Середа, 24.04.2024, 08:08















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Серпень » 24

Цей знаменний день демократії й громадської злагоди нашого народу став поворотною віхою в історії розвитку Української держави і могутнім стимулом для плідної, натхненної праці заради миру й добробуту в нашому спільному домі.

25-у річницю своєї незалежності Україна змушена відвойовувати, виборюючи власні землі, відстоюючи права та свободи громадян. Нам судилося стати учасниками творення новітньої української держави, втілювати у реальність одвічну мрію нашого народу. Це велика честь і велика відповідальність перед власним сумлінням, родиною і прийдешніми поколіннями. Саме від кожного з нас залежить, якою бути нашій державі, як житимуть наші діти, онуки й правнуки.

Нехай мир і злагода панують у нашому спільному домі. Нехай не міліє джерело нашої віри, надії і любові до рідної землі, додається енергії, снаги і впевненості у власних силах і переконаннях.

Зичимо вашим родинам міцного здоров’я, добробуту, життєвої наснаги, впевненості у власних силах і нових звершень на благо України.

Зі святом вас! Із Днем Незалежності! Слава Україні!

 

Начальник управління освіти   Глибоцької РДА                                В.І. Барарюк

Голова райкому профспілки працівників освіти і науки                С.І. Лазурко

Проглядів матеріалу: 506 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 24.08.2016 | Комментарії (0)

   18 серпня 2016 року в Будинку Уряду відбулася педагогічна он-лайн конференція «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти у 2015/2016 навчальному році та завдання на 2016/2017 навчальний рік». Конференція мала загальноукраїнське значення і відбувалася під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва. Завдяки прямому відеозв’язку в роботі конференції взяли участь буковинські педагоги, голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук, апарат Депання загальної концепції української школи майбутнього.

   Степан ртаменту освіти і науки області.

   Учасники конференції, а саме Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко та Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, окреслили три головні теми, які повинні обговорити освітяни на нинішньому етапі. Це підготовка до навчального року, презентація програми для початкової школи, обговореКубів поінформував учасників конференції про підсумки фінансування державою галузі освіти та про реформи, які впроваджує Уряд задля покращення якості освіти. Йшлося про дошкільні установи і нестачу місць у дитсадках для всіх дітей. Є велика потреба відкриття додаткових місць у дошкільних закладах.

   Степан Кубів: «Місцеві органи влади повинні звернути увагу на ті можливості, які з`явилися в них для створення дієвих механізмів для розвинення мережі закладів дошкільної освіти різних форм власності».

   Міністр освіти і науки України Лілія Григорович зазначила, що збільшення місць в дошкільних навчальних закладах відбувається як за рахунок створення додаткових місць у функціонуючих дошкільних навчальних закладах, так і за рахунок введення в експлуатацію новобудов і відновлення діяльності закладів, що використовується не за призначенням.

   У Чернівцях 1-го вересня розпочне роботу новий дошкільний заклад на базі Чернівецької школи, а тепер навчально-виховного комплексу №12. Використано вільні приміщення школи та зроблено добудову, облаштовано дитячий майданчик з павільонами.

    Ліля Гриневич презентувала Концепцію початкової школи. "Ми оновили навчальні програми початкової школи. Це була безпрецедентна акція. Такого раніше не було, щоб усі пропозиції обговорювалися", - сказала Лілія Гриневич.

   Найближчим часом всі вчителі отримають рекомендації щодо нововведень, вони зможуть поставити свої запитання завдяки он-лайн зв'язку, який буде працювати з 23-го по 30 серпня на сайті Академії педагогічних наук.

   Уряд України презентував таку формулу "Нової української школи”, яка складається з 8-ми базових компонентів:

1. Нового змісту освіти, заснованого на формуванні компетентностей, необхідних для успішної самореалізації в суспільстві.

2. Педагогіки, що ґрунтується на партнерстві між учнем, учителем і батьками.

3. Умотивованого учителя, який має свободу творчості й розвивається професійно.

4. Орієнтації на потреби учня в освітньому процесі, дитиноцентризм.

5. Наскрізного процесу виховання, який формує цінності.

6. Нової структури школи, яка дозволяє добре засвоїти новий зміст і набути компетентності для життя.

7. Децентралізації та ефективного управління, що надасть школі реальну автономію.

8. Справедливого розподілу публічних коштів, який забезпечує рівний доступ усіх дітей до якісної освіти.

   Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, звертаючись до буковинських педагогів, зазначив, що дані зміни є революційними і дають початок подальшому розвитку загальної освіти. Він попросив вчителів Буковини максимально мобілізуватися і донести до кожного громадянина важливість змін у початковій школі.

За матеріалами ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 537 | Завантажив: Микола | Дата: 24.08.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024