Четвер, 25.04.2024, 19:24















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Серпень » 19

   У п’ятницю, 19.08.2016р., відбулося районне інструктивно-методичне  засідання працівників психологічної служби, на базі конференцзали Глибоцького управління освіти, яке працювало над проблемою: «Стратегічні напрямки підвищення якості надання психологічних та соціально-педагогічних послуг в освітніх закладах Глибоцького району у 2016-2017н.р.»

Відкрив засідання працівників психологічної служби начальник управління освіти Глибоцької РДА Барарюк В.І. та вручив подяки ОІППО психологам та соціальним педагогам району: (Каменюк В.В. соціальний педагог Старововчинецького ліцею, Самушко Х.В. психолог Черепковецького ДНЗ, Гребенщикова Г.В. Волоківська ЗОШ, Білійчук Л.І. соціальний педагог Кам’янської ЗОШ, Унгурян А.І. психолог  Михайлівського НВК та методисту РМЦ Колесник А.І.), за активну участь у підготовці та проведенні обласного семінару для методистів РМЦ області з оволодіння методикою виховної програми з питань протидії торгівлі людьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція».

 Наступним етапом засідання було ознайомлення працівників психологічної служби з методичними рекомендаціями тисни тут та основними завданнями, які стоять перед психологами та соціальними педагогами у навчальному році, а саме:

  • це збереження психологічного здоров’я дітей та психологічне забезпечення підвищення ефективності педагогічного процесу в цілому;
  • попередження проявів суїцидальної поведінки;
  • оновлення психологічного супроводу учнів з девіантною поведінкою;
  • профілактика дезадаптації в учнів 1-х, 5-х, 10-х класів;
  • специфіка та проведення обов’язкових моніторингових досліджень;
  • проведення психологічних мінімумів з педагогами;
  • оновлення ділової документації працівників психологічної служби.

Родзинкою даного засідання була презентація двох методичних посібників:

  1. Напрацювання та матеріали методчного обєдання працівників психологічної служби за 2014-2016н.р. «Розвиток психологічної компетентності батьків, педагогічних працівників та керівників навчальних закладів», авторський колектив – психологи та соціальні педагоги району;
  2. Збірник  практичних матеріалів для працівників психологічної служби «Правова освіти та правове виховання в школі», автор В.В. Каменюк, соціальний педагог Старововчинецького ліцею.

Бажаю стійкого психологічного здоров’я, успіхів у роботі та терпіння!

 Методист РМЦ А.І. Колесник

Проглядів матеріалу: 488 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 19.08.2016 | Комментарії (0)

       Кожна подорож цікавими місцями - це маленька пригода, яка дарує нові враження, позитивні емоції та гарний настрій. Кожне місто живе своєю історією. Не є винятком і Хотин, що пережив багато битв і нині заворожує своєю кремезністю.

Вихованці туристсько-краєзнавчих об’єднань Глибоцького ЦТКСЕУМ, що працюють на базі Кам’янської ЗОШ, літні канікули розпочали знайомством з однією із найцікавіших фортець нашої країни. Ця середньовічна красуня може багато розповісти тому, хто побажає вислухати її… Хотинська фортеця одна із наймальовничіших і найвеличніших середньовічних фортець в Україні, є також і одним із семи чудес країни. Існує цікава версія щодо походження назви міста. Кажуть, вона утворилася від слова «хотіти». І дійсно, Замок в Хотині мав вигідне розташування – він знаходився на перетині важливих торгівельних шляхів і завжди був мрією для завойовників. Хотинськими землями прагнули володіти польські королі, молдовські господарі, турецькі султани. За наказом короля Данила Галицького, на місці дерев’яної фортеці було побудовано кам’яну, що стала однією з наймогутніших укріплень Східної Європи. Фортеця вразила нас своїми неприступними мурами та надзвичайними краєвидами. Побувавши там, ми ніби поринули у Середньовіччя. Захоплюючими були розповіді екскурсовода про факти з історії міста Хотин, про відому Хотинську битву між поляками та литовцями за Річ Посполиту, що відбулася у першій половині ХІХ ст. Про об’єднання Польського королівства і Великого князівства Литовського в одну державу, що відбулося 1569 року на спільному сеймі представників привілейованих станів обох країн. Першого липня унію було підписано. А битву завершено. Окрім цього, перебуваючи в Хотинській фортеці одразу згадались кадри зі стрічок “Айвенго”, “Д'Артаньян і три Мушкетери”, “Тарас Бульба” - адже вони знімались саме біля цих мурів.

На подвір’ї Хотинського замку знаходиться старовинний колодязь глибиною 62 метри. Навіть сьогодні можна черпати воду з нього.

Після розповіді екскурсовода ми оглянули чудові краєвиди долини Дністра, купили сувеніри, зробили фотографії на пам’ять. Мандрівка вдалась: враженнями та емоціями діти ділилися цілу дорогу до дому.

 

Надія Стрілак,

керівник гуртка Глибоцького ЦТКСЕУМ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 480 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 19.08.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024