П'ятниця, 26.04.2024, 15:21















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Жовтень » 12

    Опублікований текст Держстандарту базової середньої освіти. Документ визначає структуру та зміст базової середньої освіти і передбачає низку інноваційних підходів, зокрема – під час оцінювання результатів та організації освітнього процесу.

МОН: кошти на збільшення зарплат освітян передбачені. В освітньому відомстві наголошують, що кошти на збільшення окладів передбачені проєктом Держбюджету. Посадовий оклад працівника І тарифного розряду змінюватиметься двічі: у січні та липні.

Президент пропонує застрахувати всіх вчителів. За словами Володимира Зеленського, питання страхування освітян є особливо актуальним з початком навчального процесу. Наразі треба з’ясувати вартість і терміни, в які можна зробити питання страхування можливим.

МОН скасує обов'язковість паперових шкільних журналів. Школи, які перейдуть на е-журнали, зможуть відмовитися від їх дублювання в паперовому вигляді. Для можливої відмови шкіл від паперових журналів будуть підготовані відповідні нормативні зміни.

У разі агітації у школах ЦВК радить звертатися до поліції. При виявленні фактів розповсюдження політичної реклами в закладах освіти вчителі або батьки можуть звернутися з відповідним повідомленням до органів Національної поліції.

Мінфін обіцяє подумати над COVID-доплатами для освітян. У Міністерстві фінансів заплановане проведення наради щодо перерозподілу коштів Фонду боротьби з COVID-19 на доплати окремим категоріям працівників, зокрема, працівникам закладів освіти.

Опубліковано завдання тесту ЗНО для вчителів. УЦОЯО оприлюднив зміст незалежного тестування вчителів початкових класів, що проводилося у 2019–2020 роках. Тест містить завдання з організації освітнього процесу, забезпечення навчання, виховання й розвитку учнів.

Оприлюднено основні новації проведення ЗНО і ДПА. У 2021 році випускники шкіл проходитимуть державну підсумкову атестацію з 4 навчальних предметів. Атестація відбуватиметься у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Майже 1500 дітей з ТОТ вступили до українських вишів. Абітурієнти вступили на бюджетні місця без складання зовнішнього оцінювання. Загалом студентами стали 388 вступників із Криму та 1 080 з окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Учителі-бакалаври зможуть отримувати кваліфікаційні категорії. Педагоги, які здобули ступінь бакалавра, зможуть претендувати на присвоєння кваліфікаційних категорій. Питання буде реалізовано шляхом внесення змін до Положення про атестацію педпрацівників.

МОН рекомендувало провести канікули під час виборів. За словами Сергія Шкарлета, Міносвіти надало рекомендації щодо проведення канікул з урахуванням графіку виборів. В Україні майже 3 700 з 4 500 виборчих дільниць розташовані в школах.

Мicrosoft допоможе школам проводити онлайн уроки. Планується, що українські заклади освіти зможуть безкоштовно проводити онлайн-заняття, застосовуючи центр командної роботи Microsoft Teams for Education.

У ВР пропонують перейти на дистанційне навчання. Нардеп Михайло Радуцький висловив переконання про необхідність переведення закладів освіти на дистанційний режим роботи. За його словами, це питання буде розглянуте на нараді за участі Володимира Зеленського.

Освіта.ua

Проглядів матеріалу: 289 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.10.2020 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024