсії Тернополем учасники семінару дізнались про історію створення міста, оглянули його з найбільшого у Східній Європі рукотворного ставка, площа якого складає 300 га, та почули розповідь про трагічну долю Тернополя під час Другої Світової війни.

Справді, на карті України-безліч чудових місць для подорожей та нових відкриттів. Головне- організуватись у команду однодумців і подорожувати. Щира вдячність організатору поїздки-Світлані Лазурко, голові рк профспілки працівників освіти.

Проглядів матеріалу: 350 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2019 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024