П'ятниця, 17.05.2024, 17:18















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Серпень » 20 » Вихователі насамперед – це практики
09:56
Вихователі насамперед – це практики

Вихователі насамперед – це практики    Інструктивно-методична нарада головних спеціалістів, методистів РМК/ММК, які ведуть питання дошкільної освіти, у формі вебінару відбулася 18 серпня 2015 року на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.

Привітавши учасників наради, директор Інституту Григорій Білянін зауважив, що прийнято закон за яким буде спрощено процедуру відкриття дитячих садків та очікується голосування за закон, який зменшує орендну платню для приватних садків. А за минулий рік було створено 20 тисяч місць, щоб українські діти були охоплені дошкільною освітою.
«У виховному процесі  дошкільників беруть участь всі – розпочинаючи від членів сім’ї й завершуючи політиками.  Тому завданням методичної  служби є осмислення інноваційних ідей, збереження і зміцнення педагогічних традицій, стимулювання активного новаторського пошуку та удосконалення педагогічної майстерності. Одним із ключових аспектів можна назвати і процес психологізації професійної діяльності вихователя, а в результаті цього можна говорити про взаємодію психологічної і методичної служби.
Вихователі насамперед – це практики. Але зазнаючи труднощів у своїй роботі, практики намагаються подолати їх самостійно або звертаються до праць учених. Нажаль, багато наукових розробок виявляються малодоступними для практиків. Мова монографій з педагогіки, а тим більше з психології важка для сприймання та розуміння. Тому місія методиста саме і полягає в поєднанні двох просторів – науки і практики», – підсумував керівник методичної служби області.
Тамара Степанівна окреслила основний компонент змісту методичної роботи в дошкільній освіті, після чого Савчук Олена Славіківна, методист НМЦ безперервної педагогічної освіти, атестації педкадрів та освітніх закладів ІППО ЧО розповіла про особливості організації навчально-виховного процесу в дошкільних навчальних закладах у 2015/2016 навчальному році. Світлана Куриш, завідувач НМЦ іноземних мов та міжнародних відносин розкрила суть компетентнісного підходу до навчання дітей дошкільного віку іноземній мові. Досвідом роботи щодо організації освітнього процесу за програмою розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля» поділилась Г. Ямніцька, завідувач Селятинського ДНЗ Путильського району. Презентацію матеріалів VI Міжнародного психолого-педагогічного фестивалю «Перспектива» зробила В.Боднарюк, заступник директора Шировецького НВК Хотинського району.
Після підведення підсумків вебінару було прийнято проект рекомендацій. 
Переглянути вебінар можна перейшовши по посиланню: https://youtu.be/4B87jUf0XGI

 

Вихователі насамперед – це практики

 

Вихователі насамперед – це практики

 

Вихователі насамперед – це практики

 

Вихователі насамперед – це практики

Переглядів: 554 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024