Четвер, 28.03.2024, 17:14















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Липень » 16

    Фінляндія - приклад для нової системи освіти, - Гриневич. За словами міністра, для Міністерства освіти Фінляндія є прикладом для побудови нової системи освіти. У відомстві сподіваються, що скоро країни стануть партнерами у проекті реформи системи освіти в Україні.

Опубліковано консолідований рейтинг ВНЗ України. Рейтинг вишів охоплює 288 закладів та містить 7 підрейтингів: Кращі класичні університети, Кращі приватні ВНЗ, Кращі київські виші, Кращі виші регіонів, Кращі педагогічні виші, Кращі медичні університети та кращі ВНЗ областей.

У нас архаїчна модель педагогічної освіти, - Гриневич. Міністр висловила переконання, що в Україні лишилась архаїчна модель педагогічної освіти, яка наших вчителів забезпечує затеоретизованими знаннями, але не дає їм сучасних інструментів для роботи з дітьми.

Виші Донбасу отримають фіксований обсяг держзамовлення. Парламент ухвалив закон щодо діяльності вишів на території Донецької та Луганської областей, який має сприяти формуванню контингенту ВНЗ, що знаходяться у містах поблизу проведення АТО.

Розпочалась реєстрація на ЗНО у магістратуру. Для того, щоб зареєструватись для складання іспиту необхідно звернутись до одного з вишів, у якому абітурієнт бажає взяти участь у конкурсному відборі. Реєстрація вступників триватиме до 25 липня.

Розпочався прийом заяв на вступ до вишів. У 2017 році абітурієнти мають право подати на місця державного та регіонального замовлення до дев’яти заяв не більше ніж з чотирьох спеціальностей. Кількість заяв для участі у конкурсі на контрактні місця не обмежена.

Кабмін затвердив обсяг держзамовлення. У 2017 році за кошти бюджету навчатимуться 57 тисяч молодших спеціалістів, 82 тисячі бакалаврів та 62 тисячі магістрів. Цього року збільшено обсяги замовлення бакалаврів на природничі, технічні та аграрні спеціальності.

Студенти окремо сплачуватимуть за комунальні послуги. Вищим навчальним закладам дозволять розмежовувати оплату для студентів, які проживають у студентських гуртожитках, на оплату за проживання і оплату за використані ними комунальні послуги.

Освітню реформу відклали до вересня. Прем’єр-міністр закликав парламент розпочати осінню сесію з розгляду найбільш актуальних питань, зокрема імплементації освітньої реформи. Для розгляду реформи освіти народним обранцям цього тижня не вистачило часу.

Коледжі допустять вступників до іспитів без даних ЄДЕБО. Рішення ухвалено у зв’язку з виникненням технічних помилок під час реєстрації заяв вступників та закінчення терміну прийому документів даної категорії вступників за денною формою навчання 14 липня.

Деяким вступникам дозволили подавати паперові заяви. Вступник зможе подати заяву та документи в паперовій формі, якщо в присутності представника приймальної комісії навчального закладу буде перевірена неможливість створення електронного кабінету вступника.

Проглядів матеріалу: 507 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.07.2017 | Комментарії (0)

      14 липня 2017 року, Коровійську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів відвідав перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Віталійович Ковтунець спільно з в.о. директора Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Надією Василівною Періус, Прінько Світланою Іванівною - директором Групи моніторингу системи освіти, господарського обслуговування та аудиту установ освіти області, Оксаною Леонідівною Сакрієр - начальником управління освіти і науки Депаратменту освіти і науки Чернівецької ОДА. Шановних гостей зустрічали Василь Іванович Барарюк - начальник управління освіти Глибоцької РДА та Ольга Георгіївна Лупуляк - директор Коровійської школи.

Упродовж візиту Володимир Ковтунець ознайомився з базою закладу, відвідав навчальні кабінети, зали, класні приміщення, як ті, що вже готові до 2017/2018 н.р. так і ті, які ще в процесі проведення ремонтних робіт. Під час зустрічі обговорено широке коло питань щодо фінансування закладу, організації харчування дітей, інноваційної роботи, навчання дітей з обмеженими фізичними можливостями, оптимізації навчального процесу, енергозбереження тощо.

Проглядів матеріалу: 466 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.07.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024