П'ятниця, 19.04.2024, 09:04















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Червень » 08

       Найкращий час для оздоровлення дітей – це літо. Літній період – найблагодатніший для фізичного розвитку дітей. Саме влітку такі природні фактори, як сонце, повітря та вода найефективніше впливають на організм дітей та зміцнюють їхнє здоров’я. Саме тому,  вихователі  Молодійського закладу намагаються використовувати усі можливості природного середовища.  Заняття влаштовують у куточках відпочинку, на травичці. Діти полюбляють казкотерапію, пальчикову гімнастику на свіжому повітрі.  Свою діяльність педагоги дошкільного навчального закладу у літній період спрямовують на організацію змістовного різноманітного буття з метою оздоровлення дітей, забезпечення їхнього відпочинку, закріплення, розширення запасу набутих упродовж навчального року знань через види дитячої діяльності: рухової, ігрової, пізнавальної, художньої тощо.

    Свіже повітря, зелень парків, лісів і полів - все це допоможе виховати у дітей любов і бережне відношення до природи, інтерес до природних явищ. Літо надає великі можливості для формування реаліс­тичних уявлень у дітей про природу, для виховання у них допитливості, уміння спостерігати, логічно мислити. А все цікаве у малят ще попереду, адже літо крокує вперед.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 436 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.06.2016 | Комментарії (1)

    З 31.05. 2016 по 06.06.2016 року на базі  Валякузьминській ЗОШ І-  ІІ ступенів  тривав літній мовний табір з денним перебуванням з іноземних мов. Для девізу табору була використана речівка : бойові, енергетичні , молоді і симпатичні. Табір отримав назву «Meus». Разом з дітьми була зроблена емблема табору. У таборі діти кожного ранку робили зарядку, використовуючи іноземні слова.  Грали в різні ігри «Дзеркало», «Таємничий друг», «Актор», «Кульковий марафон».  Велися бесіди – розповіді іноземною мовою про річку (що можна, що не можна), про Олімпійські ігри, про одяг. Діти малювали стінгазети. Було проведено «Selfie party». Діти рекламували речі. Проводився конкурс  «Розкидана загадка», відгадати загадки на іноземній мові. Відбулися подорожі пагорбами Валя Кузьмина. Діти описували природу іноземною мовою. Велася розмова про тварин «Світ дикої природи». Учасники табору розпалювали багаття, смажили картоплю. Діти робили мехенді – тату на руках, пальцях, до ліктя. Діти робили  одне одному подарунки.

Проглядів матеріалу: 478 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.06.2016 | Комментарії (1)

   Свою дорогу в житті людина прокладає сама, навіть якщо йде слідом за кимось. Учні 11 класів нашоголіцею вже чимало років в дорозі, і випускний вечір для них - це як перехрестя. Місце зустрічі, звідки почнеться новий відлік - відлік кілометрів-днів самостійного дорослого життя.

І ось уже відлітає їхнє дитинство. Воно відходить тихо і непомітно, з коротенькими платтячками та іграшками з приглушеними дзвінками, які дорожчі за все на світі, зі знайомим голосом рідної вчительки. І, нарешті настав той день, коли вже дорослі принци і принцеси покидають чарівне королівство, бо на них вже чекає юність.

Почесними гостями випускного вечора були: Панчук Петро Володимирович голова Глибоцької районної ради та Барарюк Василь Іванович начальник управління освіти Глибоцької РДА, Веклич Іван Вікторович заступник голови селищної ради. Гості привітали випускників, їх батьків та вчителів з урочистою подією і побажали всім міцного здоров'я, успіхів та добробуту.
Місце зустрічі....
Випусникам вручили атестати про повну середну освіту і висловили слова вдячності батькам і вчителям. А також учні 11-тих класів подарували всім присутнім пісні, танці і квіти на згадку про чудову мить

Нехай сьогодні кожен, хто покидає рідну школу назавжди, запам'ятає її такою - привітною і відкритою. Нехай голоси улюблених вчителів назавжди залишаться у вашій пам'яті, а шкільні уроки ви будете згадувати з задоволенням і приємним теплим почуттям.

Проглядів матеріалу: 483 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.06.2016 | Комментарії (2)

     7 червня - день, присвячений вивченню свійських тварин. Діти відвідували станції, на яких вони вивчали пісню "Old Macdonald had a farm", ставили п`єсу "Red Hen", малювали і виготовляли маски тварин. Одна зі станцій знаходилася на вулиці і була дуже цікавою. На ній працював волонтр Корпусу Миру Джон. Діти цікаво і корисно провели час.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 493 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.06.2016 | Комментарії (1)

     Випуск із дитячого садка - особливий день для кожної дитини, адже  закінчився перший відповідальний етап життя, скінчився безтурботний період раннього дитинства. Гарно й урочисто пройшло прощання з дитсадком у Молодійському дошкільному навчальному закладі.

1 – 2 червня  заклад  приймав багато гостей: батьки, бабусі й дідусі – всі бажаючі, котрі прийшли подивитися на наших вихованців - майбутніх школяриків, яких в цьому році у групах «Барвінок» та «Веселка» - 54.

Зусиллями педагогічного колективу організовано цікаве та змістовне свято, яке запа­м'ятається малечі надовго та зали­шить добрі спогади про час перебування у нашому садочку.

Випускники, які парами урочисто ввій­шли до яскраво прикрашеного, святкового залу, були дуже гарні і щасливі. Дівчатка у бальних сук­нях, хлопці, як справжні кавалери, - у кра­ватках. Цього дня ними пишалися всі:  і батьки, і гості, і колектив дитячого садка.

Під час свята  маленькі випускники показали присутнім свої досягнення у виконанні пісень, віршів, танців. Вони склали  клятву майбутнього першокласника та пообіцяли ніколи не забувати наш садочок.

    Багато хороших слів було сказано в цей день і в адресу випускників та їх батьків, і в адресу адміністрації та вихователів, бо саме завдяки спільним зусіллям ми маємо хороших, розумних, а саме головне - здорових дітей, які мають свої мрії і уподобання, які вміють гарно співати і танцювати, що вдало було показано на святі. 

З вітальним словом до  маленьких випускників звернулася завідувачка  Онуфрійчук О. Й., яка побажала дошкільнятам щасливої дороги у майбутнє самостійне, доросле життя, багато відкриттів на незвіданих шляхах та гарного навчання в школі. Оксана Йосипівна вручила  кожному випускнику дипломи  про закінчення дитсадка та медалі. Завітали на випускний бал дошкільнят з своїми побажаннями  методист РМЦ Лариса Петрик та сільський голова Дмитро Васильович. 

    А вихователі, котрі випустили із затишного гніздечка в широкий світ чергових своїх пташенят, були схвильовані як ніколи, бо в кожного з малят вкладена частинка їх власної душі. І недарма стверджують, що це свято зі сльозами    на очах. Ці сльози були на очах у Пуздряк О. А.,  Ропчан М. М., Ропчан О. Г. та Пуздряк М.М., бо саме їх малята вирушали у великий світ.

…Швидко минуло свято, а попереду у випускників та їх батьків відповідальний період – ретельна підготовка до школи. Тож успіхів вам, любі наші діточки, а батькам ми бажаємо – терпіння, міцних нервів і мудрості!

проект 101.mp4 (122579858)

 

Проглядів матеріалу: 451 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.06.2016 | Комментарії (0)

     В Мистецькому Арсеналі 1 червня, в Міжнародний день захисту дітей, зібралися лідери учнівського самоврядування з усіх областей України на Всеукраїнський дитячий Форум «Діти змінюють світ», що відбувся за підтримки Президента України Петра Порошенка. Чернівецьку область представляли: Гринчишен Кароліна   (Глибоцька районна рада лідерів учнівського самоврядування);   Ілащук Микола (шкільна рада учнівського самоврядування «Кнесет» );  Заболотний Богдан (шкільна республіка «Темп»);   Канюк Максим  (гімназійна рада учнівського самоврядування); Кліх Рудольф (Сторожинецька районна рада учнівського самоврядування); Істратій Юлія (голова комісії з питань  захисту прав дітей та допомоги в проблемних ситуаціях обласної ради дітей Чернівеччини); Тодорук Лілія (заступник голови комісії з питань  захисту прав дітей та допомоги в проблемних ситуаціях обласної ради дітей Чернівеччини).

         У тематичних групах діти обговорювали питання як школа може навчити свободи; як вчитель може допомогти учневі бути по-справжньому вільною людиною по-справжньому працювати, по-справжньому навчатись, по-справжньому жити; чи можна в школі навчитись дружби; яку найважливішу мудрість має винести школяр з української школи; як плекати творче мислення в школярів; як може школа допомогти любити життя – бути проактивним і небайдужим; як школа може допомогти бути українцем. Глава держави також приєднався до обговорення цих тем. Особливу увагу учасники форуму звертали на питання патріотичного виховання. На їхню думку, задля цього у школах необхідно запровадити інтерактивне навчання, спрямоване на вивчення історії Батьківщини, її різних куточків, популяризацію вітчизняного туризму.
Вітаючи учасників форуму з Міжнародним днем Петро Порошенко побажав кожному починати зміни з себе і зазначив, що «мріє жити в країні, символом майбутнього якої є такі діти».
«Хочу побажати вам бути вільними своїми думками, бо воля є символом України. Будьте дуже відповідальними у своїх рішеннях, своїх думках і будьте щирими у своїй любові до України», - сказав Президент.
Президент відмітив, що ще два роки тому такого рівня розвитку учнівського самоврядування не було.  А також висловив переконання, що багато питань школи не можуть вирішуватися без учнівського самоврядування. На думку Глави держави, освіта має базуватися не лише на директивах із Міністерства освіти. «Ми будуємо нову країну. Ви є майбутнім України і я пишаюся, що в України є таке красиве, чисте, вільне, патріотичне майбутнє», - звернувся Президент до учасників Форуму.
 А ще упродовж цих двох днів відбувалися зустрічі лідерів учнівського самоврядування з Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою: «Мені сподобався їх настрій: відверті, відкриті, розумні, креативні. Багато говорили про освіту. Основне з того, що пропонували діти: уроки дружби у школах, право вибору предметів, можливість оцінювання учителів, присутність індивідуальних наставників для дітей, підтримка активних учнів, розвиток учнівського самоврядування. Сподіваюсь, що цей діалог матиме продовження і ідеї дітей, навіть самі фантастичні, знайдуть своє втілення».
З вітальним словом до учасників Форуму звернувся Національний Президент Конгресу Українців Канади Павло Ґрод: «Всі великі справи починаються з маленьких ініціатив, тож не зупиняйтеся, спілкуйтесь, допомагайте один одному, підтримуйте ідеї та втілюйте їх в життя».
Цікавими були заняття з представниками Академії лідерства.
Незабутньою для лідерів залишиться зустріч із архиєпископом Української греко-католицької Церкви Блаженнішим Любомиром Гузаром. «Я тут не для того, щоб нав’язувати вам свою думку чи повчати вас. Дорослі надто часто так роблять. Я хочу дати нагоду вам заговорити. Для мене важливо знати, що ви думаєте, як ви бачите світ і себе в ньому. Я готовий поділитись із вами своїми міркуваннями і хочу, щоб ви обговорили їх зі мною за допомогою ваших запитань», - так розпочав зустріч Блаженніший. Упродовж кількох годин діти  зверталися до Блаженнійшого Любомира з хвилюючими для них питаннями та отримували прості й зрозумілі відповіді.  
Учасники зустрічі цікавились баченням та проблемами взаємодії церкви і  мо ... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 632 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.06.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024